4:1
(2:0, 1:0, 1:1)

Jihlavskou mašinu nezastavila ani Poruba, Dukla ovládla zápas poměrem 4:1

21.11.2018 / Tomáš Kalas

První třetina zápasu 26. kola naprosto jasně patřila domácímu celku, který neponechal nic náhodě a vytvořil si za dvacet minut dvoubrankové vedení. Nejprve se v 6. minutě prosadil z otočky Dominik Hrníčko, 104 sekund před sirénou přidal další trefu Matěj Pekr. Tempo neustávalo ani ve druhé třetině, Poruba sice přidala na aktivitě, avšak gólově se prosadila jednou Jihlava. Střelcem se v čase 25:14 stal Tomáš Harkabus. Hosté však nehodlali odjet s prázdnou, a když ve 49. minutě snižoval Baláž, čekalo se drama. Jihlava však nepustila hosty do většího tlaku, naopak minutu a půl před koncem se prosadil Vlastimil Dostálek a rozhodl o deváté výhře Dukly v řadě, tentokrát poměrem 4:1.
21.11.2018 17:30, Chance Liga - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Půža, Kajínek, Váňa, Štindl, Vála, Mareš – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, Zeman, Harkabus – Havránek, Popelka, Dostálek – Osmík, Hlinka, Hrníčko
4

HC RT TORAX Poruba

Dolejš – Slavík, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Adam, Dundáček, Čypas – Dufek, Hudeček, Tomi – Káňa, Vymazal, Kanko – Toman, Baláž, Guman
1
Branky a nahrávky: 6. Hrníčko (Hlinka), 19. Pekr (Anděl, Kajínek), 26. Harkabus, 59. Dostálek (Zeman, Harkabus) – 49. Baláž (Slavík, Toman). Rozhodčí: Kopeček, Obadal – Beneš, Kokrment. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1532. Střely na branku: 49:21. Zblokované střely: 8:7. Vhazování: 43:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Průběh utkání

První šanci zápasu zapsala ostravská Poruba. Na pravé straně dostal prostor Tomi a využil ho k úniku, zblízka ale domácího gólmana střelou mezi betony nepřekonal. Hned z protiútoku vzešla i první šance domácího týmu, Dostálek nahrál od mantinelu na volného Popelku v předbrankovém prostoru, který však trefil pouze lapačku hostujícího gólmana. Pokračující tlak Dukly ale přinesl ovoce v podobě gólu. Práci Hlinky v útočném pásmu zužitkoval překvapivou střelou z otočky Dominik Hrníčko, který z mezikruží překonal zaskočeného Dolejše. Jihlava pokračovala i nadále v sebevědomém výkonu a dostávala hosty pod tlak, další šance přišla z nahození Hlinky na branku, Anděl však ze vzduchu puk do branky nedopravil. Jihlava mohla využít prakticky čtyři minuty přesilovky, chvíli poté, co se z trestné vrátil Adam, tak ho následoval Dundáček. Zejména ve druhé početní výhodě se musel Dolejš ohánět, zejména pak po šanci Dostálka, který ale předržel puk a trefil pouze jeho levý beton. Přesto Poruba oslabení neubránila. S blížícím se koncem přesilovky to na sebe vzal Anděl, průjezdem útočným pásmem vytvořil střeleckou pozici pro Matěje Pekra, který z úhlu prostřelil Dolejše mezi betony. O herní převaze domácích svědčil i poměr střel: 19 - 5.

Do druhé třetiny však vstoupil moravskoslezský tým v jiném stylu. Rázem byl vyrovnanějším soupeřem a měl několik závarů před brankou, ale šance přicházely na druhé straně. Pekr nejprve nevyužil nenápadnou přihrávku od Skořepy, o zhruba minutu a půl později se však skóre měnilo. Přihrávka zpět na modrou v útočném pásmu Poruby přeskočila obránci hůl a za pukem se vydal Tomáš Harkabus, který si v nájezdu počínal zkušeně a navýšil vedení domácích již na tři branky. Přesilové hry v 27. a 29. minutě pro oba týmy gólem neskončily, což se dá říci i o dalších momentech hry. Nejprve se mohla Poruba dostat na dostřel v 31. minutě, Hudeček ale střelu zblízka v přečíslení poslal vysoko nad branku. TORAX pokračoval v aktivní hře, na začátku 37. minuty využil chyby v rozehrávce Káňa, orazítkoval ale pouze pravou tyč. V samotném závěru třetiny mohl prakticky rozhodnout o zápase Popelka, Dolejš se ale proti jeho dorážce zaskvěl zákrokem.

Poslední třetinu otevřela šance Zemana, který si osamocen před gólmanem vybral střelu do horní části branky, Dolejš ale vytěsnil lapačkou. Hosté opět mohli snížit v brejkové situaci, avšak Hudeček i podruhé přestřelil branku. Jediný gól hostí tak přišel v přesilové hře, po vyloučení Kajínka tečoval Slavíkovu střelu od modré Jozef Baláž přímo do protipohybu Lundströma. Snižující trefa přinesla na stadion více emocí, Jihlava nejprve nevyužila 48 sekund přesilové hry 5 na 3, následně se diváci dožadovali vyššího trestu pro Vymazala, který si nebral servítky u domácí střídačky s Havránkem a tvrdým hitem mu ukončil zápas. Veškeré početní výhody a nevýhody však gólem nedopadly, gólem nedopadla ani přihrávka Pekra od Skořepy v 57. minutě. Na rozuzlení si museli fanoušci počkat do času 58:25, kdy po šikovné přihrávce Harkabuse ujeli Zeman s Vlastimilem Dostálkem, nejlepší střelec Dukly uklidil puk pod Dolejše. Dukla i podeváté v řadě bere tři body, tentokrát za výhru 4:1 a díky zaváhání Motoru se náskok na prvním místě navýšil již na osm bodů.

Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): Přijeli jsme k lídrovi soutěže a věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Máme velkou marodku a říkali jsme si, že musíme hrát ze zajištěné obrany. Kluci se snažili napadat a předváděli celkem solidní výkon, bohužel nás zlomili naše dvě individuální hrubé chyby. Jihlavu jsme pustili do náskoku 3:0, což je pro takového soupeře luxusní. Měli jsme tam i šance, bohužel když chceme hrát s takovým týmem, jako je Jihlava nebo týmy z vrchu tabulky - a vlastně s každým týmem, tak musíme proměnit naše šance. Bohužel jsme je nedali, na to jsme dnes shořeli. Musím soupeři pogratulovat, hrál výborně.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Náskok jsme si zasloužili, ale v úvodu druhé třetiny byl soupeř hodně aktivní a vytvořil si příležitosti, o kterých kolega mluvil. Třetí gól nás trošku zklidnil, ale měli jsme také spoustu příležitostí, které volaly po brankách. Bohužel jsme je neproměnili, mohli jsme mít klid dříve. Pak přišla ne šťastná, ale dobrá teč v našem oslabení, která dostala soupeře trošku do hry. Potom jsme dali čtvrtý gól a utkání se dohrálo. Je škoda ale takových těch věcí, po které jsou zranění, to je špatně. S Tomášem Havránkem by to nemělo být tak hrozné, má zašité ucho a má ho jak plachťák, ale snad by to mělo být dobré.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava