3:2sn
(0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)

Dukla nezvládla nájezdy, v souboji s Porubou si odváží jen bod

06.10.2018 / René Chyla

V rámci 11. kola zajížděla Dukla na led soupeře, čekala jí Poruba. Oba celky měly v tabulce stejný počet bodů. Na první gól čekali diváci skoro až do poloviny duelu, kdy se prosadili domácí, kteří záhy přidali v oslabení druhou branku. Svěřenci Petra Vlka zabrali ve třetí dvacetiminutovce, kdy kouzlo Dolejše odčaroval v 50. minutě Vlastimil Dostálek, následně se Jihlavě podařilo srovnat krok. A jelikož hráčům nestačilo na rozhodnutí ani pětiminutové prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byli štastnější domácí, kteří proměnili dva nájezdy, hosté jen jeden. Poruba porazila Duklu 3:2 po samostatných nájezdech.
06.10.2018 17:00, Chance Liga - 11. kolo

HC RT TORAX Poruba

Dolejš – Adam, Ovčačík (A), Urbanec, Matějíček, Dundáček, Slavík – Káňa (A), Hudeček, Illéš – Vymazal, Zdeněk (C), Fojtík – Toman, Baláž, Ollender – Kanko, Jáchym, Tomi
3

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Kajínek (A), Půža, Suchánek, Štebih, Štindl – Dostálek, Čachotský (C), Čermák – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Zeman, Havránek – Osmík, Hrníčko
2
Branky a nahrávky: 29. Zdeněk (Dolejš), 32. Hudeček (Vymazal, Slavík), rozhodující nájezd Vymazal – 50. Dostálek (Pohl, Kajínek), 55. Havránek (Harkabus). Rozhodčí: Čech, Ondráček – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 6:4, navíc Dostálek (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 470. Střely na branku: 28:49. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Zápas s Jihlavou začal šancí Jakuba Illéše, který ve třetí minutě tečoval střelu Jana Hudečka, gólman Jihlavy se ale nachytat nenechal. Zanedlouho se do dobré pozice dostal Tomáš Jáchym, mezi kruhy ale volil místo střelby zadovku na spoluhráče, která ale nikoho nenašla, a tak si mohl Niklas Lundström oddychnout. Porubští hráli následně dvakrát v krátkém sledu po sobě početní převahu, kde si nejlépe počínala lajna kolem Radima Tomana, na první gól si ale fanoušci museli počkat až do prostřední části utkání.

Domácí celek se ujal vedení ve 29. minutě, kdy zužitkoval svou přesilovku. Daniel Dolejš vyslal do šance Jiřího Zdeňka, který se natlačil před branku a poté propasíroval kotouč k levé tyči – 1:0. Vyrovnáno mohlo být už za dvě minuty, střelu Lukáše Anděla přes obránce ale Daniel Dolejš vyrazil pravým betonem. V tu chvíli se nepsané pravidlo nedáš – dostaneš naplnilo do puntíku. Jan Hudeček zachytil nahrávku přes půl kluziště od Michala Vymazala a v těžké pozici mezi kruhy dokázal propálit jihlavského brankáře pod lapačku – 2:0. O pár desítek vteřin později mohl před brankou zakončovat do prázdné Josef Skořepa, kotouč mu ale přeskočil v tutovce hůl. Ve 38. minutě se pak zcela sám před Dolejšovou brankou zjevil Adam Zeman, ovšem neuspěl stejně jako Jan Pohl, který pálil od modré do vzdálenější tyče.

Jak se povedla domácím druhá třetina, tak se povedla ta poslední hostům z Jihlavy. Zatímco Jozef Baláž v tutovce před brankou ve 49. minutě trefil pouze Niklase Lundströma, na druhé straně se už slavilo. Porubští nepokryli v přesilovce dotírajícího Vlastimila Dostálka, který z dorážky před porubským brankářem dotlačil Duklu ke kontaktní brance – 2:1. A za pět minut bylo srovnáno, když se opět z dorážky v předbrankovém prostoru prosadil Tomáš Havránek – 2:2. Utkání dospělo do prodloužení, v němž sice nebylo o několik slibných akcí na každé straně nouze, gólmani ale dominovali, a tak musely přijít na řadu nájezdy. V nich poslal hosty do vedení Tomáš Čachotský bekhendovým blafákem, pak ale srovnal dělovkou Petr Kanko, na kterého ve třetí sérii navázal ranou mezi betony Michal Vymazal – 3:2.

Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): Jsme určitě šťastní za dva body, protože Jihlava je hodně silný soupeř. Nepodali jsme špatný výkon, hráli jsme dobře, gólman nás podržel a celý tým bych zaslouženě pochválil. Mrzí mě, že před druhým gólem byl půlmetrový ofsajd navíc vyrovnávající, a pak mě mrzí gól v oslabení, ale kdyby mi někdo řekl dva body s Jihlavou před zápasem, okamžitě beru. Klukům moc děkuji!

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Jsme zklamaní. Samozřejmě poté, jak se zápas vyvíjel, tak bod je dobrý, ale chtěli jsme urvat více. Kámen úrazu je naše nedůslednost v soubojích, po kterých pak zbytečně inkasujeme. Šancí si vytvoříme hodně, ale v zakončení jsme liknaví. Místo toho, aby tam něco spadlo, tak z toho má naopak šanci soupeř.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava