Zápas proti Porubě je pro nás jedním z posledních zdvižených prstů, hlásí Jakub Suchánek

17.02.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dlouho se na Horáckém zimním stadionu čekalo na úvodní vstřelenou branku. V zápasu Jihlavy proti Porubě prostě moc branek nepadá a stejně tomu bylo i nyní. Jako první dokázal skórovat ve 31. minutě Jakub Suchánek, ale hosté prakticky vzápětí vyrovnali. Rozřešení tak přinesla 45. minuta a trefa Tomáše Čachotského v přesilové hře. „Jediné pozitivum je to, že bereme tři body. To je z kladného hodnocení asi všechno. Zápas nebyl z naší strany vůbec dobrý a vzhledem k tomu, že přichází konec základní části a blíží se play-off, je to pro nás jeden z posledních zdvižených prstů,“ hlásí zkušený obránce, který se nedávno vrátil z hostování v extraligovém Litvínově.

Porubě sice už o nic nešlo, ale možná to byl jeden z důvodů, proč tým spolupracující s Vítkovicemi mohl hrát hodně v klidu. Celek z Ostravy totiž už nemůže postoupit do play-off a vzhledem k uzavření sestupu se ani nemůže po roce vrátit o patro níže. „Tým Poruby mě trošičku překvapil. Vzhledem k tomu, že neměl víceméně o co hrát, tak v zápasu celkově působil více než vyrovnaným dojmem. Hráli výborně. Z jejich strany to byl určitě kvalitní výkon. Ale ty věci, co měly, pramenily víceméně z toho, že my jsme nebyli v zápasu úplně hlavou. To je asi hlavní příčina, proč náš výkon vypadal tak, jak vypadal,“ myslí si Jakub Suchánek a je zřejmě pravdou, že na úrodnou půdu dopadlo i obrovské naštvání Miloše Holaně, trenéra Poruby. Ten svým svěřencům po porážce v předchozím zápasu v Benátkách 0:2 slíbil, že se mají na co těšit.

Zkušený obránce tak moc dobře ví, že výkon je třeba do dalších zápasů, a zejména do rozhodující části sezony, pořádně zlepšit. Jihlavu totiž čekají už pouze tři zápasy základní části a v pátek 1. března 2019 pro ní na domácím ledě začne play-off. „Jediné pozitivum je to, že bereme tři body. To je z kladného hodnocení asi všechno. Nebyl to z naší strany vůbec dobrý zápas a vzhledem k tomu, že přichází konec základní části a blíží se play-off, tak je to pro nás jeden z posledních zdvižených prstů. Měli bychom se z těchto zápasů poučit, protože pak nebude čas na reparáty,“ ví moc dobře „Segge“, který v utkání zaznamenal úvodní branku. Po návratu z Litvínova má tak průměr bodu na zápas, když v šesti zápasech zapsal gól a pět asistencí. „Je to přesilovka a samozřejmě se snažíme dostávat co nejvíce puků do brány nebo směrem k bráně. Že tahle střela skončila, kde skončila, je víceméně dílem náhody. Ale střely tam prostě musí lítat. Někdy tam zapadnou rovnou a někdy si je tam soupeř srazí. Zaplaťpánbůh za ně,“ říká o své třetí brance v sezoně.

V závěru ještě bylo Dukle hodně nepříjemně, když šla dokonce do tří a hosté zkusili krátkou hru bez gólmana v podobě situace šest na tři. „Svojí lehkovážností a přístupem k zápasu jsme se do tohoto stavu dostali sami. Že Poruba hrála v závěru přesilovku šest na tři, to je jen celkový obrázek a výstup celého zápasu. Zvládlo se to, ale jsou zápasy, ty důležité, které zvládnout nemusíme. Je to pro nás zdvižený prst a nemůžeme takhle hrát,“ hlásí Jakub Suchánek.

Závěr rozhovoru již proběhl v uvolněném duchu. Bývá zvykem, že při vítězné děkovačce vždy na některého ze svých spoluhráčů naskočí Matěj Pekr. Stejně tomu bylo i nyní, když si Peky vybral Nika Werbika, ale vzápětí na Matějovi přistál i Kuba Suchánek a vznikl takový trojsendvič. „Já mám rád sendviče. Dlouho jsem tady nebyl a Matěj se po všech vozil. Teď jsem zase zpátky a do šatny se vrátil nejsilnější pes. To je celé,“ směje se „Segge“.

Videoohlasy s Jakubem Suchánkem

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC RT TORAX Poruba 2011 2:1

Autor videa: HZStv1