Je potřeba rozložit góly mezi všechny kluky, usmívá se Dominik Hrníčko, podporující Movember

22.11.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Svůj první soutěžní gól za Duklu dal Dominik Hrníčko na konci října, když v utkání proti Prostějovu zvyšoval výhru na konečných 8:2. Tentokrát byla jeho trefa mnohem více důležitá, jelikož svojí brankou ze šesté minuty poprvé výrazně zlomil odpor Poruby. O dvacet minut později již Jihlava vedla 3:0 a nakonec zvítězila 4:1. „Měli jsme hodně šancí, které jsme bohužel nevyužili. Třeba přesilovku pět na tři. Ale naštěstí jsme zápas uválčili, Niklas výborně zachytal a máme tři body,“ je spokojený třiadvacetiletý forvard.

Začátek dobrý, konec dobrý, tři body, zvýšení náskoku na první místo, tedy všechno dobré. Asi tak by se dal stručně charakterizovat vítězný zápas nad Porubou 4:1, který znamenal pro Duklu deváté vítězství v řadě. Již v šesté minutě se prosadil Dominik Hrníčko a udal ráz celému utkání. „Hlína vzal puk a chtěl projít mezi třemi hráči. “Naštěstí“ mu ho vypíchli, odrazilo se to ke mně, já z otočky vystřelil a byl gól,“ cukají koutky jihlavskému útočníkovi, jenž je rád, že se čtvrtá útočná formace po zápasové odmlce znovu prosadila. „Od střílení gólu jsou tady asi jiní kluci. Ale jsme rádi, že to tam čtvrté lajně padlo. Ve Frýdku jsme jako jediná lajna gól nedali a je potřeba rozložit produktivitu mezi všechny kluky,“ sděluje odchovanec libereckého hokeje.

Dukla tak zapsala devátou výhru v řadě a i vítězná série možná pomáhá k lepší regeneraci, neboť Chance Liga má nyní zběsilé tempo – po reprezentační přestávce se jednalo o šestý zápas během dvanácti dnů. „Takhle je to lepší, než mít tréninky a hrát jednou týdně. Je potřeba dělat nějakou regeneraci, střečink, kolo,“ myslí si Dominik Hrníčko, jehož obličej nyní zdobí knír. Zapojuje se tak do celosvětové charitativní akce, jejíž účelem je upozornění na mužská onemocnění, jako jsou rakovina varlat a prostaty a s tím související získání finančních prostředků. Název Movember vznikl spojením dvou slov: Moustache (z angličtiny knír) a November (anglicky listopad). „Držím to už asi třetí nebo čtvrtý rok v řadě. Je to pro dobrou věc. Když takhle člověk jednou za čas na měsíc vypadá, nic se neděje,“ směje se „Hrnek.“ Více o akci Movember se můžete dozvědět např. zde.

Videoohlasy s Dominikem Hrníčkem

Spokojen s třemi body a s výsledkem byl i Tomáš Harkabus, byť i z jeho slov je patrné, že je na čem pracovat. Třeba na lepším využívání šancí. „Začali jsme parádně. Soupeři jsme nic nedovolil a škoda, že jsme nedali nějakou tu branku navíc. Bylo by to pro nás klidnější. Bohužel soupeř dal šťastnou branku v přesilovce, ale potom jsme si zápas pohlídali a naštěstí ho dovedli do vítězného konce,“ podotýká útočník, který nedávno započal druhou stovku zápasů v jihlavském dresu. Za stavu 2:0 ve druhé třetině vstřelil „Harky“ třetí gól, který zápas výrazně zlomil na jihlavskou stranu. „Hra byla v našem pásmu. Puk šel na jejich beka, kterému skočil. On byl ve stoje a já naopak v jízdě proti němu, tak jsem ho snadno předjel. Trefil jsem to, ačkoliv jsem měl v hlavě něco jiného. Díky Bohu, že jsem se rozhodl pro střelu,“ popisuje svojí pátou branku v sezoně úspěšný střelec.

Videoohlasy s Tomášem Harkabusem

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC RT TORAX Poruba 2011 4:1

Autor videa: HZStv1