Šel jsem pomstít Pepu Skořepu, říká útočník Tomáš Harkabus

12.02.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

První zápas po reprezentační přestávce zvládla Dukla výborně, na domácím stadionu totiž porazila Litoměřice 5:2. K dalším třem bodům, kterých má Jihlava již 108, pomohl také Tomáš Harkabus, který se postaral o úspěšný vstup domácích do druhé třetiny a zvyšoval na 4:0. „Holas přehrál puk na druhou stranu na Suchoše, který střílel z první po ledě. Puk se ke mně odrazil a stačilo ho trefit,“ povídá o své jedenáctém zásahu v sezoně jihlavský forvard, který v dosavadním průběhu ročníku přidal ještě 13 přesných nahrávek.

Začátek zápasu vyšel Dukle přesně tak, jak si představovala. Litoměřicím, které jsou ve hře o postup do play-off a potřebují každý bod, nadělila rychle branku. Poté během první třetiny další dvě. „Měli jsme zápas dobře rozehraný, vedli jsme 5:0. Ale potom jsme trošku polevili a nechali jsme si dát zbytečné dva góly,“ mrzí Tomáše Harkabuse závěr druhé třetiny. „Místo toho, abychom zápas dohráli úplně v pohodě, tak jsme se trošku strachovali o výsledek. Zaplaťpánbůh, že jsme utkání dohráli víceméně v poklidu, ale v naší hře bylo dost nepřesností. Musíme si na ně dát pozor a do dalšího zápasu jít úplně jinak,“ hlásí jihlavský útočník.

Jeho branka na 4:0 v přesilovce ze začátku druhé třetiny už Duklu definitivně uklidnila a nic na tom nemění ani ono zmiňované dvojnásobné snížení Litoměřic ze závěru prostřední části hry. Dorážka Tomáše Harkabuse vyplynula ze souhry obránců Jana Holého a Jakuba Suchánka. „Měli jsme přesilovku a s Holasem jsme si to nějak vyměnili. On přehrál puk na druhou na Suchoše, který střílel z první po ledě. Kotouč se mně odrazil, zívala na mě prázdná brána a stačilo jí trefit,“ hlásí „Harky“, jenž se na konci zápasu zapsal do statistik také šarvátkou a tedy vyloučením. „Bylo to zbytečné i z jejich strany. Pepa Skořepa šel střídat a jejich hráč mu dal úmyslně oběma rukama do obličeje. To se mi nelíbilo, tak jsem se šel pomstít.“

Videoohlasy s Tomášem Harkabusem

Utkání po zápasové přestávce nikdy nejsou jednoduchá, je třeba se opět dostat do zápasového rytmu. „Během repre pauzy jsme jen trénovali, nebyli jsme v zápasovém tempu. Chtěli jsme dobře nastoupit, což se nám povedlo. Dali jsme tři góly a dá se říct, že až na nějaké chybičky, kdy nám soupeř párkrát ujel, byl zápas prakticky v naší režii,“ domnívá se útočník Lukáš Anděl, který v zápasu zaznamenal branku a asistenci a navíc další zápis do statistik mu nebyl uznán. Ve třetí třetině totiž odchovanec jihlavského hokeje slavil další branku, ale pouze pár sekund. Rozhodčí jí vzápětí neuznal kvůli domnělému postavení Josefa Skořepy v brankovišti. „Popravdě ani nevím, jak to bylo. Pískli Pepu v brankovišti. Mně se otevřel prostor, vystřelil jsem, ale proč sudí gól neuznali, to nevím,“ krčí rameny nejproduktivnější jihlavský hokejista, který v 51 zápasech nasbíral 48 bodů (18+30).

Videoohlasy s Lukášem Andělem

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a David Bruk (HC Stadion Litoměřice)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 5:2

Autor videa: HZStv1