Jihlavu čeká další domácí zápas, na státní svátek vyzve litoměřickou Duklu

16.11.2018 / Tomáš Lysý

Chance Liga se po týdenní reprezentační přestávce rozjela do pořádného kolotoče. Jihlava v pondělí zvítězila proti Ústí, poté si dovezla tři body z Třebíče a nyní jí čeká další zápas, ve kterém vyzve HC Stadion Litoměřice. Utkání začíná v sobotu 17. listopadu 2018 od 17:30 a črvenožlutá Dukla se v něm utká s týmem, který před dvěma roky nastartoval projekt „Dukla“, kde mají dostávat mladí reprezentanti větší herní vytížení. Půjde o souboj dvou týmů s výbornou formou. Jihlava vyhrála devět z posledních deseti utkání, Litoměřice se radovali šestkrát ze sedmi zápasů. Rychlý zápasový program se tím ale nezastaví, již v pondělí cestují svěřenci trenérů Vlka a Zemana do Frýdku-Místku a ve středu doma nastoupí proti Porubě.

Reprezentační přestávku začala Dukla tak, jak jí skončila – výhrami a čistým kontem. Doma ve speciálním zápasu na Den válečných veteránů skolila Ústí jednoznačně 3:1. O dva dny později gólman Jihlavy Jan Brož smazal všech 29 střelců Třebíče a naopak jihlavským hokejistům stačila přesná trefa Tomáše Havránka k výhře 1:0. „Vždycky mi jde pouze o body. Snažím se co nejvíce pomoct týmu, abychom body získávali,“ říká statisticky nejlepší gólman Chance Ligy s tím, že podobně půjde i do utkání proti Litoměřicím, ve kterém budou červenožlutí chtít získat sedmou výhru v řadě.

Sobotní soupeř: HC Stadion Litoměřice

Pokud se podíváme na tabulku posledních deseti zápasů, najdeme Duklu na prvním místě, když získala 27 bodů z 30 možných. Ale i Litoměřice jsou v tomto ohledu poměrně vysoko – na čtvrté pozici. Stadion totiž dokázal z 30 možných bodů získat devatenáct a zejména poslední zápasy vychází svěřencům trenéra Bruka s Tvrzníkem také na jedničku. Za předešlý měsíc si Stadion doma pochutnal na Kladnu, Havířovu, dovezl tři body z Ústí nad Labem a domácí tvrz uhájil i proti Třebíči. Před reprezentační přestávkou sice prohrál v dalekém Frýdku-Místku (2:4), ale na tuto porážku navázal dvěma výhrami a opět potvrdil, že doma umí. Porazil Porubu 5:3 a Benátky v prodloužení 2:1.

Soupiska týmu

Dobré výsledky Litoměřic jsou dány i díky produktivní „K“ dvojici. Ostřílený prvoligový harcovník Jan Kloz (11+12), který je s jedenácti brankami nejlepším střelcem týmu, si totiž výborně rozumí s Markusem Korkiakoskim. Finský útočník, jenž většinu kariéru strávil ve druhé nejvyšší finské soutěži, je totiž nejen Klozovým dvorním asistentem a s osmnácti nahrávkami je třetím nejlepším asistentem soutěže. V obraně vládne nestárnoucí Aleš Pavlas se třemi góly a deseti nahrávkami. Nejtrestanějším mužem týmu je Patrik Marcel se 44 trestnými minutami, jenž v Jihlavě nastupoval v začátku postupové sezony.

Právě díky projektu Dukla, který posílá do Litoměřic hrát nadějné reprezentanty, má Stadion poměrně široký kádr. V reprezentační dvacítce hrají obránci Michael Gaspar (jinak Mountfield HK), Ondřej Buchtela (Chomutov) nebo Tomáš Dajčar (Olomouc). Do nejstarší mládežnické reprezentační kategorie byli letos nominováni i útočníci Jakub Pour a Petr Eret (oba Plzeň), Jaroslav Dvořák (Mountfield HK) nebo odchovanec žďárského hokeje Ondřej Machala (Pardubice). Spousta litoměřických hráčů má také zkušenosti z mladšími reprezentačními výběry, jako je U-19 nebo U-18.

Soupiska Litoměřic
Realizační tým Litoměřic
Statistiky Litoměřic

Poslední zápas Litoměřic

22. kolo Chance Ligy, středa 14. listopadu 2018: HC Stadion Litoměřice – HC Benátky nad Jizerou 2:1 pr. (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Kloz (Jebavý), 62. Korkiakoski (Kloz) – 23. Dlouhý (Wiencek). Rozhodčí: Obadal, Pilný – Maštalíř, Pechánek. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 880. Střely na branku: 33:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1

Sestava Ústí: T. Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas, Buchtela, Gaspar, Jebavý, Kvasnička, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Przybyla, Pour – Šik, M. Havelka, J. Dvořák – Machač, Jirásek.

Poslední vzájemný zápas

9. kolo Chance Ligy, sobota 29. září 2018: HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava 4:3 sn. (0:1, 2:1, 1:1 – 1:0)
Začátek zápasu se Dukle povedl na jedničku, když Matěj Pekr využil přesilovku a pojistil si roli nejlepšího střelce Chance Ligy. Oba týmy měly další šance, ale skóre se měnilo až na začátku druhého dějství, kdy David Čermák šikovnou tečí zaznamenal první gól v sezoně. Stadion ale v polovině zápasu při přesilovce snížil a na konci třetiny přišlo několik jihlavských vyloučení. První dlouhou přesilovku ještě Litoměřice nevyužily, druhou už ano, a to osm desetin sekundy před sirénou. Deset minut před koncem základní části při stavu 2:2 ukázal Josef Skořepa, že má velký smysl pro férovou hru a odvolal vyloučení domácího hráče. Necelé čtyři minuty před koncem se jihlavskému útočníkovi fair-play vrátilo, když tečí využil přesilovou hru. Jenže závěrečný faul Štebiha přišel hosty hodně draho, Stadion srovnal a šlo se do prodloužení, které domácí záhy ukončili - 4:3 po prodloužení.

Branky a nahrávky: 30. Kloz (Pavlas), 40. Smetana (Kloz), 59. Rousek (Voženílek, Pavlas), 62. Pavlas (Válek) – 4. Pekr (Anděl, Suchánek), 23. Čermák (Dostálek, Čachotský), 57. Skořepa (Harkabus, Suchánek) Rozhodčí: Valenta, Veselý – Maštalíř, Šimán. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 960. Střely na branku: 25:24. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.

HC Stadion Litoměřice: Král – Málek, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, Kvasnička, Buchtela – Korkiakoski, Kloz, Pour – Voženílek, Flynn, Rousek – Šik, Válek, Marcel – Dvořák, Havelka, Jirásek
HC Dukla Jihlava: Brož – Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Čachotský, Čermák – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Hrníčko

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Dnes k nám přijelo velice kvalitní a zkušené mužstvo, my jsme ale projevili velkou bojovnost a myslím, že jsme dva body získali zaslouženě.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě jsme z výsledku dnešního utkání zklamaní. V první třetině jsme si pár šancí vytvořili, v druhé třetině ale přišlo mnoho vyloučení, která soupeř bohužel potrestal.

Maskáčové dresy byly pouze na jeden zápas, proti Stadionu Litoměřice už Dukla nastoupí v klasických dresech. Nyní ale už bez Lukáše Doudery a Davida Tůmy, jenž se po konci měsíčního hostování vrátili do Litvínova. Foto: Markéta Křížová

24. kolo Chance Ligy, sobota 17. listopadu 2018

Předehrávka: ČEZ Motor České Budějovice - AZ Residomo Havířov 5:1
HC Slavia Praha - SK Horácká Slavia Třebíč (15:00)
LHK Jestřábi Prostějov - Rytíři Kladno (17:00)
HC ZUBR Přerov - Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Frýdek-Místek (17:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 - VHK ROBE Vsetín (17:00)
HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice (17:30) - vstupenky zde

25. kolo Chance Ligy, pondělí 19. listopadu 2018

SK Horácká Slavia Třebíč – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
AZ RESIDOMO Havířov – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
Rytíři Kladno – SK Trhači Kadaň (18:00)

Tabulka Chance Ligy po 23. kole