1:2p
(1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Nepříjemné Benátky srazila Dukla až v prodloužení

07.01.2019 / Tomáš Nejedlo

Na konci úvodní pětiminutovky utkání 43. kola se diváci v Benátkách rozhodně nenudili. Nejprve Michal Hlinka střelou trefil tyč, na domácí straně neuspěl osamocený Klapka před brankou. Gólový nebyl ani Dominik Hrníčko s tečovanou střelou, která skončila na břevně. Skóre se na dlouhou dobu měnilo v čase 12:08. Zeman na trestné seděl pouze 13 sekund, než se na modré napřáhl Kolmann a o tyč poslal domácí do vedení. Optická herní převaha Jihlavy přinesla ovoce na začátku 34. minuty, kdy Nicolas Werbik měl nejlepší přehled o závaru před brankou Benátek a jak ve středních Čech ve 13. kole začal, tak i skončil. Remízový stav se ale i díky skvělému Schwarzovi v bráně partnerského týmu Liberce přenesl do prodloužení. Jihlava v něm měla přesilovku, kterou ale nevyužila. Udeřila však přesně devět sekund před koncem, kdy ujeli do přečíslení Zeman s Pohlem a Jan Pohl zařídil Dukle druhý bod v tomto zápase - 2:1 po prodloužení.
07.01.2019 17:30, Chance Liga - 43. kolo

HC Benátky nad Jizerou

Schwarz – Kolmann, Kunst, Maier, Havlín, Niko, Husa, Žůrek – Wiencek, Chrtek, Průžek – Zachar, Šír, Špaček – Rychlovský, Najman, Teplý – Dlouhý, Burda, Klapka
1

HC Dukla Jihlava

Brož – Holý, Pohl, Půža, Štebih, Vála, Štindl, Černohorský – Pekr, Skořepa, Anděl – Čachotský, Werbik, Zeman - Havránek, Hlinka, Klíma – Hrníčko, Osmík, Harkabus
2
Branky a nahrávky: 13. Kolmann (Průžek) – 34. Werbik (Čachotský, Zeman), 65. Pohl (Zeman) Rozhodčí: Luczków, Valenta – Ševic, Tvrdík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 225. Střely na branku: 16:52. Zblokované střely: 10:13. Vhazování: 32:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Vsetín byl posledním soupeřem, se kterým se oba celky ve svých předchozích duelech střetly. Zatímco Benátečtí na Lapači uspěli a překvapili výhrou, Jihlavští s Valachy doma těsně padli. Pondělní duel začal aktivněji celek z Vysočiny a na konci 5. minuty mohl jít také do vedení. Michal Hlinka však z brejkové situace svižnou střelou trefil jen pravou tyčku Schwarzovy branky. O pár vteřin později se ale mohlo měnit skóre i na druhé straně. Po nedorozumění v jihlavských zadních řadách se mezi dvojicí protihráčů prosmýkl vytáhlý Adam Klapka, jenže ve velké šanci sám před Brožem netrefil branku.

Rušné momenty zkraje utkání pokračovaly velmi záhy. To ještě v 6. minutě střílel od modré čáry Půža a Hrníčkova teč málem znamenala první gól. Benátecké tentokrát zachránilo břevno. Branka však padla až ve 13. minutě. Domácí využily svou první přesilovku v utkání, a sice hned po třinácti vteřinách. Petr Kolmann si na modré čáře vyměnil puk s Průžkem a jeho střela po odrazu od tyčky znamenala vedení Benátek - 1:0.

Už v první části byla Dukla střelecky aktivnější a iniciativu pak převzala zejména v prostřední třetině, kdy Benátecké přestřílela jednoznačně 15:2! Jen díky výborným zákrokům Marka Schwarze Středočeši dlouho drželi hubené vedení. Zuby si na domácím brankáři vylámal zpočátku druhé třetiny Zeman, z ojedinělé šance se na druhé straně nezadařilo Zacharovi. Vyrovnání přinesla 34. minuta, kdy Jihlavští umotali benáteckou pětici. Čachotský vytvořil závar před brankovištěm a z jeho práce těžil Nicolas Werbik, jenž možná trochu se štěstím dostal puk do branky - 1:1. Nutno podotknout, že vyrovnání lídra tabulky bylo zasloužené.

Zápas gradoval ve třetí části hry, zejména pak v jejím závěru. Do té doby Schwarz předvedl z pestré škály zákroků kromě rozkleků, skoků, pádů i několik parádních švihů lapačkou. S trochou štěstí však zápas mohly v poslední pětiminutovce rozhodnout Benátky. Zachar totiž nejprve z ideální pozice minul a největší šanci neproměnil v 57. minutě Michal Teplý, když po přihrávce Rychlovského zpoza branky orazítkoval pravou tyčku Brožovy klece!

Duel tak za výrazné střelecké převahy Dukly dospěl do prodloužení, a i tam se musel Marek Schwarz činit. Osmi zákroky držel při vyloučení Havlína domácí nad vodou, a když už se zdálo, že vše rozlousknou až nájezdy, rozhodla Jihlava pouhých devět vteřin před koncem pětiminutového nastavení. Chrtek ve středním pásmu přišel o hokejku a souboj se tak zúžil na tři proti dvěma - Zeman v přečíslení vybídl najíždějícího Jana Pohla, kterému nezabránil ve skórování ani Schwarzův tygří skok - 1:2. Ze zajímavého duelu tak Dukla brala dva body, Benátky se však po zisku bodu nemají rozhodně za co stydět.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): S první třetinou jsme byli spokojení, protože jsme v ní hráli dobře, jednoduše. V té druhé Jihlava přidala a zatlačila nás. Měla více ze hry a dočkala se vyrovnání. Ve třetí třetině se hrála vyrovnaná partie, řekl bych kdo s koho. Také jsme si vypracovali své šance, ze kterých jsme mohli utkání rozhodnout. Zápas dospěl do prodloužení. Ačkoliv jsme hráli proti lídrovi ligy, druhý bod jsme chtěli a v podstatě jsme zklamaní, protože si myslím, že utkání mělo dospět do samostatných nájezdů. Musíme se ještě podívat na video, zda v prodloužení nebyl faul na našeho hráče. Je škoda, že jsme si to s Jihlavou nemohli v nájezdech rozdat o druhý bod. Předvedený výkon byl ale z naší strany velmi dobrý, takto musíme pokračovat i nadále.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): V téhle mrazničce není jednoduché hrát. V první třetině jsme dostali takovou nešťastnou branku v oslabení. V dalších třetinách jsme ale soupeře přestříleli. Bohužel naše střely nebyly dost razantní na to, abychom utkání zvrátili ještě v základní hrací době. Myslím si, že získané dva body jsou určitě zasloužené. Soupeř samozřejmě měl nějaké příležitosti, ale domnívám se, že jsme si zasloužili i tři body. Musím ale znovu zopakovat, že naše zakončení nebylo dost razantní.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava