První místo po základní části jsme chtěli, ale musíme výkonově přidat, ví Tomáš Čachotský

17.02.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Na jeho trefu ze 45. minuty již soupeř žádnou odpověď nenašel. Tomáš Čachotský po kombinaci s Tomášem Harkabusem a Nicolasem Werbikem vrátil Dukle vedení na 2:1 a do konce základní části již žádná branka nepadla. Vzhledem k tomu, že Vsetín vyhrál v Benátkách za dva body, nemůže už být Jihlava z prvního místa sesazena a do play-off tak půjde z nejlepší možné pozice. „Za prvním místem jsme si šli a chtěli jsme si za ním jít. Teď chybí do konce základní části tři zápasy. Musíme je odehrát tak, abychom se připravili na play-off a výkon byl lepší než proti Porubě. Pak nás čeká nejdůležitější část sezony, kvůli které tady tu celou základní část absolvujeme. Doufám, že výkon půjde nahoru a pak budeme úspěšní,“ přeje si jihlavský útočník.

Stejně jako Jakub Suchánek v rozhovoru, také Tomáš Čachotský souhlasí, že výkon proti Porubě nebyl optimální, byť Dukle zajistil tři body. „Nebylo to takové, jaké by mělo být. Měli bychom zlepšit nasazení. Play-off se blíží a pro nás jsou to takové generálky na vyřazovací část. Měli bychom přidat. Je samozřejmě super, že jsme našli cestu k vítězství a máme tři body, které nás posouvají k prvnímu místo po základní části, což jsme všichni chtěli, ale výkonově musíme přidat,“ uvědomuje si Tomáš Čachotský za celý tým. I když proti týmu, který už nemá co ztratit, jelikož nemůže být ani v play-off ani nemůže sestoupit, se nehraje úplně nejlépe. „Poruba byla nepříjemným soupeřem, dobře bruslili a dobře hráli v obranném pásmu. Z mého pohledu ale máme na daleko lepší výkon a mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem, kdybychom tento výkon předvedli,“ podotýká jihlavská devadesátka.

Psala se 45. minuta a Tomáš Čachotský zapsal v přesilové hře vítěznou branku. Při jejím popisu nezapomene pochválit Tomáše Harkabuse za výbornou nahrávku, na jejímž začátku byl Nicolas Werbik. „Werba shodil puk dolů na Harkyho. Vznikla situace dva na jednoho a Harky parádně prostrčil puk mezi nohama protihráče na mě. Já už kotouč jen zametl, takže to byl poloviční gól Harkyho, dá se říct,“ popisuje „Čagy“ svůj čtrnáctý gól v sezoně a vzápětí smeká i před Janem Káňou, který v závěru za stavu 1:2 odvolal výrok rozhodčího o faulu a sdělil, že se o nedovolený zákrok nejednalo. „To klobouk dolů. Říkal jsem to už po zápasu. Za takového stavu a těsně před koncem odvolat faul. Smekám před ním klobouk,“ hlásí třetí nejproduktivnější muž červenožlutých.

Jihlava si tak pojistila první místo po základní části, ale Tomáš Čachotský moc dobře ví, že je to pouze první ze splněných cílů. Jako další následuje zvládnutí čtvrtfinále, dále nemá cenu se dívat. Postupně, krok za krokem… „Za prvním místem jsme si šli a chtěli si za ním jít. Do konce základní části teď chybí tři zápasy. Musíme je odehrát tak, abychom se připravili na play-off a výkon byl lepší než dneska. Pak nás čeká nejdůležitější část sezony, kvůli které celou základní část absolvujeme. Doufám, že výkon půjde nahoru a pak budeme úspěšní,“ hlásí na závěr velezkušený útočník.

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC RT TORAX Poruba 2011 2:1

Autor videa: HZStv1