9:2
(2:0, 3:0, 4:2)

Sérii tříbodových výher rázně utnul Vsetín, před televizním kamerami jasně vyhrál 9:2

24.11.2018 / Radek Bařina

Šlágr 27. kola nezačal pro Duklu dobře. Již po čtyřech a půl minutách tečoval Březinovu střelu domácí Karafiát mimo dosah Lundströma. Vsetín byl i nadále při chuti a byl aktivnějším týmem, spolupráce třetí útočné formace přinesla gól Jonáka v čase 11:31. Do druhé třetiny vstoupila Jihlava s novým gólmanem v zádech a zvýšila aktivitu, avšak inkasovala v přesilovce z hole Frola. Stále ale neměli Valaši dost, a když v čase 27:23 navyšoval na 4:0 Teper, s Duklou to vypadalo všeljak. Nepopulárního „bůra“ završil ve 32. minutě domácí Pechanec. Třetí třetina už byla pouze otázka skóre, domácí tým se radoval ze zásahu ještě čtyřikrát. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Pechanec, šest sekund před polovinou poslední části pak individuálně překonal Brože Kucharczyk. Dukle nebylo souzeno se trefit v minutu a půl dlouhé přesilovce 5 na 3, ihned po konci dvojnásobné výhody ale přesně zamířil Tomáš Harkabus. Druhý gól mohl přijít v trestném střílení, Michal Popelka však neproměnil. Skóre se měnilo naopak ještě na druhé straně, když se z dalšího přečíslení podruhé trefil Jonák. Celý zápas uzavřel samostatným únikem Nicolas Werbik. V parádní atmosféře vsetínského Lapače tak Dukla devátou výhru nepřidala, když prohrála vysokým rozdílem 2:9.
24.11.2018 17:10, Chance Liga - 27. kolo

VHK ROBE Vsetín

Gába – Frolo, Hryciow, Teper, Slováček, Holomek, Mikuš – Hořanský, Pitule, Rác – Rob, Pechanec, Jonák – Karafiát, Kucharczyk, Březina – Vítek, Šilhavý, Jindra
9

HC Dukla Jihlava

Lundström (21. Brož) – Pohl, Půža, Kajínek, Mareš, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, Zeman, Harkabus – Popelka, Dostálek, Havránek – Osmík, Hrníčko, Havránek
2
Branky a nahrávky: 5. Karafiát (Březina, Holomek), 12. Jonák (Rob, Teper), 25. Frolo (Rác, Pitule), 28. Teper (Slováček, Šilhavý), 32. Pechanec (Rob, Holomek), 47. Pechanec (Holomek), 50. Kucharczyk (Březina, Holomek), 56. Jonák (Rob, Mikuš), 59. Rob (Pechanec, Jonák) – 53. Harkabus (Skořepa, Kajínek), 60. Werbik. Rozhodčí: Barek, Veselý - Novák, Pechánek. Vyloučení: 10:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4050. Střely na branku: 29:24. Zblokované střely: 6:14. Vhazování: 31:39. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 9:1, 9:2.

Průběh utkání

Do televizního utkání Vsetína s Jihlavou vlétli domácí hráči s velkým nadšením. Od úvodních minut si vytvořili optickou převahu a ve třetí minutě si připravili také první větší šanci zápasu. Rác si šikovně prohodil obránce, z mezikruží však Lundströmovu svatyni těsně minul. O minutu později se už ovšem Valaši radovali. Exjihlavský Březina nahodil puk od hostující střídačky a Jiří Karafiát jej ze vzduchu usměrnil přesně k tyči jihlavské branky. Dukla mohla záhy odpovědět v přesilové hře, dlouho v ní však nebezpečná nebyla. V jejím závěru ale přeci jen zahrozila a domácí měli velké štěstí, že ani jedna ze dvou hostujících holí nezasáhla puk křižující brankovištěm. Hned po Jihlavě si přesilovku zahrál i Vsetín a byl velmi blízko zvýšení. Teperova dorážka ale minula poloodktrytou branku a Březinovu střelu v přečíslení dva na jednoho skvělým zákrokem zneškodnil Lundström.

Co se Vsetínu nepovedlo v přesilovce, povedlo se mu krátce po jejím skončení. Jihlava se rozhodla vysunout napadání a zle se jí to nevyplatilo. Valaši totiž ujeli do přečíslení tři na dva, Rob našel Víta Jonáka a ten zakončil nechytatelně nad lapačku. Domácí byli v euforii a ta se jich držela až do konce třetiny. Dukla sice vyrovnala obraz hry, do nebezpečnějších situací se ale nedostávala. To Valaši byli o kus nebezpečnější, zvýšit se ale nepovedlo ani jim. Přesto do kabin odcházeli se zaslouženým vedením 2:0.

Spanilá jízda domácího celku pokračovala i v prostředním dějství. Hned po půl minutě hry mohl zvýšit Pitule, v závaru před hostující brankou ale poslal puk jen do tyče. Jan Brož, který od druhé třetiny nahradil v hostující brance Lundströma, ale přesto záhy kapituloval. A navíc poměrně lacino. Ve dvacáté páté minutě vystřelil v domácí přesilovce Tomáš Frolo a nepříliš prudký pokus propadl hostujícímu brankáři do sítě. Vsetín i nadále jasně dominoval a o tři minuty později už to bylo o čtyři branky. Tentokrát Dukla zaváhala ve středním pásmu, Jakub Teper vzal přečíslení tři na jednoho na sebe a nekompromisně zavěsil puk k levé tyči. Valaši poté nakrátko polevili v pozornosti a Dukla se dostala do několika nebezpečných pozic. Mušku ale hostující hráči nejspíš nechali někde na dálnici D1, když už se totiž ke střele dostali, většinou vůbec netrefili bránu – jako Hrníčko v minutě dvacáté deváté.

Vsetín záhy znovu zabral a ve třicáté druhé minutě už vedl 5:0. V rychlém útočném výpadu našel Luboš Rob ukázkovou zadovkou Antonína Pechance a ten neměl problém uklidit puk do odkryté brány. Zbytek třetiny Valaši s přehledem kontrolovali. V jejím závěru si sice Dukla vytvořila optickou převahu, vyloženou šanci si ale připravila pouze jedinou - hostující hráč ale zakončil křídelní únik symbolicky – nad. Do kabin tak Dukla odcházela s hrozivým mankem pěti gólů.

Do třetího dějství vstoupili hosté se zjevnou snahou alespoň zkorigovat nepříznivé skóre, dlouho to však vypadalo, že jim nebude souzena ani čestná branka. To v pohodě hrající Valaši byli nevídaně produktivní. Ve čtyřicáté sedmé minutě tak vedli už 6:0. Antonín Pechanec se ve středním pásmu chopil puku, prosmýkl se mezi obránci Dukly a zakončil s přehledem mezi gólmanovy betony. V polovině třetiny už to bylo o sedm branek. Radim Kucharczyk dostal pas do jízdy a chytrým šťouchnutím do puku zaskočil Brože. Hosté hráli ve třetí třetině řadu přesilovek a vyzkoušeli si i dlouhou dvojnásobnou výhodu. A právě ve chvíli, kdy hra pěti proti třem končila, se Dukla přeci jen dočkala. Křižnou přihrávku zavěsil z bezprostřední blízkosti nad ležícího Gábu Tomáš Harkabus. Další snížení měl na holi Popelka, v trestném střílení ale nepokořil Gábu.

A tak to byli Valaši, kdo znovu udeřil. V oslabení domácí ujeli dva na jednoho, Rob našel Víta Jonáka a ten neměl problém překonat Brože, který navíc při přesunu brankovištěm kvůli rýze v ledu ztratil rovnováhu. Druhá formace VHK pak zařídila i gól číslo devět. Tentokrát hostující defenzívu doslova rozebrala a Luboš Rob jednoduše uklidil puk do odkryté brány. Poslední slovo patřilo Dukle. 23 sekund před koncem se přesnou střelou pod víko prosadil z pravého křídla Nicolas Werbík. Tím však jen zmírnil jihlavský debakl na konečných 2:9.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): V prvé řade musíme domácím poblahopřát za tři body. Z naší strany, když to řeknu jednoduše, utkání blbec. Možná, že tuhle facku jsme potřebovali. Musíme se na zápas podívat, ale dnes se nám nepovedlo vůbec nic, a proto vypadalo, že domácí jsou výrazněji lepší.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Dnes se vše sešlo. Jihlava přijela jako vedoucí tým tabulky, kdy devětkrát zvítězila za tři body, takže měla perfektní sérii. My jsme šli do utkání s velkou pokorou. S tím, že soupeř je výborný a má formu. Ale myslím si, že jsme předvedli výborný, ne-li nejlepší výkon sezóny, a že jsme od začátku byli takoví hladoví a výborně bruslili. Hráli jsme týmově a to se ukázalo jako klíčové. Myslím, že dnes můžeme kluky, počínaje gólmanem Gábičem (David Gába), pochválit, protože si myslím, že podali perfektní výkon a věřím, že na ten výkon navážeme i v pondělí na Slávii.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava