Nejlepší výkon předvedl Andy, jako každý zápas, směje se kanonýr Matěj Pekr

11.12.2018 / Tomáš Lysý

Během cesty z Prostějova panovala v jihlavském autobusu určitě dobrá nálada. Dukla totiž na ledě Jestřábů v první třetině dvakrát prohrávala, aby ve druhé části srovnala a zásluhou Matěje Pekra otočila stav. Stejný hráč pak v závěru našel Lukáše Anděla, který stvrdil výhru do prázdné klece a Jihlava tak potřetí za sebou venku vyhrála 4:2. „I minule doma proti Motoru jsem se cítil dobře, ale nepadl nám tam žádný gól. Teď to vyšlo,“ raduje se útočník, který má letos průměr přesně jeden bod na zápas.

Jihlavští hokejisté se tak co nejdříve naladili po domácí porážce od Motoru na vítěznou vlnu. Tříbodové vítězství je obzvláště cenné, neboť Prostějov byl před zápasem na třetím místě ta bulky a na Duklu měl manko pěti bodů. Ale vítězství bylo hodně vydřené. „První třetina se nám úplně nepovedla, dvakrát jsme prohrávali,“ poukazuje Matěj Pekr na nepříznivý vývoj skóre. Červenožlutí totiž inkasovali již ve 30 sekundě a když jihlavský forvard ve spolupráci s Lukášem Andělem a šťastně skórujícím Josefem Skořepou zařídili vyrovnání, šli Jestřábi v sedmé minutě opět do vedení. Druhá třetina se naopak Jihlavě povedla lépe. Srovnání přišlo záhy po pauze z hole Adama Zemana po krásné práci Tomáše Čachotského a poté přišla právě chvíle jihlavské devětašedesátky.

Svěřenci trenérů Vlka a Zemana totiž přestáli oslabení, a deset sekund po tom, co Matěj Pekr naskočil z trestné lavice na led, přišel vítězný gól. „Prostějov rozjížděl útok, já jsem začal napadat a vzal jsem soupeři puk. Viděl jsem, že před brankou mi ještě najíždí Jiras, ale rozhodl jsem se zakončit a povedlo se,“ popisuje svojí volbu a ta byla geniální – „Peky“ si totiž pohrál s gólmanem, počkal až se pohne a zasunul mu puk mezi betony (více níže ve videu od HokejkaTV). A jestli rozehrávající prostějovský hráč čekal, že jihlavský útočník hned po konci svého trestu začne forčekovat? „Nevím, to už není náš problém,“ směje se úspěšný kanonýr.

Jihlavský lajna Pekr-Skořepa-Anděl se po utkání 26.kola proti Porubě na tři zápasy rozpadla, jelikož byl první uvedený člen útočného komanda mimo hru. Od posledního domácího utkání proti Motoru je zpět v plné síle a na ledě Jestřábů se tento útok podílel na třech gólech z jihlavských čtyř. „Já jsem se cítil dobře už minule doma proti Motoru, ale nic nám tam nespadlo,“ sděluje Matěj Pekr a vzápětí se opět rozesměje. „Teď to vyšlo, ale nejlepší výkon stejně ukázal Lukáš Anděl, jako v každém utkání,“ dobírá si svého útočného parťáka, aktuálně nejproduktivnějšího hráče Dukly.

Vítězná branka Matěje Pekra na 3:2 v utkání na ledě Prostějova

Autor videa: HokejkaTV