1:7
(0:3, 1:1, 0:3)

Sedm vstřelených gólů a jeden inkasovaný. Dukla po svátcích rozdrtila Litoměřice 7:1

27.12.2018 / Martina Kramerová

První třetina vyšla Dukle na výbornou. Již v polovině sedmé minuty šla do vedení, když se po souhře prosadil Adam Zeman. Potvrzení, že oslabení Jihlavským jdou, přišlo v časech 11:23 a 17:23. Nejprve zakončil úspěšně svůj únik Matěj Pekr, individuální akci o šest minut později dotáhl do konce zkušeně Tomáš Čachotský. Jihlava mohla mít po první třetině luxusní náskok čtyř branek, avšak dělenou přesilovku 5 na 3 nevyužila. Litoměřice sice taktéž svoji dvojnásobnou početní výhodu nevyužily, pár sekund po návratu vyloučeného Skořepy do hry se ale prosadil obránce Pavlas. Klid na hole ale Jihlavským dodal zpět Dominik Hrníčko o necelé dvě minuty později. Třetí třetina byla pro Jihlavu už pouze údržbová, gólem ve 44. minutě oslavil návrat do sestavy Jan Pohl, a když se během 34 sekund následně prosadili Josef Skořepa a Dominik Hrníčko, vzešla z toho vysoká výhra Dukly 7:1.
27.12.2018 18:00, Chance Liga - 39. kolo

HC Stadion Litoměřice

Michajlov – Marcel, Pavlas, Smetana, Málek, Jebavý, Strejček, Dluhoš – Kantner, Kloz, Kadlec – Voženílek, Korkiakoski, Jícha – Eret, Jirásek, Helt – Šik, Havelka, Dvořák
1

HC Dukla Jihlava

Lundström – Mareš, Holý, Štebih, Černohorský, Štindl, Pohl, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, Werbik, Havránek – Čermák, Hlinka, Hrníčko
7
Branky a nahrávky: 25. Pavlas (Kloz, Kadlec) – 7. Zeman (Čachotský, Holý), 12. Pekr, 18. Čachotský (Zeman), 26. Hrníčko (Holý, Hlinka), 44. Pohl (Pekr, Černohorský), 52. Skořepa (Černohorský, Štindl), 53. Hrníčko. Rozhodčí: Luczków, Šindel – Ševic, Janíček. Vyloučení: 6:5, navíc Štebih (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 1520. Střely na branku: 21:33. Zblokované střely: 7:17. Vhazování: 27:32. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:7.

Průběh utkání

Dukla začala hned na začátku plnit papírové předpoklady a už v 7. minutě dostala své fanoušky do varu, když se po přihrávce Čachotského prosadil Adam Zeman. Ten si výborně najel na pravý kruh a prudkou dělovkou propálil Michajlova. O pár minut později a navíc ve vlastním oslabení Jihlavští udeřili znovu. Matěj Pekr potvrdil svou pověst ostrostřelce, prohnal se přes celé hřiště a dechberoucí sóloakci zakončil ranou do protipohybu domácího gólmana.

Dvoubrankové vedení mužstvu z Vysočiny nestačilo a krátce před sirénou rozesmutnilo litoměřické fanoušky potřetí. Po pobídce od Zemana si mezi kruhy najel Tomáš Čachotský a nekompromisním projektilem zacílil za brankovou čáru. Litoměřice se studenou sprchou nenechaly otrávit a hned v úvodu prostřední periody vystrašil Lundströma v jihlavské kleci Martin Kadlec, který si z kruhu rychle najel před branku a snažil se doklepnout kotouč do odkryté svatyně. Z šance ale nakonec nebylo nic.

Domácí tribuny rozjásal až bek Aleš Pavlas. Kapitán Stadionu se při vlastní přesilovce dostal k puku na mezikruží, odkud v čase 24:01 zamířil za záda bezmocného gólmana soupeře. Veselí ze vstřeleného gólu netrvalo dlouho, Dukla o necelé dvě minuty později opět vylepšila náskok na tři trefy. Dominik Hrníčko zkusil překvapit Michajlova šikovnou střelou ze střední vzdálenosti, a to se mu také povedlo. Do kabin se tak obě mužstva rozcházela za stavu 4:1.

Závěrečnou třetinu odstartovala daleko lépe Dukla. Ve 44. minutě se na úrovni pravého kruhu zmocnil puku bek Jan Pohl a usměrnil střelu přímo do brány. Ze strany Jihlavy to však stále nebylo vše. V rozmezí 52. a 53. minuty Michajlov kapituloval pošesté a posedmé.

Nejprve se do střeleckých statistik zapsal Josef Skořepa, který se po ráně Černohorského prezentoval povedenou dorážkou. Poté zpečetil skóre svou druhou trefou zápasu Dominik Hrníčko. Jihlavský útočník se proháčkoval středem hřiště, nechal za sebou litoměřické obránce a v pádu překonal Michajlova. Kališníci to v závěru zkusili v šesti bez brankáře, výsledek už ale ani nezkorigovali a prohráli s vedoucím týmem ligy 1:7.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Jihlava v tomto utkání byla jednoznačně lepší a efektivnější v koncovce. Některé šance, které jsme jim nabídli, proměnili. Mnoho si jich vytvořili sami. Bohužel zápas skončil takto velkým rozdílem, ale soupeř byl zkrátka lepší.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Hodnocení tohoto utkání je z našeho pohledu dobré. Myslím, že kromě úvodu druhé třetiny, kde jsme měli dvě vyloučení a soupeř snížil, jsme měli utkání pod kontrolou. Z Litoměřic si odvážíme zaslouženě tři body. Myslím, že jsme byli lepším týmem.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava