Všechno se odvíjelo od výborné práce Pepy a Andyho, říká autor hattricku Vlastimil Dostálek

25.10.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Tři góly v jednom utkání – takový počin se hned v prvním domácím zápasu povedl Matěji Pekrovi a i díky jeho střelecké potenci deklasovala Dukla Motor 7:0. Nyní došlo k podobné kanonádě a znovu k tomu dopomohly tři góly, tentokrát v podání Vlastimila Dostálka. Jihlavský útočník se v každé třetině jednou střelecky prosadil. „Celý tým musím pochválit, hráli jsme to, co jsme měli a konečně jsme vydrželi takhle hrát celých šedesát minut. Soupeře jsme kromě jeho dvou gólů během minuty k ničemu nepustili,“ pochvaluje si tentokrát výborný průběh zápasu útočník, který je právě s Pekrem nejlepším střelcem klubu.

První Dostálkova trefa přišla již ve čtvrté minutě a jednalo se o úvodní gól zápasu. Druhou svojí brankou uklidnil tým, kdy Jihlava po navýšení skóre na 5:0 během dvaceti sekund dvakrát inkasovala. Šance Jestřábů na vrácení se do zápasu rázně odmítl právě „Dosty“ a týž hráč ve 47. minutě zkompletoval po parádní souhře hattrick. „Všechno se odvíjelo od výborné práce obou útočníků, s kterými jsem dnes hrál – Pepy a Andyho,“ chválí Vlastimil Dostálek své parťáky Josefa Skořepu a Lukáše Anděla. „Při prvním gólu jsem dostal krásně nalito od Andyho a dospal puk do branky tak jako na sílu. U druhé branky byla krásně sehraná akce, Andy mi puk jen posunul, já jsem si s gólmanem trošku poradil a dostal kotouč za něj,“ vybavuje si své dvě trefy. A jak zkompletoval třetí zásah, kterým zase něco přispěl do kasičky? „Nádherná akce tři na dva. Pepa mi dal přihrávku do prázdné brány. Klobouk dolů před ní, měla krásné oči,“ rozplývá se hráč s číslem 5.

Dukla momentálně nabírá na formě. Pokud vezmeme v potaz posledních 10 zápasů, je Jihlava na třetím místě (za prvním Vsetínem a druhým Motorem). Z předešlých pěti zápasů je nad ní pouze Motor. Jihlavští navíc, stejně jako v předešlém zápasu, zvládli dlouhé oslabení tří proti pěti – tentokrát minutu a 19 sekund za stavu 1:0, což byl možná klíčový moment zápasu. „Výborná práce všech kluků, co tam šli. Padali do toho po hubě. Ustáli jsme oslabení, pak dali nějaké góly a zápas prakticky rozhodli,“ je spokojený Vlastimil Dostálek nejen s tímto, ale vlastně s celým průběhem utkání. „Bylo to jen o tom, jestli ze zápasu uděláme zase nějaké drama nebo si ho v pohodě pohlídáme. Konečně se nám zapas povedl v poklidu dohrát, nechat tři body doma a trošku pošetřit síly na další zápas.“

Videoohlasy s Vlastimilem Dostálkem

Další utkání hraje Jihlava již v sobotu na ledě Kadaně, kde se jí v posledních letech úplně nedaří. Trhači aktuálně také začínají sbírat více bodů. Za posledních pět zápasů jich získali sedm, což je u nich stejný počet jako v prvních dvanácti kolech. „Musíme tam hrát podobný hokej jako proti Prostějovu. Hodne bruslit, přestřílet soupeře. Kadaň poslední zápasy hraje dobře, musíme si na ní dávat pozor, ale vůbec nemám pochyby, že… Měli bychom to zvládnout,“ je si vědom útočník Nicolas Werbik, že je třeba získávat body i venku. V osmi zápasech na ledech soupeřů uhráli Jihlavští pouze devět bodů.

Právě útočník, který posílil Duklu v rámci měsíční výměny se Zlínem za Tomáše Čachotského, připravil svým spoluhráčům tři přesné přihrávky. Poslední z nich udělala znovu radost nejen celému týmu, ale i týmovému pokladníkovi Davidu Kajínkovi, jelikož po Nikově asistenci zapsal premiérový gól za Duklu útočník Dominik Hrníčko a upravil tak výsledek na konečných 8:2. „Nahrával jsem to přes beka. Těší mě, že jsem mu nahrál na první gól, Hrníček z toho měl radost. Bylo vtipné, jak se radoval za takového stavu. Ale první branku je super dát a jsem rád, že jsem mu na něj nahrál,“ usmívá se hokejista, který strávil předešlé tři roky v zámořských juniorských soutěžích.

Videoohlasy s Nicolasem Werbikem

Hodnocení trenérů: Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 8:2

Autor videa: HZStv1