5:1
(1:0, 2:1, 2:0)

V polovině duelu byl stav nerozhodný, nakonec Kladno vysoko zvítězilo

19.03.2019 / Filip Ardon

K třetímu semifinále nastoupila v úterý 19. března Dukla na ledě Kladna. Domácí byli v první třetině lepším týmem a jen díky dobře chytajícímu Honzíkovi byl stav 1:0. V polovině duelu se povedlo využít chyby v rozehrávce Kladna Juraji Bezúchovi a srovnal na 1:1. Od té doby však dávalo branky jen Kladno. Středočeši zvítězili vysoko 5:1 a ujali se vedení v sérii 2:1. O vyrovnání semifinálového stavu budou bojovat hráči Dukly ihned následující den.
19.03.2019 18:00, Chance Liga - 0. kolo

Rytíři Kladno

Cikánek – Zajíc, Nash, Říha, Kehar, Lakos, Svedlund – Jágr, Plekanec, Redlich – Melka, Vampola, Strnad – Jelínek, Machač, Zikmund – Kaut, Kružík, Kubík
5

HC Dukla Jihlava

Honzík – Štebih, Kajínek, Pohl, Matějíček, Suchánek, Holý, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Čachotský, Dostálek – Jiránek, Zeman, Bezúch – Klíma, Osmík, Hrníčko
1
Branky a nahrávky: 10. Melka (Vampola), 34. Melka (Strnad, Lakos), 35. Jágr (Plekanec, Nash), 45. Kehar (Machač, Zikmund), 48. Plekanec (TS) – 31. Bezúch (Jiránek). Rozhodčí: Šindel, Obadal – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 10:9, navíc Štebih (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5200. Střely na branku: 43:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Průběh utkání

První dvě střídání patřila Dukle, poté si ale vytvořila tlak kladenská třetí formace a od té doby byli Rytíři v náporu! Prudkou ránu Patrika Machače zastavil dobře postavený David Honzík a do tutové šance Jaromíra Jágra padl obětavě Martin Matějíček. Když pak Linus Svedlund zkoušel obkroužit klec, Honzík se svalil a na poslední chvíli pokryl prostor u odkryté tyče. Kladenský tlak navíc trval a ještě před polovinou třetiny šli domácí do vedení! Petr Vampola výborně obral před brankovištěm Mihu Štebiha, přihrál Antonínu Melkovi a ten zakončil naprosto přesně – 1:0. Dukla dostala možnost při přesilové hře, střelec první branky ale strávil na trestné celé dvě minuty. Posléze Jihlavští přečíslili Rytíře, ale Lukáš Cikánek Vlastimila Dostálka výborně vychytal. V oslabení ještě pláchl Lukáš Anděl, ani on však na kladenského gólmana nevyzrál. Úspěšný nebyl ani v posledních vteřinách v individuální akci Tomáš Kaut.

Druhá část začala přesilovou hrou hostí a to dodalo Dukle nové síly! Jihlava Rytíře zatlačila a chodila hodně důrazně do brány, jenže Cikánek byl pevný jako skála. Po polovině utkání už se ale štěstí obrátilo k Jihlavským! Při hře čtyř proti čtyřem se Říhova přihrávka odrazila od mantinelu na hůl soupeře a Juraj Bezúch po přesném pasu zakončoval do odkryté klece – 1:1. Inkasovaný gól ale Rytíře nakopl! Antonín Melka šel důrazně do brány a doklepl volný kotouč za Honzíkova záda – 2:1. Pak navíc Kladeňáci získali přesilovku a udeřil ten nejzkušenější z nejzkušenějších! Jaromír Jágr vypálil z levého kruhu na bližší tyč a trefil smrtelně přesně – 3:1. Po krásném Vampolově uvolnění mohl skórovat kapitán Strnad, zamířil však těsně nad.

Začátek závěrečného dějství byl ze strany Kladna poněkud rozpačitý. Rytíři měli početní výhody, jenže při nich si nevedli dvakrát přesvědčivě a Jihlava několikrát zahrozila. Pak ale přišla hra čtyři na čtyři, na kostce přešla 44. minuta a čtvrtou branku domácích přidal hráč s číslem čtyři! Martin Kehar nejprve vystřelil od modré, před klecí vznikl závar a Kehar z několikáté dorážky doklepl puk do sítě – 4:1. Tomáš Plekanec si pak v úniku dojel pro faul a s trestným střílením naložil jako mazák! Vystřelil ještě daleko mezi kruhy a trefil přímo růžek branky – 5:1.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Rytíři Kladno): Já myslím, že jsme vyhráli zaslouženě 5:1.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Je pravda, že Kladno vyhrálo, ale my si myslíme, že za velkého přispění těch čtyř pánů, co si říkají rozhodčí. Dál bych to nekomentoval.




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava