Dvě třetiny jsme šlapali a tlačili jsme je, ale zápas jsme si prohráli tou první, smutní Nik Werbik

06.01.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

O třetí porážce Dukly proti Vsetínu rozhodla bezesporu první třetina, kterou Jihlava prohrála 1:2, a také začátek dvacetiminutovky druhé, kdy domácí inkasovali při vlastní přesilové hře. Výrazně zlepšený výkon zhruba od poloviny utkání stačil pouze na snížení na konečných 2:3. „Třeba já měl ve třetí třetině asi tři gólovky, ty jsem měl proměnit, takže prohru beru také na sebe. Třetí část od nás byla výborná, tlačili jsme, chtěli jsme vyhrát, ale bohužel jsme tentokrát neměli to štěstíčko,“ myslí si útočník Nicolas Werbik, který se asistencí podílel na srovnání na 1:1.

Trenér Dukly František Zeman na tiskové konferenci podotkl, že jeho tým nezvládl první třetinu. Je třeba s tím souhlasit, Jihlava neodehrála úvodní dvacetiminutovku dobře. „Určitě je velká škoda, že jsme dneska ztratili body. Měli jsme na to získat plný počet. Neměli jsme dobrou první třetinu, padla v ní většina gólu, tam jsme si zápas prohráli,“ shoduje se s ním na dálku i útočník Nicolas Werbik, který měl prsty ve vyrovnávacím gólu na 1:1. „Byl to trošičku šťastný gól. Nahrál jsem Hlínovi puk, on ho pěkně zavezl, nic nevymýšlel a nahodil ho na branku. Puk se odrazil myslím od zadní části těla vsetínského hráče a se štěstím to tam padlo,“ popisuje sled událostí jihlavský útočník a bohužel tento moment byl zřejmě jediný šťastný, který si Dukla vybrala.

Když Vsetín zkraje druhé části vsítil svůj třetí gól, a to při jihlavské přesilovce, nevypadalo to s domácími vůbec dobře. Poté ale Dukla zapnula vyšší výkonnost. Krátce po polovině utkání zamkla svého soupeře v pásmu a hosté si dokonce museli vzít oddechový čas. Jenže vše vedlo jen ke snížení na 2:3. Během druhé a třetí třetiny byl poměr střel 33:9 ve prospěch Jihlavy, ale k vyrovnání to nevedlo. „Dvě třetiny jsme šlapali, dupali, tlačili jsme je, ale neměli jsme bohužel takové to štěstíčko, abychom dali vyrovnávací gól,“ míní Nicolas Werbik, který měl, jako jeho spoluhráči, několik šancí. Puk ale zvonil o tyčky, poskakoval před brankovištěm nebo když vzduchem pomalu směřoval do branky, podařilo se jej hostům odpálit pryč. „Měl jsem tam asi taky tři gólovky, které jsem měl proměnit, takže prohru beru také na sebe. Třetí třetina od nás byla výborná, tlačili jsme, chtěli jsme vyhrát, ale bohužel se to nepodařilo,“ je zklamaný forvard Dukly, který má v klubu střídavé starty ze Zlína.

Videoohlasy s Nicolasem Werbikem

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín 2:3

Autor videa: HZStv1