1:2
(1:0, 0:2, 0:0)

Tuhou bitvu rozhodlo 32 sekund, Jihlava během nich ztratila vedení a podlehla Vsetínu 1:2

10.10.2018 / Tomáš Kalas

Šlágr kola začaly oba týmy s opatrnější taktikou, bezhlavá hra dopředu nebyla moc k vidění. Přesto se diváci dočkali jednoho gólu, ve 12. minutě se po Pohlově průniku prosadil Martin Osmík. Vsetínu ale stačilo na obrat pouhých 32 sekund, nejprve srovnal exduklák Březina, obrat dokonal Teper. Bitva pokračovala i nadále, Dukla v poslední třetině sice výrazně přestřílela svého soupeře poměrem 14:2, gól do branky ale dostat i přes závěrečnou hru bez brankáře nedokázala a v prvním vzájemném zápase padly tedy všechny branky směrem k vysoké škole. Jihlava podlehla Vsetínu 1:2.
10.10.2018 17:30, Chance Liga - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Čachotský, Jiránek – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Zeman, Havránek – Osmík, Čermák
1

VHK ROBE Vsetín

Gába – Mikuš, Hryciow, Slováček, Rudl, Teper, Jenáček, Ondračka – Theoret, Rác, Kuronen – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Březina – Hořanský, Jindra, Vítek
2
Branky a nahrávky: 12. Osmík (Pohl) – 23. Březina (Slováček, Rudl), 23. Teper (Vítek, Hořanský). Rozhodčí: Čech, Vokřál – Kokrment, Šimán. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2173. Střely na branku: 32:17. Zblokované střely: 4:7. Vhazování: 29:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

V úvodu začaly oba týmy opatrněji a čekaly spíše na chyby. Ta přišla na konci 4. minuty, kdy nedůraz v domácí obraně rezultoval v první šancí hostí, Pechanec ale z mezikruží Lundströma nepřekonal. Na druhé straně přišlo ohrožení branky o čtyři minuty později, Anděl přenechal Pohlovi, který z pravého kruhu napálil tyčku. Jihlavským nepomohlo k vedení ani vyloučení Hořanského za hákování. Skóre se měnilo až v čase 11:47. Obránce Pohl výborně protáhl kotouč kluzištěm, v útočném pásmu pustil na levý kruh pro Martina Osmíka, který si počkal na drobnou clonu a střelou na delší tyč Gábu překonal. Chvíli po gólu se lehce přiostřilo, strkanici před domácí brankou vyřešili sudí oboustranným vyloučením Skořepy a Kopty. Spolu s navazující přesilovkou pro hosty po vyloučení Čachotského převzalo VHK kontrolu nad hrou a mělo více ze hry, šance ale přišla paradoxně na domácí straně. Na sebe to vzal domácí kapitán Čachotský, kličkami se zbavil obránců, Slováček ho musel zastavit za cenu trestu za sekání. Ani v páté přesilovce první třetinu se neměnilo skóre a Dukla po dvaceti minutách vedla o jednu branku.

Druhá třetina začala ve strhujícím tempu. Po necelé minutě a půl mohl poslat domácí do dvougólového vedení Pekr, sám proti Gábovi z mezikruží ale neskóroval. Skóre se tak záhy měnilo na druhé straně. Na druhé straně Slováček nahrál Davidu Březinovi, který od levého mantinelu prostřelil brankáře a srovnal. Uplynulo dalších 32 sekund a hostující sektor byl v rauši. Zpoza branky vyjel Vítek, nahrál z rohu na volného Jakuba Tepera, který se trefil pouze do prázdné brány. Dukle nepomohlo ani Pohlovo vyloučení na čtyři minuty za vysokou hůl. Nadále pokračovala bojovná hra z obou stran, na konci 33. minuty okusil trestnou lavici i hostující Hryciow. Během této početní výhody domácí vytvořili nápor na Gábu, potažmo celou hostující obranu, druhý gól domácích však ne a ne přijít.

Poslední třetinu Dukla zamáčkla hosty do jejich obranného pásma a od první minuty zasypávala brankoviště střelami. Na konci 45. minuty nebyl úspěšný se svou střelou zblízka Dostálek, Gába proti němu vytasil lapačku. Další šanci na snížení dostal Pohl, na kterého při bránění zapomněla hostující obrana, z mezikruží však obránce neprostřelil hostujícího brankáře. V 51. minutě přišlo i první vyloučení třetiny, v signalizované výhodě Jihlava minutu držela VHK v pásmu, následná početní výhoda ale slavná již tolik nebyla. Rostoucí nápor domácích částečně otupil Dostálek svým vyloučením téměř čtyři minuty před koncem. Ihned po konci oslabení šli domácí do šesti hráčů, 55 sekund před sirénou Zeman tečoval kotouč mimo dosah Gáby, ale také i těsně mimo dosah branky. V čase 59:54 byl vyloučen za zašlápnutí puku Březina, šest sekund hry 6 na 4 ale Dukla nepřetavila v gól a v bojovném zápase tak podlehla 1:2.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Zápas se nám hodnotí dobře, protože vezeme z horkého jihlavského ledu tři body. Jsme spokojení. Kluci zápas odmakali a i v tom stavu, v jakém jsme - kdy máme polovinu obrany na marodce - tak kluci, kteří dostali šanci, perfektně zraněné hráče zastoupili. Výborným výkonem Davida Gáby jsme se dostali na tři body.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Utkání se mi hodnotí hodně těžko, protože náš výkon neměl s horkým ledem vůbec nic společného. Začali jsme hrát až ve třetí třetině. v první třetině jsme měli osm střel, ve druhé třetině sedm střel... To bychom museli mít průměr dvě střely na gól a taková kvalita tady není. Hráči si musí sáhnout do svědomí a začít hrabat tam, kde jsme začali v postupové sezoně. To nám zatím chybí - ochota a černá práce tam zatím není a hráči si to musí srovnat v hlavě.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava