Litoměřice se nám snažily zápas znechutit, ale spíše jsme to udělali my jim, říká Dominik Hrníčko

28.12.2018 / Tomáš Lysý

Poslední venkovní zápas roku 2018 vyšel Dukle na jedničku. Červenožlutí totiž na ledě Litoměřic jasně potvrdili, že jsou v probíhajícím ročníku Chance Ligy nejlepším týmem na ledě soupeřů. Ze začátku první třetiny přestáli nástup Stadionu a poté již v úvodním dějství třikrát udeřili – z toho dvakrát v početní nevýhodě. „Dali jsme dva góly v oslabení, což bylo důležité, a pak jsme utkání víceméně udrželi. Paradox byl, že jsme nedali skoro žádný gól v přesilovce, ale dva v oslabení, a zaplaťpánbůh za to, že padly,“ usmívá se útočník Dominik Hrníčko, který po litoměřickém snížení na 1:3 dal důležitý čtvrtý gól Dukly a nakonec skóre uzavřel na 7:1.

Sedmá minuta, Adam Zeman, vedení Dukly. V klasickém stavu pět na pět. Dvanáctá minuta, branka Matěje Pekra v oslabení. Osmnáctá minuta, přesná trefa Tomáše Čachotského v kombinaci se Zemanem, opět v oslabení. Jihlava tak dala v početních nevýhodách již 12 gólů v sezoně, jasně nejvíce. Čím to, že červenožlutí se tak moc prosazují při přesilovkách soupeřů? „Máme dobré bruslaře a kluky, co umí zakončit. Je to práce celého týmu, nejen toho, kdo dá gól. Od brankáře, nyní Niklase, který střelu soupeře chytí, beci, jenž puk vyhodí a útočníci, kteří ujedou a dají gól,“ sděluje s úsměvem Dominik Hrníčko.

Litoměřice ve druhé třetině snížily na 1:3, ale jejich choutky na další korekci stavu zastavil právě „Hrnec“, který ihned vrátil Dukle třígólový náskok. „Viděl jsem Čermise (David Čermák – pozn. aut.), dával jsem mu puk nahoru, ale moc jsem přihrávku netrefil. Naštěstí k němu dopadla. On střílel z jedničky, odrazilo se to ke mně a já jsem se snažil vystřelit přes chumel hráčů,“ popisuje svojí první trefu v zápasu. Druhý zářez si schoval na čas 52:32 a vsítil vskutku exkluzívní gól, kterého si všimla i redakce hokej.cz „Ani nevím, jak to tam padlo. Píchnul jsem si to mezi hráči a mým úkolem bylo jim ujet. Nějak jsem tam proskákal, ale puk mi uskočil. Jen jsem do něj píchnul a naštěstí to propadlo gólmanovi mezi nohama,“ praví o svém pátém gólu v sezoně. A jak je vidět, na góly má Dominik Hrníčko dobrou paměť. „Shodou okolností jsem dvě branky v jednom utkání dával naposled taky za Jihlavu, když jsem tady byl na zkoušce ve druhém utkání proti Zlínu.“

Videoohlasy s Dominikem Hrníčkem

Dva kanadské body zapsal v utkání také obránce Jakub Černohorský, a to za dvě přesné asistence. Těmi se podílel na pátém a šestém gólu svého týmu. U páté trefy byl trošku překvapen, že má vůbec přesnou přihrávku. „Hrálo se dál, šel jsem si sednout na střídačku a slyším, že hlásí moje jméno. Tak jsem se ptal ostatních, kde jsem tu asistenci vzal. Prý jsem jí měl, odhlašovat jí nebudu,“ směje se jihlavský bek. Při šesté trefě už měl podíl na gólu poměrně značný. „V přesilovce jsem dostal puk na modrou. Vůbec nevím, jak, ale udělal jsem kličku. Vystřelil jsem puk a odrazilo se od Pepy Skořepy. Hned jsem viděl, že to šlo od něj, takže jsem se moc neradoval. Ale jsem rád, že před brankou stál, protože bez něj by ani ta asistence nebyla,“ chválí svého spoluhráče, který si dal gólem dárek k dnešním (28.12.2018) narozeninám.

A jak se vůbec sedmnáctiletému mladíkovi, který v jihlavském dresu sbírá první zkušenosti s dospělým hokejem, hraje Chance Liga? Třeba v porovnání oproti juniorské extralize? „Hra je o hodně rychlejší. Kluci se mi snaží strašně pomáhat a jsem jim za to hrozně vděčný. Kdyby nebyli takoví, jací jsou, tak tady nehraju a nic z toho nemám. Chci jim hlavně poděkovat,“ říká upřímně odchovanec litoměřického hokeje, který se po nějakých čtyřech letech opět vrátil do míst, kde s hokejem začínal. „Snil jsem o tom od začátku sezony, kdy jsem věděl, že tady ta možnost je. Pro mě je to splněný sen, ještě být vyhlášený nejlepším hráčem týmu. Hrozně si to užívám,“ uzavírá rozhovor Jakub Černohorský.

Videoohlasy s Jakubem Černohorským

Autor videa: Tomáš Lysý