Možná je dobré, že taková facka přišla teď a ne v play-off, myslí si Tomáš Harkabus

25.11.2018 / ČT sport

7:0, 7:0, 5:0, 8:2. Jihlavští hokejisté byli v letošní sezoně ti, kteří svým soupeřům na domácím ledě pořádně nadělovali. Nyní si poprvé, a věřme že naposled, vyzkoušeli opačnou pozici. Na vsetínském Lapači totiž podlehli domácímu VHK výsledkem 2:9. „Pro nás to není nic jiného než ostuda. Dostat takovou šišku před celým národem, když je zápas v televizi. Nedařilo se nám nic,“ nehledá výmluvy útočník Tomáš Harkabus, který ve třetí třetině vstřelil první jihlavskou branku a celkově svojí šestou v sezoně.

Byl to zápas, ve kterém se Dukle nepovedlo vůbec nic. Na utkání se přitom vedoucí tým tabulky připravoval, např. od domácí výhry s Porubou trénoval na vedlejší ledové ploše Horáckého zimního stadionu, která má menší rozměry než standardní kluziště. „Byli jsme připravení. Věděli jsme, že ve Vsetíně bude plný dům, že je tady úzké kluziště a domácí budou lítat. Bohužel jsme nechytili začátek a potom jsme se, jak se říká, vezli,“ povídá smutně pro Českou televizi útočník Tomáš Harkabus, který žádné výmluvy nehledá. „Výsledek pro nás není nic jiného než ostuda. Dostat takovou šišku, navíc před celým národem, když je zápas v televizi…,“ podotýká hráč s číslem 71.

Jak trefně poznamenal komentátor televizního přenosu Ondřej Zamazal, průběh utkání už byl takový, že Vsetínu vycházelo prakticky všechno a Dukle naopak vůbec nic. Domácím vycházely kombinace, hostům puk odskakoval od hokejek. Gólman Jan Brož se třeba při osmé vsetínské trefě přesouval v situaci dva na jednoho k tyči, ale uklouzl na nerovnosti v ledu a Vít Jonák už měl snadný úkol. „Za takového stavu se nám smůla lepila na paty, domácí byli v laufu a na svém malém hřišti to mají asi zmáklé. Nám se naopak nedařilo nic,“ povídá „Harky.“ Jednu malou pozitivní věc však na vysoké porážce najít dokázal. „V posledních devíti zápasech jsme všechno vyhrávali, všechny jsme přehrávali. Možná je dobré, že tahle facka přišla teď v půlce sezony, než kdyby přišla potom v play-off. Je to hokej, bohužel pro nás a nezbývá nám nic jiného, než se z toho poučit,“ ví moc dobře jihlavský útočník.

Videoohlasy s Tomášem Harkabusem

Autor videa: ČT sport