2:1
(1:1, 0:0, 1:0)

Hořký konec utkání. Dukla dlouho držela na Lapači remízový stav, ale gólem v závěru padla

18.02.2019

Prolomit vsetínské prokletí se pokusila Dukla v posledním vzájemném utkání. Na trefu Kucharczyka z přesilovky odpověděl za 41 sekund Lukáš Anděl. Tahaná pokračovala až do samotného závěru, kdy střídavě měly navrch oba týmy, na obou stranách předváděli solidní výkony taktéž gólmani. Už to vypadalo na prodlužování hokejového večera, když tři a půl minuty před koncem základní hrací doby rozhodl pro Lundströma smolným gólem domácí Rác a Dukla už nenašla odpověď - 1:2, naopak odpověď na důraz před brankovištěm v závěru nabídl Jan Pohl, který srovnal účty s dotírajícím Jeřábkem. Do konce základní části sehraje Jihlava ještě dva zápasy - doma proti Benátkám a na Slavii, přičemž může vyhlížet soupeře pro play-off, kterým bude tým na osmém místě tabulky.
18.02.2019 17:30, Chance Liga - 57. kolo

VHK ROBE Vsetín

Šelepněv – Mikuš, Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Hryciow, Jeřábek – Theoret, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Karafiát – Březina, Šilhavý, Vítek
2

HC Dukla Jihlava

Lundström – Kajínek, Pohl, Štebih, Matějíček, Suchánek, Holý, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Dostálek, Werbik, Čachotský – Jiránek, Zeman, Bezúch – Harkabus, Hlinka, Klíma
1
Branky a nahrávky: 16. Kucharczyk (Rác, Theoret), 57. Rác (Jeřábek, Březina) – 17. Anděl (Holý). Rozhodčí: Doležal, Přikryl – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 3:6, navíc Pohl (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3270. Střely na branku: 42:21. Zblokované střely: 3:14. Vhazování: 26:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Vyrovnanou bitvu s parametry zápasů play-off střetnutí Vsetína s Jihlavskou Duklou. První minuty souboje druhého celku tabulky s prvním přinesly opatrný hokej. Výjimkou byla jen šance Zemana ze druhé minuty, jeho střelu z mezikruží ale gólman Šelepněv vykopl betonem. Vsetín poprvé vážněji zahrozil v minutě dvanácté, Jeřábkovu dělovku ale Lundström s problémy vyrazil. O chvíli později si ale VHK zahrál přesilovku a tu již dokázal přetavit v úvodní trefu.

Rác nahodil puk od modré rovnou na hůl Radima Kucharczyka a jeho šikovná teč ze vzduchu nasměrovala touš do sítě. Z vedení se ale Valaši radovali jen 41 sekund. Poté totiž zcela zapomněli na Lukáše Anděla číhajícího na útočné modré a hostující útočník svůj únik zakončil přesně bezi gólmanovy betony. Vyrovnaná úvodní dvacetiminutovka tak skončila zaslouženou remízou.

Do prostředního dějství vstupovali domácí s výhodou přesilové hry a nechybělo mnoho, aby ji i tentokrát využili. Teperovo zakončení z bezprostřední blízkosti ale zastavil bleskově se přemístivší Lundström. Vyrovnaná bitva byla k vidění i v dalších minutách. Těsně před polovinou třetiny šli po rozmíšce před jihlavskou brankou oba celky do čtyř a pro Valachy nastaly krušné chvíle. Rychlonozí hosté jim totiž v rychlém sledu hned třikrát pláchli. Dvakrát dokázali vsetínští beci v poslední chvíli nebezpečnou akci překazit, Bezúch však byl jen pár centimetrů od gólové radosti. V úniku udělal kličku i Šelepněvovi, ve vysoké rychlosti už ale nestihl zakončit mezi tři tyče a místo puku nakonec skončil v síti sám.

Za Vsetín odpověděla druhá formace. Ve třicáté druhé minutě pálili v rychlém sledu všichni tři její útočníci, Pechance, Roba i Jonáka, ale vychytal hostující brankář. Úspěšný byl Lundström i o tři minuty později, kdy pohotovým zákrokem betonem překazil dorážku Jonáka. Závěr třetiny patřil Dukle, která Valachy sevřela v jejich pásmu, do vyložené šanci ji ale vsetínští nepustili. I po dvou třetinách tak vládl vyrovnanému duelu nerozhodný výsledek.

V úvodu závěrečného dějství se z čista jasna dostal do tutovky Werbik. Puk se od hokejky zapíchnuté v zadním mantinelu odrazil přímo před něj, pohotovou střelu z mezikruží ale zastavil připravený Šelepněv. Dukla si v dalších minutá vynutila díky výbornému napadání územní převahu, důrazní Valaši ji však do střeleckých pozic takřka nepouštěli. Vsetínští se do útočného pásma dostávali méně často, když už se ale povedlo, přinutili Lundströma k zákroku. Ten byla ale pozorný a nepřišel si na něj ani Kucharzcyk, který zcela osamocen pálil z pravého kruhu. Nakonec to však byl právě hostující gólman, kdo v rozhodujícím momentu selhal. V padesáté sedmé minutě se rychlonohý Roman Rác protáhl po křídle, bekhendem nahodil z úhlu puk na bránu a ten propadl Lundströmovou výstrojí za brankovou čáru.

Hosté se vrhli do ofenzívy, Vsetín však dobře bránil a se střelami z dálky si Šelepněv bez problémů poradil. Necelou minutu před koncem se Dukla dostala k power play. Vytvořila si v ní sice jen jednu šanci, stála však za to. Pekr dorážel puk z bezprostřední blízkosti, domácí branku ale minul. V utkání vysoké úrovně tak porazil Vsetín Duklu Jihlava i počtvrté v sezóně, tentokrát poměrem 2:1.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (Vsetín): Zápas měl nádech a parametry play-off, byl nejvyhecovanější z těch, které jsme proti Jihlavě odehráli. Viděli jsme tvrdé a vyrovnané utkání, ve kterém jsme my byli ti šťastnější a dali druhý gól z velkého úhlu, kdy to tam po Romanově střele padlo. V závěru měla Jihlava ještě velkou šanci, ale dnes se to přiklonilo k nám. Jsme rádi, protože druhé místo už je blízko, ale je pravda, že máme nejtěžší los z těch týmů, které o něj usilují. Věřím, že těch bodů nasbíráme co nejvíce a po 56. kole zůstaneme druzí.

František Zeman (Jihlava): Myslím si, že obě mužstva odehrála výborné utkání. Mě osobně těší, že i přes prohru jsme hlavně ve druhé třetině hráli skvěle. Můžeme být spokojeni s výkonem, který tady dnes hráči podali. Je škoda, že jsme neproměnili některou ze šancí, ale bohužel takový je hokej.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava