Chtěl bych vyzvat fanoušky Dukly, aby neváhali a přišli nás podpořit, říká Bedřich Ščerban

14.03.2019 / Tomáš Lysý

První krok mají jihlavští hokejisté splněný, ve čtvrtfinále překonali Litoměřice 4:1 na zápasy. Nyní přichází o poznání těžší série. O postup do baráže 2019 si to HC Dukla Jihlava rozdá s Rytíři Kladno. První zápas je na programu v pátek 15. března od 17:30 hodin, druhý zápas začíná o den později v 18:20, jelikož ho bude vysílat přímým přenosem ČT sport. Stejně jako před dvěma lety, i nyní zůstává cena vstupenek na semifinále stejná jako na čtvrtfinálovou sérii. „Na sérii Dukly proti Kladnu se těším, utkají se dva tradiční kluby. Oba týmy jsou garancí velmi dobrých zápasů a výkonů na ledě. Tomu odpovídá i zájem o lístky. Ve čtvrtek v 9 hodin ráno jsme měli prodaných 4500 vstupenek. Chci vyzvat lidi, hlavně fanoušky Jihlavy, aby s koupí neváhali. Pokud si budou chtít koupit lístky až těsně před zápasem, může se stát, že už ani nebudeme otevírat pokladny, jelikož bude vyprodáno,“ hlásí Bedřich Ščerban.
Před čtvrtečním předprodejem (14.3., 16:00 – 19:30, Infocentrum) je prodáno necelých 5000 ks vstupenek. Kapacita stadionu je stanovena na 6500 míst.

Během pěti sezon jde Dukla na Kladno v play-off již potřetí. Dvakrát slavila postup – ve čtvrtfinále 2015 a v semifinále 2017 – a v obou případech rozhodl o vítězi série až poslední sedmý zápas. Ten se vždy konal na Horáckém zimním stadionu, jelikož Jihlava vstupovala do série jako lépe postavený celek. A jelikož jihlavští hokejisté vyhráli základní část sezony 2018/2019, budou také nyní začínat na domácím ledě.

Čtvrtfinálová série 2015 měla průměrnou návštěvnost 4300 diváků na zápas, semifinálové bitvy 2017 shlédlo v průměru téměř 4800 lidí na jedno utkání. Nyní se dá očekávat, že průměrná návštěvnost přesáhne bájné číslo 5000 návštěvníků. „Musím říct, že jsem rád, že na sebe narazí dva tradiční kluby. Na zápasy se moc těším, protože Kladno má velmi kvalitní tým a budeme most na ledě vidět hráče z NHL, což už se třeba do budoucna nemusí podařit. Z tohoto hlediska jsem maximálně spokojen, těším se na sérii a jde i o garanci velmi dobrých zápasů a výkonů na ledě,“ hovoří Bedřich Ščerban.

Semifinálová série přitahuje velký zájem diváků. Vedení klubu se rozhodlo ponechat vstupné stejné jako na čtvrtfinále. Návštěvníci na sezení (bez rozdílu věku) zaplatí za jeden lístek 130 Kč. Dospělí na stání platí 110 Kč, děti do 130 cm na stání mohou jít na zápasy za pouhých 30 Kč. „Ze všech čtyř semifinalistů máme nejlevnější vstupenky. Cena vstupného by zůstala stejná, ať už by byl soupeřem jakýkoliv tým. Chceme vyjít vstříc našim fanouškům, aby vytvořili týmu co největší podporu,“ sděluje Bedřich Ščerban s tím, že ve čtvrtek 14.3. krátce před polednem bylo prodáno zhruba 5000 vstupenek. „Chtěl bych vyzvat lidi, hlavně jihlavské fanoušky, aby s koupí vstupenek neváhali. Pokud si budou chtít koupit lístky až těsně před zápasem, může se stát, že už ani nebudeme otevírat pokladny, jelikož může být vyprodáno,“ upozorňuje šéf Dukly.

Jednatel Dukly Bedřich Ščerban před semifinále 2019

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jak zakoupit vstupenky:

Předprodej na Infocentru Horáckého zimního stadionu

Předprodej bude probíhat ještě ve čtvrtek 14.3.2019 od 16 do 19:30 hodin. Na Infocentru si mohou fanoušci koupit vstupenky na sezení (už pouze v omezeném množství) a na stání, platit je možné pouze hotově.

Infocentrum Horáckého zimního stadionu

Předprodej na automatické pokladně Horáckého zimního stadionu

Automatická pokladna, nacházející se před Infocentrem Horáckého zimního stadionu, funguje prakticky 24 hodin denně. V automatické pokladně lze zakoupit vstupenky na stání na první a druhý domácí zápas čtvrtfinále. Naráz je možné koupit až 10 vstupenek. Systém rozlišuje mezi dospělým a dětským vstupným a platba je možná pouze v hotovosti.
Upozorňujeme na nezbytnost přinést si odpovídající hotovost. Např. 200 Kč při ceně vstupenky 110 Kč, 300 Kč při dvou vstupenkách na stání za 220 Kč. Automatická pokladna neumí vracet za 1000 Kč při vstupence na stání za 110 Kč.

Automatická pokladna na Horáckém zimním stadionu

Ticketportal

Přes prodejní síť Ticketportal je možné zakoupit nebo rezervovat vstupenky z pohodlí domova a prostřednictvím počítače. V nabídce je aktuálně první zápas semifinále a druhý semifinálový zápas.

Vzor vytištěné vstupenky zakoupené prostřednictvím Ticketportalu. Foto: Ticketportal

Vstupenky online na Ticketportalu

Režim v den utkání

Pokladny Horáckého zimního stadionu otevírají při prvním utkání v 16 hodin, při druhém utkání v 17 hodin (za předpokladu, že do té doby nebude vyprodáno). Pokladna je umístěna na Infocentru Horáckého zimního stadionu, dvě pokladny jsou před vchodem z parku (D) a jedna pokladna je též na vstupu G (proti Vysoké škole polytechnické Jihlava). Vedení klubu upozorňuje návštěvníky zápasu, že v případě vyprodání vstupenek před začátkem zápasu nebudou pokladny otevřeny. Brány Horáckého zimního stadionu otevírají v pátek od 16:30 a v sobotu od 18:20, tzn. vždy hodinu před úvodním buly.

Oplocení vstupů Horáckého zimního stadionu směrem z parku – Vchod D

V prostoru parku u vchodů A, C a F bude oplocení, do kterého povedou vstupy. Venkovní prostor parku bude rozdělen na dva sektory, aby nedošlo ke vzájemnému promíchávání obou fanouškovských táborů. Pro domácí fanoušky bude vyhrazen vstup A a C, pro fanoušky Kladna vstup F. Během přestávek se návštěvníci zápasu mohou pohybovat ve vymezeném oploceném prostoru. Kdo bude potřebovat kompletně opustit stadion a vrátit se do něj zpět, může použít vchod G. Instalace oplocení vychází ze společného jednání představitelů Policie ČR, Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina, Městské policie Jihlava, klubu HC Dukla Jihlava a statutárního města Jihlavy. Jednání proběhlo ve středu 13. března 2019 od 11:30.

Mobilní oplocení již bylo použito v minulosti několikrát, zejména během extraligové sezony 2017/2018 a následné baráže - více info zde.

Společné jednání představitelů Policie ČR, Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina, Městské policie Jihlava, klubu HC Dukla Jihlava a statutárního města Jihlava ve středu 13.3. Foto: Tomáš Lysý

Vstupenky na 3. a na 4. zápas semifinále

Po dvou zápasech v Jihlavě bude semifinálová série pokračovat dvěma zápasy na Kladně – v úterý 19.3. a ve středu 20.3., vždy od 18 hodin. Podrobnější informace k cenám a koupi vstupenek najdete v tomto článku na webu Kladna. Vstupenky do sektoru hostí ČEZ Stadionu jsou dostupné přes aplikaci Sazka Ticket, přičemž cena je 160 Kč, při koupi v den utkání 170 Kč.

Čtěte také:

FANSHOP NABÍZÍ VEDLE NOVÉ KOLEKCE I TRIČKO S LOGEM PLAY-OFF

PROMOTÝM HITRÁDIA VYSOČINA BUDE PŘÍTOMEN PŘÍMO NA STADIONU. DIVÁKY ČEKÁ TAKÉ SOUTĚŽ

DUKLA JDE ZNOVU NA KLADNO. TRADIČNÍ TÝMY UTKAJÍ V PLAY-OFF POČTVRTÉ BĚHEM 16 LET

SOUPEŘEM DUKLY V BOJI O BARÁŽ BUDE KLADNO. VYUŽIJTE PRODLOUŽENÉ DOBY PŘEDPRODEJE