Soupeře pro play-off sledujeme. Ale je tam více variant, takže nespekulujeme, říká Adam Zeman

19.02.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Tři vyrovnané zápasy v této sezoně sehrála Dukla proti Vsetínu. Třikrát nebyla horším týmem, ale třikrát prohrála o gól – doma 1:2 a 2:3, nyní na ledě soupeře 1:2. S VHK má tak Jihlava v základní části negativní bilanci čtyř porážek a nula bodů. „Odvedli jsme dobrý výkon, byli jsme možná i lepší, ale neproměňovali jsme šance. Domácí pak dali šťastný gól a my už jsme nedokázali utkání vyrovnat nebo zvrátit. Bylo to trošku smolné,“ podotýká útočník Adam Zeman a vzhledem k tomu, že Jihlava má po základní části jisté první místo, může již vyhlížet soupeře pro play-off. „Sledujeme to, ale je tam více variant a proto nespekulujeme, jak to dopadne,“ prozrazuje odchovanec jihlavského hokeje.

První gól zápasu přišel v šestnácté minutě, kdy domácí před více jak 3200 diváky využili přesilovou hru. Domácím ale vedení dlouho nevydrželo, za necelou minutu totiž dostal moře prostoru Lukáš Anděl, kterému perfektně nahrál Jan Holý, a bylo srovnáno. Vyrovnaný zápas, vyrovnané skóre. První uvedené platilo až do konce zápasu, druhé do 57. minuty, kdy Vsetín rozhodl o výsledku 2:1. „Byl to vyrovnaný zápas. Oba týmy chtěly vyhrát a urvat body. Přišlo hodně lidí, takže super atmosféra. Nakonec se nám nepodařilo vyhrát, ale myslím si, že jsme odvedli dobrý výkon, byli jsme možná i lepší a musíme si ze zápasu vzít jen to lepší,“ myslí si Adam Zeman a dodává, co bylo zřejmě hlavním problémem čtvrté porážky v sezoně od Valachů. „Neproměňovali jsme šance. Domácí pak dali šťastný gól a my už jsme nedokázali vyrovnat nebo utkání zvrátit. Ale byl to od nás dobrý výkon a jedeme dále.“

Na zápas přišlo 3270 diváků, což je na utkání prvního týmu s druhým, konané na neoblíbený pondělní termín, dobrá návštěva. „Domácím se určitě hrálo dobře, nám už tolik ne. Někteří kluci z toho byli trošku vystresovaní, ale už jsme tam hráli podruhé a díky bohu, že to neskončilo tak, jako první zápas. Ale mohli jsme vyhrát, škoda,“ myslí si jihlavský útočník a prozrazuje, že si někteří hráči vzpomněli i na předchozí utkání Na Lapači, které Dukla prohrála 2:9. „Trošku jsme se o tom v kabině bavili, ale dá se říct, že už jsme na ten zápas zapomněli. Nyní jsme šli do něj s tím, že chceme vyhrát. Bohužel se to nepodařilo, ale už na to nekoukáme. Vyhráli jsme první ligu, na to se teď díváme a to nám může pomoct,“ ví moc dobře Adam Zeman, že nemá cenu hrabat se v uplynulých zápasech.

Ba naopak, vrchol sezony se blíží a Jihlava může vyhlížet soupeře pro vyřazovací část. Je jasné, že jím bude tým, který skončí na osmém místě. Ve hře je reálně pět celků – pátý Přerov s 92 body, šestý Prostějov nebo sedmý Havířov (oba 88 bodů), osmé Litoměřice (86 bodů) nebo devátý Frýdek-Místek, který má na osmé místo dvoubodovou ztrátu. „Možné soupeře sledujeme, ale variant je více. Takže nijak nespekulujeme a uvidíme, jak to dopadne,“ zakončuje rozhovor Adam Zeman.

Videoohlasy s Adamem Zemanem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla