Máme tam málo důrazu, shodují se Petr Štindl a Martin Osmík

10.10.2018 / Tomáš Kalas

11:47, 22:16, 22:48. Tyto časové údaje ukazují, kdy padly góly v utkání 12. kola Chance Ligy. Zatímco Dukle patří první čas, Vsetínu zbylé dva a tři body k tomu. Oboustranně bojovný zápas hodnotili za domácí, poraženou, stranu Martin Osmík, jenž otevřel skóre zápasu, a Petr Štindl. „Máme tam málo důrazů, prohráváme souboje,“ nejsou spokojeni s prací v soubojích oba hráči.

Jediným střelcem Jihlavy byl Martin Osmík. Ve 12. minutě využil práce Pohla a přistrčení na levý kruh přetavil v gól. „Honza Pohl to hezky projel, nahrál do boku, já vystřelil a padlo to tam,“ popisuje jednoduchost gólu Osmík. Jak ale hodnotí zápas jako celek? „První třetina byla docela slušná. Soupeř nás napadal, ale zvládli jsme ji, dali gól. Špatná ale byla druhá třetina, nevstoupili jsme do ní dobře a během minuty nám to otočili, prakticky nás k ničemu nepustili. My přidali málo důrazu do té brány a tlaku do branky,“ naráží opět na nedůraz v soubojích a větší bojovnost. „Soubojů tam je dost, ale my je prohráváme, což je špatně. My musíme z nich vyjít vítězně a to je to, co přelévá hru,“ tuší, co je potřeba zlepšit do dalších utkání.

Videoohlasy s Martinem Osmíkem

Jihlava šla sice do vedení ve 12. minutě, jenže v úvodu druhé třetiny vedení za již zmiňovanou půlminutu ztratila a i přes enormní snahu nevstřelila vyrovnávací gól. Hodně tomu také „napomohla“ obětavost hostujících hráčů, kteří i za cenu bolesti střely blokovali. „Z mého pohledu těžký zápas, bylo tam hodně soubojů a myslím si, že to bylo na obě dvě strany stejné. Vyhrál ten, co si za tím šel víc,“ nabízí pohled na utkání obránce Petr Štindl. Vstup do druhé třetiny mělo VHK přímo snový, nejprve srovnal bývalý hráč Dukly David Březina, obrat následně dokonal hned v dalším střídání Jakub Teper. „Měli jsme systémovou chybu při prvním gólu, chyběl nám tam jeden hráč a hned další střídání, tam dostaneme další gól, kdy si nepokryjeme prostor před brankou. Těžko říci, to by se takhle stávat nemělo, dostat dvě střídání po sobě gól,“ není spokojen s obrannou činností Štindl. „Máme tam málo důrazu, musíme vše házet na bránu, gólmana a dotlačit to tam, i s gólmanem. To nám tam prostě chybí,“ hledá příčiny obránce, který před sezonou přišel z Kladna.

Videoohlasy s Petrem Štindlem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - VHK ROBE Vsetín 1:2

Autor videa: HZStv1