Po dvanácti dnech znovu na Duklu. Zápas proti Ústí bude ve znamení Dne Válečných veteránů

11.11.2018 / Tomáš Lysý

Reprezentační pauza v rámci tradičního Karjala Cupu je minulostí. Jihlava jí ukončila na podtrženou jedničku, když doma porazila Kladno, z dalekého Havířova přivezla tři body a z posledních osmi zápasů vyhrála hned sedmkrát. Dukla je tak rázem na druhém místě tabulky, což je její nejlepší umístění v aktuálním ročníku Chance Ligy. Po dvanácti dnech se červenožlutí představí doma, když vyzvou ústecký Slovan. I když červenožlutí úplně ne... Organizace Dukly v utkání vzdá hold Válečným veteránům a nastoupí ve speciálních dresech, vhodí se úvodní slavnostní buly, předtím bude pokřtěn nástěnný kalendář na rok 2019 a v prodeji bude symbol Dne veteránů – vlčí máky. Zápas začíná v pondělí 12. listopadu 2018 v tradičních 17:30 a vstupenky je možné stále kupovat např. přes Ticketportal.

Kdyby reprezentační přestávka nebyla, Dukle by to asi moc nevadilo. Čtyři výhry za sebou bez ztráty bodu, z osmi utkání a čtyřiadvaceti možných bodů celkem 21 získaných s pouhou jednou porážkou. Jihlavě se daří, tabulkově se dostala už na druhé místo se ztrátou pouze čtyř bodů na Motor, na který měla nedávno manko jedenácti bodů. Na druhou stranu, je třeba si trošku odpočinout a vyčistit si hlavy od hokeje. A právě k tomu pauza na Karjala Cup posloužila výborně. „Volno nám může jenom pomoct. Nabereme síly a je potřeba začít tam, kde jsme před reprezentační přestávkou skončili,“ sděloval gólman Jan Brož po výhře v Havířově 3:0, kde vychytal čtvrté čisté konto v sezoně.

Pondělní soupeř: Hokej Ústí nad Labem s.r.o.

Zatímco Dukla vyšplhala zatím na nejlepší umístění v tabulce, Ústí nad Labem se trápí. Nedávno odvolalo trenéra Jana Čalouna, který se jal v klubu razit novou, dle jeho názoru, finskou cestu. Ačkoliv v rozhovoru uvedl, že většině hráčů se jeho trend líbil, výsledky se nedostavovaly. Slovan pod jeho vedením získal ve 12 zápasech pouze osm bodů a po šesti porážkách v řadě na přelomu září a listopadu olympijský vítěz z Nagana rezignoval. O tři týdny později, na konci října, abdikoval i na post jednatele společnosti a zůstal v klubu pouze u mládeže.

Jenže ani odstoupení Čalouna nedovedlo Ústí k potřebnému zlepšení. Kdysi ambiciózní klub s postupovými cíli totiž pokračoval ve špatných výsledcích. Přišlo dalších sedm porážek v řadě a v období od 24.9. do 31.10. si ústečtí hokejisté připsali při třinácti porážkách jen dva body, v obou případech se soupeři z Vysočiny – doma prohráli s Duklou na nájezdy, v Třebíči padli v prodloužení. Chuť vítězství tak poznalo Ústí znovu až po měsíci a deseti dnech. Před reprezentační přestávkou totiž modrožlutí otočili zápas proti Benátkám zejména díky výborné druhé třetině, kterou vyhráli 4:1, a celkově 5:2.

Soupiska týmu

Týmovou produktivitu a tabulku střelců vede bývalý kladenský mládežník Antonín Melka, který v 19 zápasech zaznamenal 17 bodů za 8 gólů a 9 asistencí. Jeho dvorním nahrávačem je zkušený Daniel Vrdlovec s 13 asistencemi. Nejzajímavějším jménem ale není nikdo jiný než Jaroslav Roubík. Ikona ústeckého a celého prvoligového hokeje má na kontě již přes 1000 zápasů i 1000 bodů v druhé nejvyšší české hokejové soutěži. Zajímavým jménem je i Jiří Severa, který nastupoval až do juniorky v Dukle a již druhým rokem patří mezi nejproduktivnější hráče Slovanu. Na straně Dukly se proti svému bývalému klubu postaví např. obránce Jan Pohl nebo kanonýr David Tůma či další útočník Tomáš Harkabus.

Soupiska Ústí
Realizační tým Ústí
Statistiky Ústí

Poslední zápas Ústí

21. kolo Chance Ligy, sobota 2. listopadu 2018: HC Slovan Ústí nad Labem – HC Benátky nad Jizerou 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Davídek (Tůma, Jeřábek), 23. Volf (Severa, M. Jandus), 36. Vrdlovec (L. Volf, Tůma), 37. Krliš (Tůma, Davídek), 53. M. Jandus (Vrdlovec, L. Volf) – 12. Burda (Průžek), 30. Průžek. Rozhodčí: Souček, Vokřál – Štofa, Votrubec. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 603. Střely na branku: 41:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Sestava Ústí: Stezka – Hes, M. Jandus, Jeřábek, Weinhold, Mert, M. Zdvořáček – Vrdlovec, Severa, L. Volf – Krliš, Davídek, Tůma – Chrpa, T. Jandus, Planý – Gottfried, Čermák

Poslední vzájemný zápas

7. kolo Chance Ligy, pondělí 24. září 2018: HC Slovan Ústí nad Labem – HC Dukla Jihlava 3:4 sn. (1:1, 1:0, 1:2 – 0:0)
Druhé vložené pondělí začalo pro Jihlavské na severu Čech dobře. V polovině osmé minuty poslal hosty do vedení přesilovkovým gólem Tomáš Harkabus, který se zapsal ve svém bývalém působišti zásahem. Domácí ale stihli ještě v téže periodě srovnat, prosadil se Planý. Slovan dokonce na chvíli otočil vývoj zápasu, radost ale byla předčasná, neboť nebyl Jandusův gól uznán pro kopnutí bruslí. Po šancích na obou stranách přišel 61 sekund před koncem prostřední dvacetiminutovky tentokrát už regulérní gól, v úniku se prosadil Jícha. Vstup Dukly do poslední třetiny byl nešťastný, kaluž před brankou odvedla velké množství práce pro skórujícího Tůmu již po 14 sekundách od buly. Dukla však neměla zájem jet domů s prázdnou a během tří minut se prosadili Čachotský s Lukášem Andělem. Další branku již šedesát minut nenabídlo a zápas došel tak až do nájezdů. V nich se jako jediný prosadil Tomáš Čachotský a i díky Janu Brožovi, který nepustil za svá záda ani jeden nájezd, otočila Dukla zápas a vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech.

Branky a nahrávky: 11. Planý (Severa, Vrdlovec), 39. Jícha (Krliš), 41. Tůma (Roubík, Vágner) – 8. Harkabus (Suchánek, Skořepa), 48. Čachotský (Dostálek, Pohl), 51. Anděl (Pekr), rozh. náj. Čachotský. Rozhodčí: Grech, Kostourek – Kotlík, Ševic. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 998. Střely na branku: 35:48. Zblokované střely: 12:11. Hity: 0:0. Vhazování: 40:28. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 3:4.

Ústí: Dlouhý – Vágner, Látal, Zukal, Weinhold, Březák, M. Jandus, Mert – Tůma, Roubík, Melka – Volf, Vrdlovec, Merta – Jícha, Krliš, T. Jandus – Planý, Severa
Dukla: Brož – Kajínek, Pohl, Suchánek, Váňa, Štindl, Štebih, Mareš – Čachotský, Zeman, Dostálek – Pekr, Skořepa, Anděl – Hrníčko, Osmík, Harkabus – Čermák, Půža

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Těžké utkání z naší strany. První dvě třetiny nebyly úplně ideální, ale zlepšeným výkonem ve třetí třetině si myslím, že jsme si minimálně jeden bod v základní hrací době zasloužili a i přesto, že jsme poté měli nějaké příležitosti, kterými jsme mohli rozhodnout, tak jsme penalty nakonec zvládli. Na to, jak to vypadalo na začátku, jsme nakonec spokojení.

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí nad Labem): Kdyby nám někdo před utkáním řekl, že budeme mít bod z tohoto utkání, tak bychom byli spokojení, ale vzhledem k průběhu zápasu si myslím, že jeden bod byl nezasloužený. Myslím si, že jsme měli brát minimálně dva, ne-li tři. Podle mého názoru jsme podali velmi dobrý výkon, kde nás může mrzet jen pasáž, kdy jsme nechali Jihlavu srovnat. Chceme ale poděkovat hráčům za odvedený výkon, protože opravdu tvrdě dřeli. Bod samozřejmě bereme, ale myslím si, že jsme si opravdu zasloužili víc.

Druhý vzájemný zápas sezony Dukly proti Ústí se ponese v duchu oslav Dne válečných veteránů, ke kterým se jihlavský klub již druhým rokem hlásí. Vedle speciálních dresů je připraven i bohatý doprovodný program a novinky ve Fanshopu. Foto: Jaroslav Kottink/SB Corporation, úprava Jan Poukar/POUKARdesign

22. kolo Chance Ligy, pondělí 12. listopadu 2018

ČEZ Motor České Budějovice - SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Dukla Jihlava - Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30) - vstupenky zde
HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč(17:30)
HC ZUBR Přerov - Rytíři Kladno (18:00)
HC Slavia Praha - AZ RESIDOMO Havířov (18:00)
HC RT TORAX Poruba - HC Frýdek-Místek (18:00)
VHK ROBE Vsetín - HC Stadion Litoměřice (18:00)

23. kolo Chance Ligy, středa 14. listopadu 2018

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Frýdek-Místek – VHK ROBE Vsetín (18:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Slavia Praha (18:00)
AZ RESIDOMO Havířov – HC ZUBR Přerov (18:00)
Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
SK Trhači Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)

Tabulka Chance Ligy po 21. kole