Je to válka a hraje se na krev. Čtvrtý zápas musíme vyhrát, ví Miha Štebih

20.03.2019 / Tomáš Lysý

Semifinále je z pohledu Dukly zatím jak na houpačce. Prohra 1:4, výhra 3:1 a naposled ve třetím vzájemném měření sil, tentokrát na ČEZ Stadionu, porážka 1:5. Jihlavě se nevydařila úvodní třetina, ve které bylo Kladno lepší a ujalo se vedení 1:0. Druhá část sice patřila hostům, ti ale po vyrovnání na 1:1 dvakrát inkasovali. „V první třetině jsme mohli být rádi, že Kladno dalo jen jednu branku. Podržel nás David v brance. Pak jsme dokázali srovnat, ale přišly jiné věci, které zápas ovlivnily. Ale žádné výmluvy, mohli jsme hrát lépe. Věřím, že všechno tohle nás posílí a čtvrtý zápas vyhrajeme,“ míní obránce Miha Štebih.

Čím si vysvětlit špatnou první třetinu, ve které Duklu zachránil od většího brankového přídělu než 0:1 gólman David Honzík? „Věděli jsme, že po nás prvních 10 minut půjdou, ale asi jsme na to v hlavách nebyli nachystaní nebo nevím proč. Jsme rádi, že nám David pomohl a bylo to jen 0:1. Prvních 15 minut jsme se totiž nedostali z třetiny a Kladno z toho dalo první branku,“ říká Miha Štebih, kterého naopak těšila ta část druhé třetiny, kdy Jihlava vyrovnala a byla lepší. „Dokázali jsme vyrovnat, ale pak přišly jiné věci, které zápas ovlivnily,“ poukazuje na to samé, co řekl trenér František Zeman na tiskové konferenci nebo útočník Juraj Bezúch do kamer České televize.

Jihlavský obránce, stejně jako celý tým, mohl žehrat na to, že stav 1:1 nevydržel déle, třeba do konce druhé třetiny. Po dvou dvacetiminutovkách totiž pro Duklu panoval nepříznivý stav 1:3. „Měli jsme vyrovnání udržet déle, ale pak přišly nějaké fauly. Oni mají výborné přesilovky. Pak začaly padat góly a proti takovému týmu, jako je Kladno, se těžko hraje, když vedou o dvě tři branky,“ myslí si Miha Štebih. Zároveň však ví, že Rytířům vůbec nevoní tvrdá hra. Navíc by se dalo napočítat hodně šarvátek, ve kterých jsou třeba dva jihlavští a dva kladenští hráči a přijede do ní ještě jeden hráč Kladna navíc… „Musíme hrát tvrdě, je to play-off, je to válka. Tady se hraje na krev,“ říká slovinský zadák k tomu, že nikdo není nedotknutelný. „Bojovali jsme až do konce a zastávali jsme jeden druhého. Nějaké šance jsme si vytvořili. Důležitý je každý souboj a čtvrtý zápas prostě musíme urvat,“ hlásí odhodlaně ke čtvrtému pokračování semifinálové bitvy.

Videoohlasy s Mihou Štebihem

Autor videa: Tomáš Lysý