5:2
(0:1, 2:0, 3:1)

Tři body posedmé! Dukla porazila díky třígólové třetí části nepříjemné Litoměřice

17.11.2018 / Tomáš Kalas

Vyrovnané utkání přineslo první gól při jihlavském oslabení. Těsně před vypršením 17. minuty tečoval střelu Kloze od modré Voženílek a poslal Stadion do vedení. Domácím se podařilo srovnat až v 29. minutě, kdy se po Havránkově přistrčení prosadil bombou do šibenice Jan Pohl. A gólově to nebylo vše, v čase 38:51 otočila Jihlava vývoj zápasu, střelcem byl Adam Zeman. Třetí třetina pak už jasně patřila domácímu týmu. Ten za sedm minut nasázel tři góly, nejprve se ve 46. minutě prosadil Vlastimil Dostálek. O tři minuty později se ze situace 2 na 2 urodilo počtvrté, autorem byl Nicolas Werbik. Litoměřice se sice dostaly na dvoubrankový rozdíl po Przybylově individuální akci, ale ani ne půlminutu po snížení uzavřel gólový účet Martin Osmík. Jihlava tak porazila Litoměřice 5:2.
17.11.2018 17:30, Chance Liga - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Štebih, Kajínek, Váňa, Štindl, Vála, Mareš – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, Zeman, Dostálek – Havránek, Werbik, Osmík – Harkabus, Hlinka, Hrníčko
5

HC Stadion Litoměřice

Král – Pavlas, Marcel, Kvasnička, Gaspar, Jebavý, Buchtela, Dluhoš – Korkiakoski, Kloz, Kadlec – Voženílek, Zadražil, Pour – Šik, Przybyla, Havelka – Machač, Jirásek, Dvořák
2
Branky a nahrávky: 29. Pohl (Havránek), 39. Zeman (Štebih), 46. Dostálek (Pohl, Werbik), 49. Werbik (Hrníčko, Dostálek), 53. Osmík (Dostálek) – 17. Voženílek (Kloz, Pavlas), 52. Przybyla (Dluhoš, Jebavý). Rozhodčí: Micka, Zubzanda – Coufal, Janíček. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1812. Střely na branku: 31:19. Zblokované střely: 12:12. Vhazování: 52:17. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Průběh utkání

Na první šanci se muselo ve vyrovnané první třetině čekat delší dobu. Zapsal ji na účet zápasu v polovině 10. minuty Osmík, který se po Štebihově přihrávce obtočil okolo obránce, zblízka ale pálil mimo. Jihlavě do vedení nepomohla ani přesilovka po Przybylově vyloučení. Střelecky na tom byli sice domácí lépe, ale hra to byla vyrovnaná. Skóre se měnilo až při vyloučení Kajínka v 17. minutě, když se hostující Kloz dostal ke střele od modré, kterou přesně pod víko tečoval Daniel Voženílek a poslal hosty do vedení. Do konce periody mohl ještě srovnat průběžný stav Matěj Pekr, po Jiránkově přiťuknutí z úhlu trefil pouze prostor nad branku. Jihlava pak dostala ještě přesilovou hru po faulu hostujícího gólmana Krále, ve které vyvinula velký tlak, obrana hostí ale nápor ustála.

Ustála i situaci po půlminutě druhé třetiny, když se po důrazu dostal z bezprostřední blízkosti k dorážce Dostálek, Tomáš Král ale Litoměřice uchránil od gólu. I nadále se pokračovalo v bojovném a vyrovnaném zápase, Stadionu nepomohla navýšit vedení ani početní výhoda po Váňově vyloučení. Dalšího gólového zásahu se dočkali fanoušci až na konci 29. minuty. Rozehrávku litoměřické obrany zachytil Tomáš Havránek, ťuknul kotouč pod sebe na najetého Jana Pohla, který důrazným švihem z první vymetl přesně levý horní roh. Litoměřice si mohly vedení vrátit zpět v přesilovce po trestu pro Válu, nepovedlo se to však. To samé platilo i o přesilové hře Dukly o pět minut později. 69 sekund před koncem druhé třetiny se ale skóre měnilo. Štebih na pravém křídle nejprve zavezl puk do útočného pásma, následně i obehrál dva obránce a poslal krátkou přihrávku na druhou stranu pro Adama Zemana, který vrátil za velkého přispění Zadražilovy brusle kotouč zpět k pravé tyči, navíc do protipohybu gólmana a Dukla šla do vedení. Závěr třetiny ještě nabídl velkou šanci hostí, v posledních čtyřech vteřinách se k nebezpečné střele dostal Korkiakoski, avšak Brože neprostřelil.

Třetí třetinu otevřela chybná rozehrávka hostí, kterou zachytil Dostálek a z hranice brankoviště se pokoušel prostřelit Krále mezi betony, což se mu ale nepovedlo. Litoměřice rozhodně nezahálely v útočné hře a na konci 44. minuty měli brejk 2 na 1, Zadražil ale netrefil ani branku. A skóre se tak měnilo na druhé straně. Vyloučený Pour na trestné musel sledovat, jak nejprve Dostálek po Štebihově střele trefil z dorážky pod padajícím gólmanem bližší tyč. O 40 sekund později jel z trestné předčasně, neboť Pohl po Werbikově přihrávce nahrál před branku na Vlastimila Dostálka, který si spravil chuť po předchozí šanci. Stadion se ale rozhodně nevzdával a vyvinul po buly tlak v útočném pásmu, dokonce i dosáhl gólu, který ale pro dřívější přerušení nebyl uznán. V přesilové hře po vyloučení Hrníčka se skóre neměnilo, domácí padesátdevítka byla ale po návratu z trestné hned v permanenci. Rozjela totiž situaci 2 na 2, přihrávku na Werbika napoprvé hostující obrana zblokovala, odražený kotouč již ale nepokryla a Nicolas Werbik v čase 48:53 navyšoval na 4:1 pro Duklu. Kališníci se dostali do hry gólem na konci 52. minuty, když se po individuální akci prosadil Dan Przybyla. Uplynulo však 28 sekund a vše se vrátilo do starých kolejí. Propad hostující obrany vyústil v osamoceného Dostálka před Králem, domácí forvard se neunáhlil, dohrál celou situaci na Martina Osmíka, který uklidil puk nad ležícího Krále. Posledních pět minut se i přes nepřesné výroky sudích a planoucí emoce dohrálo bez zranění či vyšších trestů a Dukla ani posedmé v řadě nepoznala prohru, když porazila Litoměřice 5:2.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Zápas byl pro nás strašně těžký. Musím pogratulovat domácím, že zaslouženě vyhráli. Musím ocenit dvě třetiny, které jsme odehráli. Ve třetí dvacetiminutovce už jsme nevydrželi tlak domácích a projevila se i jejich kvalita. Lepší tým vyhrál.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Do první třetiny jsme nevstoupili tak, jak jsme si představovali. Soupeř byl aktivní a i z toho vyplynul jeho gól v přesilové hře. Jak už bylo řečeno, postupem času jsme takovým cíleným tlakem a tím, že kluci se do toho nutili, zápas překlopili na naší stranu. Vyhráli jsme zaslouženě.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava