Takové odrazy jsem ještě neviděl, směje se „Hujer“ Michal Hlinka

04.01.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Za dvoubodovou domácí ztrátu v posledním zápasu uplynulého roku se Dukla na ledě Poruby revanšovala úspěšně, zvítězila totiž 2:1. Ačkoliv výkon nebyl od druhé třetiny úplně optimální a trenér Petr Vlk upozorňoval, že některé situace si bude třeba rozebrat, důležité jsou tři body – a ty má Jihlava! „Rodily se těžce. Sice jsme dali v první třetině dva góly, ale pak jsme podle mě trošku zvolnili. Naštěstí jsme tři body urvali, takže docela spokojenost,“ hlásí s úsměvem Michal Hlinka, který otevřel ve druhé minutě stav zápasu.

Nedáš – dostaneš. Opět platí. V první minutě se do výborné šance dostal domácí forvard Tomáš Guman, ale Niklase Lundströma nepřelstil. Po 73 sekundách se tak radovala druhá strana, když Michal Hlinka využil zaváhání Patrika Urbance, který při rozjíždění útočné akce ztratil u vlastní klece puk. „Jejich bek udělal chybu, takže se to ke mně dostalo celkem náhodou. Já už jsem prostě nějak prostřelil puk přes Dolejše,“ popisuje svojí trefu jihlavský útočník a vzápětí se usmívá i nad druhým gólem, který padl ve třinácté minutě. Jan Holý při přesilovce vystřelil, od brusle bránícího hráče Poruby putoval puk k druhému domácímu hráči, od jeho brusle se také odrazil a zapadl za zkoprnělého gólmana. „Takové odrazy jsem ještě neviděl. Ale gól padl a počítá se,“ sděluje jihlavská dvaašedesátka.

První třetina byla z jihlavské strany jasně nejlepší. Dukla se tedy dostala do dvoubrankového vedení a mohlo být ještě veseleji, protože další slibné šance zneškodnil gólman Daniel Dolejš. Ten má na Jihlavu štěstí, letos nastoupil proti červenožlutým do všech tří zápasů. Celkově ze čtyřiceti střel pustil pouze dvě branky, které svěřencům trenérů Vlka a Zemana stačily na tři body. „Rodily se těžce. Sice jsme dali v první třetině dva góly, ale pak jsme podle mě trošku zvolnili. Naštěstí jsme tři body urvali, takže docela spokojenost,“ hlásí Michal Hlinka, který je rodákem z nedaleké Kopřivnice a v hledišti tak měl podporu fanoušků. „Já už jsem známý tak trošku jako Hujer. Když hrajeme poblíž Ostravy, tak mám v hledišti spoustu lidí,“ směje se „Hlína.“

Poruba tak po odvolání trenéra nezabrala a zapsala šestou porážku v řadě, z toho první před zrekonstruovaným stadionem. Právě kvůli modernizaci RT TORAX Areny hráli Ostravané své dosavadní zápasy ve vítkovické Ostravar Areně. „Zdálo se mi, že udělali novou střechu a osvětlení, jinak je vše při starém,“ domnívá se sedmadvacetiletý útočník, který za Porubu hrával v mládežnických kategoriích.

Videoohlasy s Michalem Hlinkou

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava