Tři body by byly lepší, ale jsme rádi i za dva, říká po výhře v Benátkách obránce Jan Pohl

08.01.2019 / Tomáš Lysý

Opět museli jihlavští hokejisté dotahovat a tentokrát úspěšně. Po domácí porážce se Vsetínem si Dukla napravila chuť v Benátkách nad Jizerou, kde získala dva body. A ty se určitě počítají, vždyť liberecká farma dokázala v domácím prostředí porazit i Motor nebo Kladno. Naopak Jihlava si ze dvou letošních zápasů od Jizerky odváží pět bodů ze šesti. „Nebylo to vůbec jednoduché. Výhra se rodila hrozně těžko a jsme za ní rádi,“ hodnotí zápas obránce Jan Pohl, který devět sekund před koncem prodloužení vítěznou trefou odmítl nájezdy.

Zdání konce tabulky klame. Benátky se sice řadí mezi týmy ze spodních pater tabulky, ale v poslední době se zlepšují. Před zápasem proti Dukle vyhrály pět zápasů z osmi, ten poslední na ledě Vsetína, a v domácím prostředí zavařily nejednomu favoritovi. V prostředí mrazivého benáteckého stadionu v letošní sezoně prohrál třeba i Motor nebo Kladno. „Zápas se rodil hrozně těžce. Co poslední dobou sledujeme, tak se Benátky zvedají. Mají mladý tým, který lítá, napadají ve dvou. Je to s nimi těžké i fyzicky. Připravovali jsme se na to, ale první třetina nám nevyšla tak, jak jsme si představovali,“ míní Jan Pohl, přičemž další průběh zápasu už přinesl zlepšení. Jihlava ve druhé třetině vyrovnala a pak se mohlo rozhodnout na obou stranách.

Na konci zápasu měli Jihlavští šance, jednou dokonce vytahoval puk z brankové čáry domácí hokejista, na druhou stranu zhruba tři minuty před koncem zvonila za zády Jana Brože tyčka. „Výhra za tři body by byla lepší, ale jsme rádi i za dva body, takže to není úplně špatné,“ povídá nejproduktivnější jihlavský bek. Ačkoliv střelecká převaha Dukly byla po šedesáti minutách výrazná, v benátecké brance čaroval liberecký gólman Marek Schwarz a šlo se tak do prodloužení.

V něm měli hosté přesilovou hru a sehráli jí slušně. Zamkli Benátky před jejich brankou, ale gól opět ne a ne padnout. „Přesilovky pilujeme, ale bohužel teď nám to v nich vůbec nejde. Musíme se na to více zaměřit, sednout si a něco si k tomu říct,“ ví moc dobře Jan Pohl, který nakonec devět sekund před koncem odmítl penaltovou loterii. „Benátky ztratily hokejku, já jsem vzal puk a jel jsem dopředu. Dal jsem přihrávku Adamovi, který střílel, sjelo mu to a já zakončil do prázdné branky,“ směje se jihlavský bek při lehce smyšleném popisu brankové situace. Vzápětí ale vše uvede na pravou míru. „Samozřejmě Adam mě pěkně našel, já jsem na něj houknul a přihrál mi pěkně do prázdné brány,“ hlásí ke svému šestému gólu v sezoně a poté se rozesměje znovu při otázce, zda je po zranění oka již v pořádku: „Doufám, že ano. Vidím.“

Videoohlasy s Janem Pohlem

Autor videa: Tomáš Lysý