2:3
(1:2, 1:1, 0:0)

Boj na tribunách i ledě. Dukla potřetí podlehla Vsetínu, tentokrát 2:3

05.01.2019 / Tomáš Kalas

V šlágru 42. kola byl vždy o krok napřed vsetínský celek. Ten byl po první třetinu aktivnějším týmem a vytěžil z toho vedoucí gól, prosadil se Kopta. Za 85 sekund přišlo poněkud překvapivé srovnání z hole Michala Hlinky. Vsetín byl stále ale o jeden krok napřed, v čase 15:00 vrátil hostům vedení Hryciow. Ve druhé třetině oba týmy vsítily po jednom gólu, nejprve se v oslabení prosadil Slováček. Dukla ale neskládala zbraně, převzala aktivitu a z přesilové hry vytěžila kontaktní gól z hole Matěje Pekra. I přes několik šancí Dukly ve třetí třetině a větší střeleckou aktivitu (47 - 20) se skóre již neměnilo a Vsetín bral i třetí výhru ve vzájemném zápase, tentokrát poměrem 3:2. Závěr zápasu pak ještě okořenila bitka hostujícího kotle s pořadateli a následně i s těžkooděnci.
05.01.2019 17:30, Chance Liga - 42. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Holý, Štebih, Půža, Štindl, Mareš – Anděl, Skořepa, Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, Hlinka, Werbik – Hrníčko, Osmík, Havránek
2

VHK ROBE Vsetín

Šelepněv – Mikuš, Hryciow, Slováček, Teper, Frolo, Holomek, Jenáček – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Vávra, Šilhavý, Vítek
3
Branky a nahrávky: 10. Hlinka (Werbik, Mareš), 38. Pekr (Anděl, Skořepa) – 9. Kopta (Pitule, Frolo), 15. Hryciow (Kucharczyk), 21. Slováček. Rozhodčí: Dědek, Ondráček – Zedník, Komínek. Vyloučení: 4:6, navíc Rác (VSE) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2705. Střely na branku: 47:20. Zblokované střely: 6:4. Vhazování: 42:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

První možnost na otevření skóre dostal Vsetín na začátku 4. minuty, když byl vyloučený Klíma za podrážení. Střetávala se nejlepší početní výhoda s nejefektivnějším oslabením a Dukla zahrozila jako první, když Pekr s Andělem ujeli do situace 2 na 1, Pekrova střela udělala Šelepněvovi velké problémy. O dvě minuty později zahrozila i hostující strana, Šilhavý se dostal do předbrankového prostoru a nikým nehlídaný donutil Lundströma k zákroku. Chvíli se také hrálo pouze se třemi rozhodčími na place, neboť čárový utrpěl menší zranění po tvrdém střetu. Současně s jeho návratem na led se Vsetín ujal vedení. Frolo od modré nahodil před branku, kde Pitule jednoduše přiťuknul za sebe na Ondřeje Koptu, který si proti Lundströmovi jednoduše poradil. Za 85 sekund přesně ale bylo srovnáno. Michal Hlinka chtěl spíše nahodit na branku, jenže Šelepněvovi kotouč projel záhadným způsobem pod betonem a bylo to 1:1. Ve strhujícím tempu se muselo na další gól počkat až do času 15:00 přesně. Vyhrané buly od Kucharczyka padlo na hůl Michala Hryciowa, který si podél mantinelu nabruslil až před Lundströma a na bližší tyč vrátil Vsetínu vedení. Vrátit zpět remízový stav mohl kuriózním gólem zařídit Michal Hlinka, jeho tečované nahození ale těsně minulo spojnici tyčí. Do druhé třetiny vstupovala Jihlava s přesilovkou, neboť se 64 sekund před první sirénou šel na trestnou lavici usadit Pechanec za hákování.

V čase 20:48 ale přišla pro domácí barvy pohroma. Na vlastní modré udělal chybu při založení útoku Čachotský, čehož využil Ondřej Slováček a střelou mezi betony vrátil Zbrojovce dva góly náskoku. Jihlava po inkasovaném gólu ale převzala otěže utkání a začala hostům zle zatápět. V polovině 25. minuty vystřelil Skořepa od mantinelu, puk dopadl na Pekra před brankou, který ale z úhlu Šelepněva neprostřelil. Hra se následně díky několika nepřesným výrokům sudím přiostřila a v polovině 30. minuty dokonce museli hlavní rozhodčí sáhnout k vyššímu trestu, za naražení Anděla na mantinel zezadu dostal 2+10 minut hostující Rác. Početní výhoda se ale domácím vůbec nepovedla, další šance přišla po vyloučení Pituleho. A to už se skóre opravdu měnilo. V čase 37:21 doklepl střelu Anděla z mezikruží za Šelepněvova záda Matěj Pekr. V samotném závěru třetiny mohla ještě Jihlava pomýšlet na srovnání skóre, když měla přesilovku po vyloučení Pechance, jenže se neprosadila.

Využití mohlo přijít ve třetí třetině, když se před brankou zjevil volný Anděl, jenže mu chybělo na puk zhruba půl metru. Hosté následně dostali prakticky čtyři minuty přesilovky, nejprve sudího Dědka přestaly bavit protesty domácí střídačky a ocenil to menším trestem. Ten Jihlava ale ubránila, stejné to bylo i v případě vyloučení Čachotského. S koncem utkání rostla i aktivita Jihlavy v útočném pásmu, ve 48. minutě nedokázal v závaru Werbik zvednout puk nad beton ležícího Šelepněva. Tlak Jihlavy pokračoval a kýžený gól měl na holi Zeman, objel branku, čímž lehce zmátl hostujícího gólmana, jenže poslední fáze střely mu nesedla. O necelé dvě minuty později pak Skořepa ve dvou šancích napálil dvakrát tyčku, nejprve trefil levou tyč po odražení Pekrovy střely od zadního plexiskla, podruhé pak v šanci 2 na 1 po přihrávce od Anděla. Poslední možnost na srovnání skóre přišla v čase 56:19, když fauloval Karafiát. Jenže Jihlava se nedostala ve dvou minutách k ohrožení branky. Zkusila to v poslední minutě ještě hrou bez gólmana, ale skóre zůstalo 2:3. Vsetín tedy ukázal, že na Duklu umí a vyhrál i třetí vzájemné utkání.

Závěr zápasu se ale vyhrotil především na tribunách. Vsetínští fanoušci se dostali po závěrečné siréně do konfliktu s pořadatelskou službou, který se více či méně uklidňoval. Sektor hostí nakonec po nějakých 15 minutách museli vyklidit těžkooděnci.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Určitě jsme spokojení. Chtěli jsme odčinit domácí porážku s Benátkami, kdy jsme podali špatný výkon a hlavou jsme byli asi ještě na Vánocích. Chtěli jsme tady podat dobrý výkon a ten se soupeřem roste. První třetina od nás byla aktivní a dobrá. Pak jsme se jakoby zatáhli a začali jsme bránit výsledek. Velkou bojovnosti, byť kolikrát se štěstím, se nám to podařilo.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Z mého pohledu jsme nezvládli první třetinu, kdy nám soupeř odskočil na 1:2. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, šli jsme si za góly a šance jsme si na ně vytvořili. Jak řekl kolega, kolikrát i se štěstím, a já bych dodal s velkým štěstím, to tam nepadlo, soupeři musíme pogratulovat. Za dvě třetiny musíme hráčům poděkovat, jelikož takový výkon jsme si od nich představovali od začátku. Utkání nám uteklo v první třetině a pak už jsme hráčům nemohli nic vytknout, protože dvě třetiny hráli fantasticky. Prohrálo se, ale i lidi ocenili, že hráči padali po hubě a za to jim děkujeme.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava