Mám vedle sebe dvě skvělá křídla, kterým to tam padá, usmívá se Josef Skořepa

27.09.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jednou dokázala Jihlava vyrovnat, poté dvakrát smazala domácí vedení Třebíč. Ale na další tři góly již Horácká Slavia nenašla odpověď a nad rivalem z jednoho kraje vyhrála 6:3. Velkou zásluhu na vítězství má druhá útočná formace Dukly ve složení Anděl – Skořepa – Pekr, jenž byla u čtyř branek ze šesti. Centr Josef Skořepa vymyslel dvě gólové nahrávky a uklidnil svůj tým úspěšným únikem na 5:3, navíc v oslabení. „Prohrál jsem buly a pak to soupeři uskočilo od nohy. Každý by toho asi využil, stejně jako Tomáš Čachotský o střídání déle,“ odpovídá jihlavský forvard na to, že se červenožlutým v početní nevýhodě daří náramně.

Téměř 2500 diváků. Na utkání Dukla – Třebíč poměrně slušná návštěva, vezmeme-li v potaz, že se zápas hrál ve středu. Ze čtyř domácích zápasů Jihlavy šlo o druhý největší počet fanoušků, jenž si našli cestu do ochozů. „Prožívám to jako klasické derby. Tady na Vysočině je mezi oběma týmy velká rivalita a atmosféra z obou stran byla parádní, ale z naší lepší,“ začíná hodnocení zápasu Josef Skořepa, který konečně zlomil gólové prokletí a po šesti úspěšných asistencích si připsal první přesnou trefu. „Díky bohu, že to tam padlo, ale mám vedle sebe dvě skvělá křídla, kterým to tam padá. Žádnou vědu jsem v tom nehledal. Hlavně, že to padá klukům,“ chválí parťáky Lukáše Anděla a Matěje Pekra.

Druhému jmenovanému připravil parádní přihrávku na gól, kterým jihlavská devětašedesátka dávala na 3:2. Zády ke spoluhráči, zadovka, a Matěj Pekr již trefil odkrytou branku. „Upřímně řečeno, tušil jsem, že se tam bude někde toulat. Umí si najít prostor. Je to střelec a letos mu to tam padá. Zkusil jsem nahrát, že tam někde bude. Prostě nahrávka a super, že z toho padnul gól,“ hlásí zkušený útočník, jenž je aktuálně čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Dukly v této sezoně.

Videoohlasy s Josefem Skořepou

Lídrem kanadského bodování nejen Dukly, ale i celé Chance Ligy, je Matěj Pekr. V osmi zápasech totiž zaznamenal stejný počet gólů a navrch přidal pět přesných přihrávek. „Nechci to sledovat, ale vím o tom. V šatně i spousta lidí mi to připomíná. Ale je to teprve osmý zápas a nic bych z toho nedělal. Kdyby se mi dařilo v play-off a v případné baráži, tak bych byl samozřejmě radši,“ dívá se do zatím hodně vzdálené budoucnosti jihlavský střelec, který u svého gólu na 3:2 hodně děkoval právě Josefu Skořepovi. „Byla to Pepova práce, já jen zametal puk do prázdné branky. I když jsem to trefil tak tak, asi to šlo od tyčky. Pepa mě nádherně viděl zadními oči, takže mu děkuji a je to vlastně jeho zásluha,“ říká skromně.

Jihlavský útočník tak poprvé zažil zápas Dukla – Třebíč v červenožlutém dresu, dříve nastupoval na opačné straně barikády. Nervózní ale v žádném případě nebyl a průběh zápasu – především jeho úspěšná trefa – mu hodně pomohl. „Byl to další zápas. Těšil jsem se samozřejmě více, ale jak se hodilo první buly, tak to ze mě spadlo. A jak jsem dal první branku, tak jsem se uklidnil ještě více.“

Videoohlasy s Matějem Pekrem

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč 6:3

Autor videa: HZStv1