3:1
(1:0, 0:0, 2:1)

Povinnost splněna, Dukla bere tři body ze slavnostního zápasu

12.11.2018 / Tomáš Kalas

Ústí rozhodně nevypadalo, že by mělo z Dukly přehnaný respekt. V úvodu třetiny si vytvořilo gólové šance, vedoucí trefa zápasu ale padla na straně druhé. Matěj Pekr se vrátil po zranění ruky do sestavy a v osmé minutě samostatným únikem poslal Duklu do vedení. Postupem času se však projevovala větší herní kvalita Dukly, na gól se ale čekalo až do času 40:09, kdy dal větší klid domácím po přihrávce Werbika David Tůma. Slovan ale neskládal zbraně a vrátil se do hry, když se prosadila nová posila, Vladimír Eminger. Klid do závěrečných minut ale dal domácím Jan Pohl v přesilovce a Dukla vyhrála i pátý zápas v řadě, tentokrát 3:1.
12.11.2018 17:30, Chance Liga - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Kajínek, Doudera, Váňa, Pohl, Štindl, Mareš, Vála – D. Tůma, Werbik, Havránek – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, Zeman, Dostálek – Harkabus, Hlinka, Osmík
3

HC Slovan Ústí nad Labem

Stezka – Eminger, Hes, Weinhold, Jeřábek, Zdvořáček, Mert, Zukal – Severa, Vrdlovec, Volf – Jánský, T. Jandus, Chrpa – M. Tůma, Davídek, Krliš – Planý, Čermák, Jícha
1
Branky a nahrávky: 8. Pekr, 41. D. Tůma (Werbik, Váňa), 53. Pohl (Werbik) – 44. Eminger (T. Jandus, Chrpa). Rozhodčí: Přikryl, Šindel – Hejl, Komínek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2027. Střely na branku: 35:14. Zblokované střely: 13:3. Vhazování: 41:14. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

První vyloučení zápasu přišlo po dvou minutách. Zeman sekl najíždějícího Davídka a Slovan dostal první přesilovou hru. Současně s jejím koncem přišla i první šance zápasu, kterou obstarali taktéž hosté. Tůma se dostal před Brože, ale kromě sražení domácího gólmana k zemi nijak domácí konto neohrozil. Za dvě minuty byla další pohroma před Brožem, domácí obrana špatně rozehrála a Volf měl dost času na samostatné zakončení, avšak neporadil si. A jak už to tak bývá, skóre se obvykle mění na straně druhé. Tůma špatně na středovém kruhu předal kotouč, čehož využil Matěj Pekr a zakončením brejku triumfálně oslavil návrat do sestavy po zranění. Nutno říci, že to na dlouhou dobu byla poslední šance zápasu. Další přišla až v 18. minutě, Osmík vysunul Harkabuse, který si sice sjel před branku a zakončil, Stezka ale výtečně zasáhl lapačkou. Konec první třetiny dohrály oba celky ve čtyřech, nejprve měla přesilovku Dukla, tu však vymazal faulem Kajínek. Hosté neodehráli vůbec špatnou třetinu, dokonce byli o jednu střelu napřed (8 - 9).

V druhé třetině domácí byli jasně aktivnější tým a pálili na branku celkem třináctkrát. Ani jednou se však diváci gólu nedočkali. Nejprve otestoval Stezkovou pozornost Pekr, hostující gólman zareagoval v poslední chvíli. O minutu později trefil Jiránek po Dostálkově přihrávce z levého kruhu tyč. Ústí mělo za prostřední část pouze dvě střely, herně se ale drželo. Nezlomilo jej ani oslabení po faulu Jeřábka a přečkalo i Stezkovo zaváhání před brankou, kdy nejprve gólman v přetlačované ztratil hůl za brankou, následně ale dvakrát vychytal Werbika.

Pokud se někdo z fanoušků zdržel o něco déle na pivu a klobáse, mohl toho litovat. Již v čase 40:09 se trefil po výborné práci Werbika prakticky do prázdné branky David Tůma a domácí mohli hrát rázem s větším klidem. Za necelé čtyři minuty ale bylo vše jinak. Jandus zpoza branky předložil Vladimíru Emingerovi, který si poradil prostřelením Brože mezi betony. Slovan mohl srovnat ještě v následné přesilovce, Pekrovo vyloučení ale domácí obrana ustála. Klíčový moment zápasu přišel v čase 50:55, kdy byl vyloučen hostující Weinhold na čtyři minuty. První trest dostal za hákování Anděla u Brožovy branky, druhý pak za seknutí Váni ve výhodě. O 86 sekund později přesilovou hru domácí využili, Werbik vyhrál buly, sklepl pod sebe na Jana Pohla, který z první trefil spodní roh branky - 3:1. Tím Jihlava definitivně překlopila zápas na svou stranu a zápas se pak pouze dohrával. Pátý zápas přinesl pátou výhru v řadě, Dukla porazila Ústí poměrem 3:1 a naladila se dobře na středeční derby v Třebíči.

Ohlasy trenérů

Martin Štěpánek (HC Slovan Ústí nad Labem): Hlavně v první třetině jsme se drželi našeho plánu. Dobře jsme hráli střední pásmo a měli jsme několik i gólových šancí, které jsme bohužel neproměnili. Jihlava měla jeden brejk a vedla 1:0. Ve druhé třetině už to bylo horší, Dukla přidala a my měli problém se vůbec dostat ze středního pásma. Hodně jsme ztráceli puky a domácí se dostávali do tlaku. Díky gólmanovi jsme byli pořád ve hře a po dvou třetinách byl stejný stav. Nevím, jestli jsme šli do třetí části nepřipravení, gól po deseti vteřinách nás trošku srazil. Pak jsme se dostali kontaktním gólem do hry, bohužel pak jsme udělali dva zbytečné fauly a hráli čtyřminutové oslabení. Jihlava odskočila na dva góly, závěr si pohlídala a my neměli ani sílu výsledek zkorigovat. Odehráli jsme slušné utkání, určitě je u nás posun ve hře do obrany. Musím pochválit gólmana. Chytal výborně a celý zápas nám dával šanci uhrát zde nějaký výsledek a odvézt si body.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Za předvedený výkon jsme si tři body zasloužili a jak už bylo řečeno, ve druhé třetině jsme si vytvářeli spoustu příležitostí. Kolega chválí gólmana, ale já nemůžu pochválit naše střelce. Ve fázích, kdy jsme si příležitosti vytvořili, jsme byli platoničtí a co šlo na bránu, to šlo vesměs do břicha gólmana. V těch částech utkání, kdy můžeme utkání zlomit, tak jsme trošku zbrklí v zakončení. Za celý průběh jsme si body zasloužili, i když soupeř zlobil z rychlých protiútoků a z přímočarosti, kdy jsme párkrát zaspali v reakci na dobruslující hráče. Šance soupeře náš gólman pochytal a máme zasloužené tři body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava