3:6
(2:2, 0:1, 1:3)

Dukla porazila Třebíč i počtvrté v sezoně a překonala hranici 100 bodů v tabulce

02.02.2019 / Viktor Pavlovec

Začátek zápasu v KHNP Areně Dukle nevyšel a v čase 3:41 vedla Třebíč již 2:0. Jihlavu ale jakoby nepříznivý stav ještě více nabudil. Nejprve totiž střelou od modré snížil Miha Štebih a v závěru třetiny ztačoval střelu Jana Holého do sítě Tomáš Jiránek, jenž tak oslavil návrat po zranění. Druhá část se Dukle povedla. Dobrý pohyb se spoustou šancí a jedna využitá - ve 27. minutě se prosadil Matěj Pekr a ve čtvrtém zápase proti Třebíči zaznamenal svůj šestý bod! Horácká Slavia mohla před odchodem do kabin srovnat, nicméně Jan Brož ukázal, že během svého působení v žákovských týmech Třebíče se dobře skamarádil s tyčkami. Zlom utkání přišel v 50. minutě, kdy Jihlava skórovala dvakrát během sta sekund. Přesilovku využil Adam Zeman a první gól ve svém prvním utkání v dukláckém dresu zaznamenal Juraj Bezúch, nová útočná akvizice. Bílé hvězdy sice ještě jednou snížily, ale Dukla už si vítězství pohlídala. V závěru navíc trefil prázdnou klec Nicolas Werbik, jenž hrál pátý zápas během osmi dnů. Jihlava tak porazila Třebíč i počtvrté v sezoně, z toho podruhé 6:3 a jako první tým v sezoně překonala hranici 100 bodů. Před reprezentační pauzou čeká Duklu ještě pondělní domácí dohrávka s Kadaní - vstupenky zde.
02.02.2019 17:30, Chance Liga - 53. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Dostál – Szathmáry, V. Brož, Nedbal, Forman, Bilčík, Mikyska, Čejka – Havlát, Nedvídek, Kusko – Havránek, Psota, Vodný – Střondala, Novák, Süss – Kratochvíl, Král, Malec
3

HC Dukla Jihlava

J. Brož – Půža, Kajínek, Matějíček, Štebih, Suchánek, Holý – Pekr, Čachotský, Anděl – Dostálek, Werbik, Harkabus – Bezúch, Zeman, Jiránek – Hrníčko, Osmík, Klíma
6
Branky a nahrávky: 3. Forman (Nedbal, Střondala), 4. Havlát (Kusko), 57. Psota (Vodný, Havránek) – 11. Štebih (Werbik), 18. Jiránek (Holý, Zeman), 27. Pekr (Anděl, Čachotský), 49. Zeman (Matějíček, Suchánek), 51. Bezúch (Jiránek, Půža), 60. Werbik (Suchánek). Rozhodčí: Doležal, Dědek – Kotlík, Bartek. Vyloučení: 6:5, navíc Bilčík (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3673. Střely na branku: 32:42. Zblokované střely: 7:16. Vhazování: 26:33. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 3:5, 3:6.

Průběh utkání

Úvodní vhazování utkání vyhráli domácí hokejisté. Štebihův střelecký pokus vyrazil Dostál do rohu kluziště. Horácká Slavia vlétla do utkání jako velká voda a hned v úvodu první třetiny si zajistila jednobrankové vedení. Lukáš Forman obdržel skvělý pas od Karla Nedbala a propálil vše, co mu v tu chvíli stálo v cestě včetně brankáře Brože. Proti samostatnému úniku Anděla se vyznamenal Lukáš Dostál. Bílé hvězdy uštědřily svému soupeři další tvrdý úder. Robert Havlát objel jihlavskou branku a poslal kotouč do odkryté klece soupeře. O chvíli později se třebíčští hokejisté pokusili o podobný kousek, ale tentokráte byl Brož u své tyčky včas. Hrníčko se protlačil až před Dostála, ale zakončení hokejisty Dukly ztroskotalo na vynikajícím třebíčském hrdinovi v brance. Jihlavě se však nakonec podařilo snížit. Werbik vyhrál vhazování přímo na Mihu Štebiha, který prudkou ranou rozvlnil třebíčskou síť. Prvním vyloučeným hráčem zápasu se stal Hrníčko, který pykal za podražení svého soupeře. Horácká Slavia si vytvořila několika slibných pozic, ale přesilovou hru nakonec nezužitkovala. Ke slovu se tak dostala jihlavská Dukla. Střelu Jana Holého usměrnil do třebíčské klece Tomáš Jiránek, který tak svou pohotovou tečí srovnal stav utkání. Vylučovalo se také z domácích řad. Za podražení byl poslán na trestnou lavici Karel Nedbal. Famózní Lukáš Dostál likvidoval jednu šanci soupeře za druhou.

Dukla si do druhé periody přenesla zbylých pětadvacet sekund přesilové hry. Karel Nedbal se ihned po skončení svého trestu vrhl do útoku a několikrát ohrozil jihlavského brankáře. Poté se do samostatného úniku dostal jeden z hráčů Jihlavy a jeho střelecký pokus musela zastavit až branková konstrukce. Dukla dostávala Horáckou Slavii pod tlak a snažila se otočit vývoj utkání. Skvělý Dostál ale ani jeden kotouč za svá záda nepustil. Dukla pokračovala v aktivní hře a třetí branky se přeci jen dočkala. Anděl našel v mezikruží nehlídaného Matěje Pekra, který propálil Dostála mezi jeho betony. Za sevření puku byl potrestán Lukáš Forman. A děli se velké věci. Nejprve jihlavské obraně prchl Kusko, který však tváří v tvář Brožovi neuspěl. Poté po skvělé kombinaci Dukly usměrňoval kotouč do sítě Anděl, ale Dostál se rychle přesunul a zamezil kotouči v cestě do branky. Hosté tak početní výhodu v branku nepřetavili. Obránce Jihlavy neudržel stabilitu a upadl. Bílé hvězdy zaváhání soupeře potrestat nedokázaly. Vodný si v samostatném úniku na Brože nepřišel, ale akce pokračovala dále. Vodný nabil Matěji Psotovi, jehož rána skončila na horní tyči. Matějíček zasáhl jednoho z třebíčských hokejistů vysokou holí a po právu byl vyloučen. Horácká Slavia se ale v početní výhodě neprosadila.

Bílé hvězdy na začátku třetí třetiny usilovaly o vyrovnávací branku. Brož byl vždy včas na svém místě a zabránil třebíčským hokejistům ve skórování. Andělovo nahození ukryl Dostál do lapačky. Havránek nabil Vlastimilu Bilčíkovi, jehož střelecký pokus skončil na pravém Brožově betonu. Bilčík se ale vzápětí dopustil nedovoleného zákroku a musel odejít na trestnou lavici. Matějíček našel připraveného Adama Zemana, který svižnou ranou z kruhu využil přesilovou hru. O pátou branku Jihlavy se postaral Juraj Bezúch, který si chvíli míchal s kotoučem na holi a poté ho poslal do třebíčské branky. Dostálek byl potrestán dvěma minutami za sekání. Pohlednou kombinaci domácích zakončil Michal Vodný, ale Brož si jeho ránu pohlídal. Mikyska se provinil sekáním a na dvě minuty oslabil svůj tým. Horácká Slavia se ale ubránila. Navíc se po skončení oslabení prosadil Matěj Psota, který přesnou ranou z kruhu upravil na 3:5. Bílé hvězdy odvolaly brankáře a snažily se vstřelit kontaktní branku. To se jim ale nepovedlo a výhru Dukly pečetil střelou do prázdné branky Nicolas Werbik.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): V první řadě musím říct, že nás tady čekalo těžké utkání, což se projevilo. Nezlomilo nás vedení domácích 2:0, byli jsme trpěliví a šli jsme si za tím, co jsme si řekli před zápasem. V průběhu zápasu jsme si vytvořili spoustu šancí a po právu si dnes odvážíme tři body. Hned po rozbruslení dostal teplotu Jan Pohl, takže do utkání nenastoupil a nechtěli jsme ho sem tahat. Věděli jsme, že Juraj Bezúch je šikovný hráč. Chtěli jsme útočníka, vyměnili jsme ho za našeho Petra Štindla a až se zaklimatizuje, bude ještě lepší.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Měli jsme výborný vstup do zápasu. Bohužel se nám průběžné vedení nepodařilo do konce první třetiny udržet. Jihlava se vrátila do zápasu. Ve druhé třetině, do gólu hostí na 2:3, si Dukla vytvořila hodně šancí a dostala nás pod tlak. Prokázala svojí kvalitu a zaslouženě se dostala do vedení. Ve zbytku utkání Jihlava prokázala, že má zkušenější tým a výsledek si pohlídala. Naši kluci dneska dřeli, padali po hubách a já jim nemám co vyčíst. Tým do toho dal maximum. Soupeř dokázal své vytvořené šance využít, my nikoliv. Sice jsme tam měli nějaké šance, když jsme načapali Duklu při jejich hluchých místech v obraně, ale góly jsme nedali. Za stavu 2:4 je těžké vracet se do utkání, hosté si to pohlídali a zaslouženě získali tři body. Výsledky dnešního kola jsem neviděl, ale ohledně play-off jsem optimista a věřím, že se nám nakonec podaří dostat se do vyřazovací části.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava