Snad jsem si zranění pro letošek vybral, doufá Tomáš Jiránek

03.02.2019 / Tomáš Lysý

V jihlavské sestavě jste ho nenašli měsíc a půl. Tomáš Jiránek si totiž při vítězné dřině proti Havířovu v polovině prosince poranil koleno a byl mimo hru. Ačkoliv posledních několik dní již naplno trénoval, nemělo cenu jeho návrat uspěchat. Stoprocentně byl připraven až na první únorový zápas proti Třebíči a svůj návrat do sestavy okořenil gólem na 2:2 a asistencí při páté jihlavské trefě. „Až na začátek utkání jsme určitě spokojení. Tam jsme trošku zaspali, ale naštěstí jsme zápas dotáhli, otočili a nakonec z toho bylo pěkné utkání,“ myslí si jihlavský útočník.

A skutečně, vždyť ve čtvrté minutě zápasu vedla Třebíč již 2:0. Ale do konce třetiny byl stav srovnán, což později označil za hodně důležitý moment také Jaroslav Barvíř, trenér Třebíče a bývalý kouč na česko-finské hokejové škole. Nejprve totiž Miha Štebih parádním nápřahem snížil a poté Tomáš Jiránek šikovnou tečí střely Jana Holého vyrovnal. „Shodou okolností jsme takhle s Holasem dali gól už v pátek na tréninku. Viděl mě před brankou, trefil mi hokejku. Já jsem tam jen jel, že to zkusím tečovat, on mě našel a byl z toho gól,“ hlásí o své osmé trefě v sezoně.

Druhou část odehrála Dukla skvěle. Posilněná vyrovnáním, vstoupila do prostředního dějství skvěle a gólman Jan Brož neměl skoro žádnou práci. Z dvaceti střel a několika velkých šancí vytěžili Jihlavští vedoucí gól Matěje Pekra a naštěstí nemuseli spálených gólovek litovat, jelikož domácí za stavu 2:3 v téže části nevyužili Psotův únik a poté si gólman Jan Brož dobře postavil tyčku. „Měli jsme spoustu šancí, kdy jsme mohli dát góly, odskočit. Nepovedlo se, ale zase jsme si říkali, že nemůžeme hrát odzadu, zanďoura a čekat, co s námi udělají. Hráli jsme dále, napadalo nám to tam a zaslouženě jsme vyhráli,“ myslí si Tomáš Jiránek a pod pojmem napadalo to tam si lze vybavit přelom padesáté minuty, kdy se červenožlutí trefili dvakrát během sta sekund. A právě na páté trefě, kterou obstaral jihlavský novic Juraj Bezúch, měl zásluhu „Jiras“ a zapsal tak první kanadský bod v sezoně za nahrávku. „Zatahoval jsem puk do třetiny, podíval jsem se nahoru a viděl jsem tam Juraje. Dal jsem mu přihrávku a on to udělal krásně – zpracoval si puk a nekompromisně zakončil. Má na gólu větší podíl,“ usmívá se jihlavská jednadevadesátka.

A jak se vůbec Tomáš Jiránek cítil po druhém návratu do sestavy? V probíhající sezoně se jednalo o jeho druhé zranění, kvůli kterým vynechal téměř polovinu zápasů. „První střídání jsem skočil na led a hned jsme dostali gól. Začátek byl špatný, ale postupem zápasu jsem se do toho dostával a jsem rád, že jsem po dlouhé době zápas zvládl. Fyzicky jsem se cítil dobře, možná trošku nohy… Ale to se bude lepšit. Snad jsem si už zranění pro letošek vybral a bude se to jen zlepšovat,“ přeje si sympatický forvard.

Videoohlasy s Tomášem Jiránkem

Autor videa: Tomáš Lysý