Měl jsem napřaženo už z Brodu a Havris mi to pocukroval, usmívá se Jan Pohl

18.11.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jihlavští trenéři Petr Vlk a František Zeman stáli o Jana Pohla už před startem minulé sezony a věděli proč. Sedmadvacetiletý zadák, který ještě čtyři roky zpátky hrál převážně druhou ligu za Kobru Praha, patří k nejproduktivnějším obráncům celé soutěže. V utkání 24. kola proti Litoměřicím zaznamenal svůj třetí gól v červenožlutém a k tomu přidal jedenáctou přesnou přihrávku. „Zápas byl hrozně těžký, protože nám nešly nohy a vůbec jsme se do něj nemohli dostat. Ale urvali jsme to,“ těší pátého nejlepšího zadáka v bodování Chance Ligy.

První třetina ale Dukle příliš nevyšla. Jihlavští hokejisté nevyužili tři přesilové hry, naopak na konci úvodní dvacetiminutovky soupeř z první početní výhody skóroval. „V první třetině jsme se do zápasu nemohli dostat, nešly nám nohy a soupeř byl všude dříve. Úvodní část nám prostě utekla. V kabině jsme si něco řekli a druhá třetina byla o něco lepší. Před třetí jsme si řekli, že ještě přidáme. Urvali jsme to a zápas jsme si pak pohlídali,“ těší Jana Pohla výhra 5:2 nad týmem, který je poskládán z nadějných reprezentačních juniorů a zkušených prvoligových hráčů.

Však má Jan Pohl na obrátce velký podíl. Ve 29. minutě totiž srovnával stav zápasu a byla to neskutečná pumelice, za kterou se gólman Král nestačil ani ohlédnout. „Měl jsem napřaženo už z Brodu. Řval jsem na Tomáše Havránka, tak mi to pěkně pocukroval a já jsem vystřelil,“ ohlíží se za svým třetím gólem v Jihlavském, ke kterému přidal asistenci na vítězném gólu Vlastimila Dostálka. Tím se zápas zlomil, Dukla pak rychle přidala trefu na 4:1 a při litoměřické odpovědi zasadila pátý úder – 5:2. Závěr zápasu už pak byl trošku vyhecovaný, a to i kvůli nepřesným výrokům dvojice sudích. „Byl to normální vyhrocený zápas. To k hokeji patří. Musíme se na souboje připravovat a nesmíme nic vypustit,“ ví moc dobře jihlavský zadák.

Videoohlasy s Janem Pohlem

Cenné tři body, cenná sedmá výhra z posledních sedmi zápasů. To si člověk uvědomí nejen při otočce zápasu z 0:1 na 4:1 a následně na 5:2, ale i při slovech útočníka Adama Zemana, který 63 sekund před koncem zaznamenal gól na 2:1. „Nebyl to pro nás jednoduchý zápas. Ze začátku to nemělo vůbec tempo, žádnou úroveň. Vůbec jsme se do zápasu nemohli dostat. K tomu tam soupeři ještě spadl gól a prohrávali jsme. Naštěstí jsme dali branku, pak druhou, a po dvou třetinách už byli tak nějak v pohodě,“ říká forvard, který zaznamenal třetí branku v sezoně a zároveň podotýká, že tohle nebyl ten styl, kterým by se Dukla chtěla prezentovat. „Tempo nebylo nic moc. Chceme hrát jiný hokej, ve větším tempu, a tohle nám moc nesvědčilo,“ sděluje kriticky odchovanec jihlavského hokeje.

Videoohlasy s Adamem Zemanem

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a David Bruk (HC Stadion Litoměřice)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 5:2

Autor videa: HZStv1