Nedávali jsme góly a naopak zbytečně inkasovali, hodnotí zápas v Porubě novic Tomáš Havránek

08.10.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Je to téměř šest let, co dělal Tomáš Havránek svůj poslední rozhovor pro web Dukly Jihlava, tehdy jako tahoun mladšího dorostu. S bývalými spoluhráči se tak znovu potkal v jedné kabině. „Andy, Čermi, Marešák, Šťása… Je tady stále hodně kluků, se kterými jsem tady hrál, a jsem za to rád,“ sděluje dvacetiletý útočník, který při prvním utkání za Duklu zapsal premiérový gól, kterým v Porubě srovnával na 2:2. „Kdybychom ve druhé třetině dali dva góly, tak bychom byli ve větším klidu. Ale naopak jsme dvakrát inkasovali, což se pak hůře dohání,“ sděluje útočník.

Úvodní třetina zápasu Poruba – Dukla vyzněla bezbrankově. Ve druhém dějství Jihlava svého soupeře přestřílela poměrem 25:9, ale výsledek byl výrazně lepší pro domácí tým – 2:0. „Kdybychom naopak dva góly dali a neinkasovali jsme, tak bychom byli ve větším klidu. Takhle se to hůře dohání a když hrajete venku, je to těžší,“ sděluje Tomáš Havránek. Také třetí dějství vyznělo střelecky pro Jihlavu (12:7) a hosté se už prosadili. Nejprve v čase 49:37 snížil sedmým gólem v sezoně Vlastimil Dostálek a dvě minuty na to srovnal právě „Havris“. Jenže z 49 střeleckých pokusů již svěřenci trenéra Petra Vlka a Františka Zemana žádný gól nepřidali, a na nájezdy prohráli 1:2. „Byli jsme celý zápas lepší, akorát jsme nedávali góly a zbytečně inkasovali. Naštěstí jsme stihli vyrovnat, ale myslím, že jsme mohli odjet se třemi body,“ míní nováček v sestavě.

Přitom ještě večer před sobotním utkáním byl v Karlových Varech. Jeho příchod do Jihlavy se zrodil náhle. „Měli jsme s Vary zápas doma proti Liberci a já nehrál. V devět jsem večeřel a volal mi trenér z Varů, že se mám druhý den hlásit v Jihlavě, která jede hrát do Poruby. Sbalil jsem si věci, přes noc se dostal do Žďáru a hlásil jsem se tady,“ popisuje svůj příchod odchovanec žďárského hokeje, který v Jihlavě hrál za mladší dorost 2012/2013.

I díky tomu měl příchod do Jihlavy snazší. Vždyť hned čtrnáct hokejistů z tehdejšího kádru stále hraje hokej. V kabině A-týmu se potkal třeba s dávnými spoluhráči Lukášem Andělem, Davidem Čermákem, Lukášem Marešem, Davidem Váňou, Danielem Šťastným… „Tehdy jsem hrál v mládeži poprvé extraligu a byl to pro mě takový odraz. Nastartoval jsem tady takový ten začátek, že by se pak mohlo něco dít. Vzpomínám na to rád, kluky tady znám a o to je to lepší,“ usmívá se Tomáš Havránek

Videoohlasy s Tomášem Havránkem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla