Zápasy proti Frýdku-Místku jsou hodně o pohybu, míní kanonýr Matěj Pekr

14.02.2019 / Tomáš Lysý, Tomáš Kalas

Čtyři vzájemné zápasy v této sezoně, tři vítězství a celkově zisk devíti bodů. Taková je dosavadní bilance Dukly proti Frýdku-Místku. Přitom ještě třicet sekund před koncem třetího dějství mohlo být vše jinak, jelikož partnerský tým Ocelářů vedl ve svém hájemství 2:1. Ale Jihlavě se vyplatila hra bez gólmana, Tomáš Čachotský jemnou tečí střely Jana Pohla srovnal a Matěj Pekr po minutě ukončil prodloužení. „Po druhé třetině jsme se zmobilizovali, něco jsme si k utkání řekli. Třetí třetinu jsme odehráli v nějakém tlaku, který jsme chtěli praktikovat už od začátku. Myslím si, že nám přestávka trošku pomohla,“ říká jihlavský útočník o závěrečném dějství, které trvalo kvůli vyraženému sklu o pět minut déle.

Do utkání vstoupila lépe Jihlava, když Lukáš Klíma skóroval při přesilové hře soupeře a Dukla tak vstřelila již čtrnáctý gól v oslabení. Ve druhé části ale domácí tým otočil stav, možná i vinou jihlavského výpadku v podobě častých vyloučení. „Je pravda, že ve druhé třetině jsme byli asi šestkrát na trestné, což je hodně a asi by to nemělo být. Druhá třetina skončila stavem takovým, jakým skončila, než se nám v šedesáté minutě podařilo vyrovnat. Ve druhé třetině Frýdek zaslouženě vedl 2:1 a my jsme v oslabení ztráceli síly,“ myslí si Matěj Pekr.

Možná je tak dobře, že druhá část skončila v čase 35:20, kdy Jiří Krisl a Tomáš Jiránek při hitu u mantinelu vyrazili sklo. Zbylé 4 minuty a 40 sekundy se dohrávaly současně s třetí třetinou. „Pomohlo nám to. Po přestávce jsme se zmobilizovali, něco jsme si k utkání řekli. Třetí třetinu jsme odehráli v nějakém tlaku, který jsme měli aplikovat už od začátku. Za mě si myslím, že nám přestávka trošku pomohla,“ myslí si nejlepší střelec Dukly. A skutečně, Jihlava ve třetí části přestřílela soupeře poměrem 17:6 a přesně 23 sekund před koncem srovnal Tomáš Čachotský na 2:2. Zápas tak došel do prodloužení, které trvalo přesně minutu. Frýdek-Místek doplatil totiž na chyby při rozehrávce, přičemž druhá z nich se stala jihlavskému soupeři osudnou. „Dostal jsem puk mezi kruhy a chvilku jsem ho lovil. Až jsem ho zpracoval, tak jsem už byl před brankářem a chtěl jsem vystřelit pod lapačku. Tak, jak to bylo,“ popisuje svojí trefu „Peky“.

A jak se vůbec proti týmu, ve kterém spousta mladých hráčů bojuje o svojí šanci v dresu třineckých Ocelářů, hraje? „Je to hodně o pohybu a o bruslení, protože Frýdek-Místek má mladý tým. Tohle jim hraje více do karet. Ale snažíme se jejich pohybu vyrovnat,“ zamýšlí se Matěj Pekr. Kdo ví, třeba se nejednalo o poslední vzájemný zápas obou týmů v sezoně. Jihlava totiž míří za prvním místem po základní části a jejím soupeřem bude zřejmě celek, který se umístí na osmém místě. Tím je nyní Prostějov, na který frýdeckomístečtí hokejisté ztrácí jen bod.

Videooohlasy s Matějem Pekrem

Autor videa: Tomáš Kalas