3:4sn
(0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)

Bitva do poslední sekundy! Dukla přetlačila v nájezdech Litoměřice

05.03.2019 / Martina Kramerová

Dukla vstoupila do utkání suverénně, když využila přesilovku zásluhou Juraje Bezúcha po 117 sekundách hry. Jenže pak byla vždy Jihlava o krok pozadu. Litoměřice totiž během 36 sekund otočily zápas a hosté museli vždy dotahovat, v obou případech se prosadil opět Juraj Bezúch. Nervydrásající zápas došel až do samostatných nájezdů, kde rozhodl hned v první sérii Tomáš Čachotský a Jihlava se dostala do průběžného vedení v sérii 2:1 po výhře 4:3 v samostatných nájezdech.
05.03.2019 18:00, Chance Liga - 0. kolo

HC Stadion Litoměřice

Král – Marcel, Pavlas, Smetana, Klejna, Jebavý, Dluhoš, Havlík – Voženílek, Korkiakoski, Jánský – Průžek, Merta, Šik – Ščegolkov, Štohanzl, Svoboda – Kropáček, Sklenář, Jirásek
3

HC Dukla Jihlava

Lundström – Kajínek, Pohl, Půža, Matějíček, Suchánek, Holý, Černohorský – Anděl, Skořepa, Čachotský – Harkabus, Hlinka, Dostálek – Jiránek, Zeman, Bezúch – Klíma, Osmík, Hrníčko
4
Branky a nahrávky: 25. Ščegolkov (Smetana, Svoboda), 25. Dluhoš (Korkiakoski, Jánský), 50. Kropáček (Marcel, Jirásek) – 2. Bezúch (Pohl, Zeman), 31. Bezúch (Holý, Zeman), 55. Bezúch (Suchánek, Kajínek), rozh. nájezd Čachotský. Rozhodčí: Doležal, Micka – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 6:6, navíc Zeman 10 min. OT a Kajínek (oba JIH) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1740. Střely na branku: 31:49. Zblokované střely: 11:19. Vhazování: 39:50. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

První zápas na ledě Kalich Areny ještě ani pořádně nezačal a už se měnilo skóre. K smutku napěchované haly se však radovali hosté. Při Jánského vyloučení napřáhl od modré Pohl a Král měl plné ruce práce, aby jeho projektil vytěsnil. K dorážce se však na hranici brankoviště dostal Juraj Bezúch a v čase 01:57 poslal Jihlavu do vedení.

Srovnat mohl na druhé straně Štohanzl, jeho dělovku z levé strany však jihlavský gólman zneškodnil pomocí betonů. Zkraje prostřední periody se už kališníci vytoužené trefy dočkali. V průběhu 25. minuty ujel hostujícím obráncům Vadim Ščegolkov a samostatný únik vyšperkoval střelou mezi Lundströmovy betony – 1:1. To ale ale nebylo vše. O šestatřicet vteřin později si z pravé strany kluziště do oblasti mezi kruhy nabruslil Jan Dluhoš a parádní ranou přes bránící hráče propálil jihlavského brankáře.

Jihlava záhy ztrácela a musela zabrat. Z bezprostřední blízkosti se snažil zakončit Hlinka, Král si ale výborně pohlídal prostor u levé tyče a nedopustil, aby kotouč prošel za brankovou čáru. Přesně v polovině zápasu dostala Dukla výhodu dvojnásobné přesilovky, kterou po pár vteřinách dokázala zužitkovat. Oku lahodící akci po ose Zeman-Holý-Bezúch zakončil posledně jmenovaný Juraj Bezúch, který si počíhal u pravé tyče a po přihrávce napříč mezi kruhy zacílil z ostrého úhlu přesně pod víko.

V čase 49:45 zamířil od modré Patrik Marcel, do jeho rány ještě šikovně vložil hůl Vojtěch Kropáček a rozjásal domácí střídačku. Veselí ale nevydrželo kališníkům příliš dlouho. Světelná tabule se zastavila na číslicích 54:29, když mužstvo z Vysočiny opět vyrovnalo. I tentokrát měl prsty v jihlavské trefě Juraj Bezúch. Ten se po Suchánkově střele natlačil na brankoviště a dorazil puk za Králova záda.

V základní hrací době už další gól nepadl, a tak viděli hokejoví příznivci i prodloužení. Desetiminutovka navíc přinesla na obou stranách řadu šancí. Tou největší se blýskl jihlavský Holý, po jehož projektilu zacinkala horní tyčka. Ani jeden pokus však neskončil v síti. Proto musely rozhodnout samostatné nájezdy. Zatímco Tomáš Čachotský, Juraj Bezúch a Adam Zeman se trefili, Jánský, Korkiakoski a Ščegolkov neproměnili a Dukla si připsala výhru 4:3 a ujala se vedení v série 2:1.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Tento zápas nevyhrálo lepší mužstvo, ale to šťastnější. Utkání bylo naprosto vyrovnané, Jihlava si na rozdíl od nás v začátku zápasu pomohla přesilovkami. Velmi nás mrzí vyrovnávací gól na 3:3. Jinak ale musím kluky pochválit a věřím, že pokud kluci předvedou v dalších utkáních podobný výkon, tak máme na to tuto sérii vyhrát.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Jsme spokojeni s vítězstvím v tomto utkání.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava