Ukázala se síla kolektivu. I za nepříznivého stavu jsme otočili zápas, těší Juraje Bezúcha

06.03.2019 / Tomáš Lysý

Měl zásadní podíl na jihlavské výhře, která tak smazala litoměřickou výhodu vítězného zápasu na kluzišti soupeře. Dukla totiž ve třetím utkání série, tedy prvním zápasu v Litoměřicích, vyhrála 4:3 na nájezdy, přičemž Juraj Bezúch zaznamenal hattrick a navrch dal vítězný nájezd. „Bylo velice důležité obrátit stav série na naší stranu. To se nám podařilo, jsme velmi rádi, ale nesmíme polevit. Pořád musíme hrát naší hru, jít přes všechno, musíme dát do hry srdce. Hokej se hraje pro lidi a moc děkujeme těm, kteří přijeli na třetí zápas z Jihlavy. Jsou pro nás obrovskou podporou,“ hlásí šikovný slovenský útočník.

Na začátku zápasu se Dukla ujala vedení trefou Juraje Bezúcha. Jenže během pětadvacáté minuty svůj pracně střežený náskok ztratila. O vyrovnání se při přesilovce pět na tři postarala opět nejzažší posila jihlavského útoku. Když Stadion v padesáté minutě šel do vedení 3:2, odpověděl znovu Juraj Bezúch – a tentokrát při hře pět na pět. „Góly padly z předbrankového prostoru a v dnešním moderním hokeji padají branky hlavně z těchto míst. V prvních zápasech to z naší strany nebylo ono. Vždy jsme měli před brankou jen jednoho hráče a ostatní byli daleko od odražených puků. Povídali jsme si, že se musíme tlačit ve dvou třech lidech do brány a hledat si tam dorážky,“ hlásí změnu taktiky slovenský útočník, který za nejdůležitější trefu z hattricku považuje gól na 3:3. „Stav byl 2:3, pár minut do konce. Ukázala se síla kolektivu, že jsme se i za takového stavu chvilku před koncem nevzdávali a dokázali otočit výsledek,“ hlásí hráč s číslem 93.

Jestliže jihlavští hokejisté po prohraném druhém domácím zápasu říkali, že jejich výkon neměl s play-off nic společného, tentokrát šlo o lepší utkání. „Věděli jsme, že nás v Litoměřicích nečeká nic lehkého. Zápas měl konečně náboj, konečně to vypadalo na play-off. Utkání mělo vše, co k hokeji patří. Pěkné akce, pěkné góly a také tvrdé hity. Hrálo se hodně do těla. Zápas měl vše, co přináší play-off a jsem velmi rád, že jsme tento důležitý krok zvládli,“ těší Juraje Bezúcha, který dal v červenožlutém dresu již pět branek během deseti zápasů, přičemž ve třech těchto utkáních odehrál jen pár sekund kvůli zranění.

Poprvé během čtvrtfinálové série tak došlo na prodloužení, respektive samostatné nájezdy. Prodloužení je ošidná disciplína, stačí jedna chyba a je konec… „Nic speciálního jsme si neříkali. Snažili jsme se zakládat protiútoky v rychlosti. Na obou stranách už bylo vidět, že síly ubývají. Každý byl vyšťavený a zápas nakonec vyústil do samostatných nájezdů,“ hlásí Juraj Bezúch a plynule tak přechází na otázku, zda měl při své exekuci něco dopředu vymyšleného: „Měl jsem svůj nájezd připravený. Něco podobného jsem zkoušel na tréninku a přiznám se, nechtěl jsem spekulovat jako naposled na Slavii a vymýšlet nějaké hlouposti. Snažil jsem se udělat vše pro to, abych dal gól,“ hlásí úspěšný střelec, což se povedlo dokonale. Trefil se Tomáš Čachotský, Juraj Bezúch a Adam Zeman, přičemž tři domácí kanonýry vychytal Niklas Lundström a Dukla tak slaví druhou výhru ve čtvrtfinálové sérii.

Videoohlasy s Jurajem Bezúchem

Autor videa: Tomáš Lysý