2:4
(2:1, 0:2, 0:1)

První Dukla znovu venku uspěla výsledkem 4:2, tentokrát v Prostějově

10.12.2018 / Jaroslav Wollmann

Domácí hráči vstoupili do utkání výborně a po třiceti sekundách hry se zásluhou kanonýra Tomáše Nouzy ujali vedení. Dukla srovnala za tři minuty, když si střelu Josefa Skořepy srazil prostějovský hráč do vlastní klece. Gólový úvod završil Tomáš Divíšek a poslal Jestřáby znovu do vedení. Do druhé části vlétla Jihlava pořádně ostře. Nejprve Pekr trefil tyč a v čase 21:16 již Adam Zeman vyrovnal. Před polovinou zápasu ubránili Jihlavští oslabení, Matěj Pekr naskočil na led z trestné lavice, obral soupeře o puk a poprvé v sezoně poslal jihlavský mančaft na prostějovském ledě do vedení. Ve třetí třetině červenožlutí pozorně bránili, nepustili soupeře do souvislého tlaku a když tři minuty před koncem zkusil Prostějov risk v podobě hry bez gólmana, pečetil tři jihlavské body Lukáš Anděl - 2:4.
10.12.2018 18:00, Chance Liga - 33. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Neužil – Havlík, Mikliš, Žovinec, Zdráhal, Čáp, Kolář – Karpov, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Račuk, Pšenička – Luňák, Venkrbec, Prokeš – Matýs, Fajkus, Krejčiřík
2

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Holý, Štebih, Suchánek, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa, Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek, Hlinka, Havránek – Harkabus, Werbik, Hrníčko
4
Branky a nahrávky: 1. Nouza (Karpov, Divíšek), 7. Divíšek (Čáp, Karpov) – 4. Skořepa (Pekr, Anděl), 22. Zeman (Čachotský, Klíma), 31. Pekr, 60. Anděl (Pekr). Rozhodčí: Čech, Vrba - Lukš, Novák. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1336. Střely na branku: 27:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

Průběh utkání

Jestřábi začali duel pěkně zostra, už po třiceti sekundách šli do vedení. Tomáš Karpov vystřelil na bránu a odražený puk dostal za záda gólmana Lundströma Tomáš Nouza - 1:0. O tři minuty později již bylo vyrovnáno. Kapitán hostí Josef Skořepa vystřelil na Neužila, který puk vyrazil jen před sebe a Jan Zdráhal si jej srazil do brány - 1:1. Za další tři minuty však již opět domácí vedli. Zdeněk Čáp v útočném pásmu poslal puk za jihlavské obránce a Tomáš Divíšek šikovnou tečí překonal Lundströma podruhé - 2:1. Prostějov se po zbytek třetiny snažil přidat třetí branku, ale gólman hostí za svá záda již nic nepustil.

Tak jak patřila první třetina domácím, tak druhá část byla v režii hostující Dukly. Ve 22. minutě Tomáš Čachotský poslal z mezikruží přihrávku nalevo na Adama Zemana, který se přesně trefil na bližší tyč - 2:2. V 31. minutě již svěřenci Petra Vlka vedli. Matěj Pekr získal v útočném pásmu puk a po skvělé individuální akci překonal Neužila v brance Prostějova potřetí - 2:3. Domácí i hosté měli následně šancí na vyrovnání či navýšení skóre, ale ani jeden z brankářů již za svá záda nic nepustil.

V poslední dvacetiminutovce byli střelecky aktivnější domácí, ale nějaké vyložené šance na vyrovnání si nevypracovali. Hosté se dopředu příliš nehnali a spíše vyčkávali na rychlé brejky. Jestřábi si necelé tři minuty před koncem normální hrací doby vzali oddechový čas a po něm již zůstal Neužil na střídačce, domácí tak hráli v šest proti pěti. Vyrovnat se ale hráčům Prostějova nepovedlo a naopak počtvrté inkasovali. Matěj Pekr poslal přihrávku na Lukáše Anděla, který již neměl problém trefit prázdnou bránu domácích - 2:4. Dukla si tak domů na Vysočinu odvezla tři body a nadále zůstává první v tabulce.

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): První třetina byla podle našich představ. Ve druhé třetině jsme při druhé brance špatně dobruslili hráče a při třetím jsme udělali fatální chybu, po které soupeř odskočil na 2:3. Ve třetí třetině soupeř dobře bránil výsledek a my jsme si nedokázali připravit prakticky žádnou šanci.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava