V oslabení jsme aktivní, z toho máme šance a někdy je proměníme, myslí si Tomáš Havránek

15.11.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Zápas mezi Třebíčí a Jihlavou byl o něco více speciální pro několik hráčů, kteří dříve působili v týmu soupeře. Jedním z nich byl i útočník Dukly Tomáš Havránek, který za Horáckou Slavii v posledních dvou sezonách odehrál 84 zápasů a třeba s třebíčským gólmanem Lukášem Dostálem je kamarád. V konfrontaci měl jednou navrch a to stačilo, aby Jihlava vyhrála 1:0. „S většinou kluků jsem minulý rok v Brně vyhrál s juniorkou titul. Bylo to pro mě zpestření. Nevím, jestli jsem se více snažil, ale určitě to pro mě bylo něco speciálního,“ hlásí odchovanec žďárského hokeje.

Utkání tří odlišných třetin. V úvodní dvacetiminutovce měla Dukla více ze hry, ale branku i ze dvou přesilovek nedala. Do druhé části vlétla výrazně lépe Třebíč, která vzápětí mohla ukázat druhé nejlepší přesilové hry Chance Ligy. Jenže paradoxně při prvním oslabení měla Jihlava dvě šance a třetí z nich už využila. „S Pepou Skořepou jsme napadali soupeře. Pepa jednoho napadal a kvůli tomu nebyla jeho přihrávka tak přesná, jak by si představoval. Já jsem do toho vlétnul, jel jsem sám na branku a střelou pod vyrážečku padl gól,“ popisuje jediný gólový moment zápasu Tomáš Havránek, který si také po druhé třetině vyslechl pár nepublikovatelných slov od gólmana Lukáše Dostála. „Jsme s Dostym výborní kamarádi a hodili jsme před zápasem sázku. Já myslím, že byl naštvaný i kvůli tomu,“ usmívá se Havris nebo Havran, jak se šikovnému útočníkovi říká.

S výhrou a gólem samozřejmě byl mladý útočník spokojený, ale s týmovým výkonem už tolik ne. Byť Dukla ve třetí třetině až na jednu výjimku vůbec nepustila soupeře k možnému vyrovnání a naopak sama mohla vedení zvýšit. „Zápas to byl vyrovnaný, bylo se na co dívat. Ale myslím, že od nás to nebyl úplně dobrý výkon, jako v předešlých zápasech. Naštěstí jsme to urvali,“ domnívá se host z Karlových Varů, kde ale na začátku sezony příliš nenastupoval a během tří zápasů zapsal jednu branku. Zato v Jihlavě dostává příležitostí dost. Zejména v první lajně a za dvanáct utkání nasbíral 10 bodů (3+7). Spokojený jsem, ale vždycky to může být lepší. Jsem při zemi a budu se snažit více,“ uzavírá rozhovor.

Videorozhovor s Tomášem Havránkem

Vedle Tomáše Havránka byl z jihlavské strany hrdinou zápasu také Jan Brož, který dokázal zneškodnit všech 29 střel soupeře. „Vítězství se rodilo hodně těžce. První třetinu jsme na ně vlétli a byli jsme určitě lepším týmem. Ve druhé části zase byli lepší Třebíčáci. My ale dokázali dát gól a ubránit toto fotbalové vítězství,“ podotýká statisticky jednoznačně nejlepší brankář Chance Ligy, který si zase bude muset připravit něco do týmové kasy, jelikož vychytal již pátou nulu v sezoně – ze dvanácti zápasů!

Také Jan Brož má zkušenosti s třebíčským hokejem, ale zápas pro něj byl speciální zejména z jiného důvodu. „Mladší kluky znám, ale odchovanec Třebíče úplně nejsem. Začínal jsem ve Velkém Meziříčí a v Třebíči jsem byl pouze dva roky (od mladšího dorostu chytal Jan Brož za jihlavskou Duklu – pozn. aut.). Pro hodně fanoušků je tento zápas derby a speciální byl díky atmosféře,“ myslí si „Brožík,“ který nezapomněl vyseknout pochvalu směrem k příznivcům červenožlutých barev. „Byli famózní, suprová atmosféra a byli možná i více slyšet než ti třebíčští, takže poklona.“

Videorozhovor s Janem Brožem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla