2:3p
(0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)

Spektakulární obrat! Dukla 23 sekund před koncem srovnala na 2:2 a v prodloužení obrala Frýdek o druhý bod!

13.02.2019 / Markéta Mikeschová

Zápas na ledě Frýdku-Místku se vyvíjel pro Jihlavu dobře od 11. minuty, když se prosadil po chybě Danečka v rozehrávce Lukáš Klíma. Výkon Frýdku ale postupně nabíral obrátky a ve 24. minutě bylo srovnáno, když se prosadil po diskutabilním gólu Zahradníček. Navíc využil Slezan přesilovou hru zásluhou Bartka a vedl rázem 2:1. Druhá třetina musela být navíc kvůli vysypanému sklu po tvrdém souboji Jiránka s Krislem. Snaha Jihlavy udělat cokoli s výsledkem v poslední třetině dlouho narážela na výborného gólmana Danečka, nebo na obě tyčky, o čemž se tři minuty před koncem přesvědčil Adam Zeman. Dlouhá hra bez gólmana Dukle kýženou trefu přinesla 23 sekund před koncem, když Tomáš Čachotský drobně tečoval střelu Pohla od modré. Prodloužení mělo velice rychlý konec. Po necelé minutě využil minely domácí obrany Matěj Pekr a jednoduchou kličkou ukončil zápas - 2:3 po prodloužení.
13.02.2019 18:00, Chance Liga - 55. kolo

HC Frýdek-Místek

Daneček – Krisl, Husák, Bartko, Zahradníček, Hrachovský, Stránský – Martynek, Hladonik, Mikulík – Kofroň, Motloch, Christov – Rudovský, Klimša, Kaukič – Flok, Peterek, Kalus - Przybyla
2

HC Dukla Jihlava

Honzík – Pohl, Kajínek, Matějíček, Štebih, Holý, Suchánek, Černohorský – Bezúch, Skořepa, Anděl – Hrníčko, Čachotský, Harkabus – Zeman, Hlinka, Jiránek – Pekr, Klíma, Půža
3
Branky a nahrávky: 24. Zahradníček (Christov, Mikulík), 32. Bartko (Martynek, Klimša) – 11. Klíma (Skořepa), 60. Čachotský (Pohl, Hlinka), 62. Pekr (Anděl). Rozhodčí: Wagner, Kašík – Novák, Kučera. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1347. Střely na branku: 29:41. Zblokované střely: 6:10. Vhazování: 21:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

První třetina nabídla přihlížejícím příznivcům tohoto zápasů pouze jeden gól. Lukáš Daneček nerozehrál zrovna nejlépe a k puku se místo domácích hráčů dostal Josef Skořepa, po jeho neúspěšné střele se k puku dostal Lukáš Klíma. Ten si obkroužil Danečkovu svatyni a mezi jeho pravým betonem a tyčkou procpal puk za domácího gólmana.

Pěkná kuriozita se povedla frýdecko-místeckému celku. Jeden z jihlavských hráčů poslal do své vlastní branky Rostislava Martynka, ten nijak Honzíkovi nepřekážel. Vzápětí přišla střela od Jana Zahradníčka, naštěstí Martynka v brance nezasáhla a nepřivodila mu tak žádné zranění. Tímto nevšedním gólem Frýdek-Místek vyrovnal.

Slezané se poprvé do vedení dostali ve třicáté druhé minutě, kdy hráli v početní výhodě pět na čtyři. Martynek přemýšlel, kudy by puk dostal za Honzíka, nakonec jej ale přenechal Janu Bartkovi, který si vyjel k pravému kruhu a vyslal střelu, jež prošla kolem Davida Honzíka. Zbývalo pár minut do konce druhé třetiny, když došlo k rozbití jednoho z plexiskel. Výměna netrvala dlouho, ale posledních několik málo minut se dohrálo ve třetí třetině.

První polovina třetí třetiny nenabídla nic jiného než pár vyloučení a s nimi několik šancí. Jihlavě se poštěstilo pouze rozezvonit levou tyč Danečkovy branky. Frýdecko-místecký Milan Mikulík chtěl vyslat jednoho ze svých spoluhráčů k další brance, ale hosté dobře věděli, co měl Mikulík za lubem. 23,6 vteřin před koncem vzal Tomáš Čachotský Frýdku-Místku téměř jisté tři body. Jihlavští se pokoušeli o hru bez brankáře a vyplatilo se jim to. Během té necelé půl minuty už ale žádný gól nepadl, a tak došlo na prodloužení. To netrvalo vůbec dlouho, po pouhé minutě se prosadil Matěj Pekr.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Věděli jsme, že pro domácí je to důležité utkání. Dvě třetiny jsme nehráli podle našich představ, až ve třetí třetině jsme hráli to, co jsme chtěli, a hned to na ledě bylo vidět. Mohli jsme rozhodnout ještě v základní hrací době, to se nám bohužel nepodařilo. V prodloužení se štěstí přiklonilo na naši stranu, a proto odjíždíme se dvěma body.

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Náš výkon byl o hodně lepší než v Benátkách, i když jsme tam vyhráli a tady se nám to nepovedlo. Během chvilky jsme přišli o dva body. Ale i v šatně jsme si říkali, že je to bod s prvním, před námi je ještě pět zápasů, takže patnáct bodů. Je to lepší, než kdybychom prohráli po základní hrací době. Ale mrzí nás to o to víc, že jsme jeden gól dostali v power play a druhý na začátku prodloužení.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava