Možná jsem měl poslouchat, co Dominik radil před nájezdy, směje se Tomáš Jiránek

27.11.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Na začátku druhé třetiny nevypadala situace vůbec dobře. Jihlava totiž po předchozím výprasku ve Vsetíně prohrávala na začátku druhé třetiny doma s Benátkami 0:2, když navíc v první části nevyužila několik úniků a trestné střílení. K ráznému obratu ale zavelel Tomáš Jiránek, který nejprve ve 26. minutě snížil a deset minut před koncem vyrovnal. „Devět gólů ze Vsetína jsme možná měli trošku v hlavách. Bylo pro nás těžké se z toho dostat. Ale pomalu jsme se zvedali, i když to nebyl nijaký hezký hokej, a výhra je výhra,“ hodnotí zápas domácí útočník. Jihlava tak po vítězství znovu vede tabulku o osm bodů.

Proti papírově slabším soupeřům platí, že je třeba vstřelit první branku. A přesně to se Jihlavě doma proti Benátkám nepodařilo. Liberecká farma dostala ubráněnou první třetinou vítr na hokejky, tím spíše, že na začátku druhé třetiny vstřelila dva rychlé góly. „Měli jsme vyloučení, dostávali jsme se pod tlak, špatně jsme bruslili, nezachytávali pohyb soupeře a z toho pramenily jejich šance, které vyústily v góly,“ sděluje výstižně Tomáš Jiránek, který ale rychle vstřelili kontaktní branku. „Nahrával jsem Políkovi, on nějak vystřelil a byla tam mela. Vyjížděl jsem předbrankový prostor a viděl jsem, že se puk odrazil ke mně. Tak jsem jenom zavřel oči, prásknul ho na branku a naštěstí tam spadl,“ usmívá se při popisu svého prvního gólu.

Při ohlédnutí za vyrovnáním nezapomněl Tomáš Jiránek poděkovat svému spoluhráči Adamu Zemanovi. „Áda mě krásně našel a já jsem to měl jednoduché. Viděl jsem, že gólman vystrčil hokejku a zasunul jsem mu puk mezi nohy. Pěkná nahrávka do Adama.“ Dukla poté mohla rozhodnout o výhře již v základní části, sevřela totiž soupeře a šance byly, ale vzhledem k průběhu zápasu byla remíza po základní hrací době spravedlivá. O dvou bodech pro Jihlavu tak rozhodly až nájezdy, před kterými měl jihlavský tým „našeptávače“ v podobě Dominika Hrníčka, jenž v Benátkách působil a na něco upozorňoval nejen gólmana Jana Brože. „Něco tam říkal, ale já jsem neposlouchal. Možná jsem k němu měl jít taky,“ směje se útočník, který letos zapisuje kanadské body pouze za branky – na svém kontě jich má aktuálně sedm.

Videoohlasy s Tomášem Jiránkem

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou 3:2 sn.

Autor videa: HZStv1