Příprava startuje! Dukla i s novými tvářemi vyzve kazašský Pavlodar

05.08.2019 / Tomáš Lysý

První přípravný zápas nové sezony klepe na dveře. Dukla se po čtyřech a půl měsících opět představí svým fanouškům na Horáckém zimním stadionu! V úterý 6.8.2019 od 18 hodin totiž vyzve kazašský tým Irtyš Pavlodar, který v současné době absolvuje trip po České republice. Kvůli přípravě ledu, mražení a předpokládaným letním teplotám bude pro fanoušky otevřen pouze vstup G, kde bude možné koupit i vstupenky. Přijďte se podívat na první domácí zápas nové sezony, na reprezentanta Lukáše Anděla nebo na nové tváře v jihlavském kádru!

Organizační pokyny pro přípravný zápas Dukla – Irtyš Pavlodar

Otevřen bude pouze vchod G. Ostatní vchody Horáckého zimního stadionu zůstanou zavřeny z důvodu minimalizace vzniku teplého vzduchu do ochozů stadionu kvůli probíhající tvorbě ledu.
Vstupenky je možné koupit na pokladně u vstupu G. Tato pokladna bude otevřena od 17 hodin.
Permanentní vstupenky na celou sezonu budou prodávány na Infocentru Horáckého zimního stadionu v době od 10:00 do 12:00 a poté od 15:00 do 19:00.
Vchod G je určen také pro partnery a média. Tímto vchodem bude možné vstoupit také do prostor VIP D, které budou otevřeny. VIP G bude pro srpnové přípravné zápasy zavřen.
Toalety budou v provozu u sekretariátu (B), u strojovny, resp. u ledařů (ABC) a za střídačkami (pod vchody DEF).

Vedení HC Dukla Jihlava, s.r.o. děkuje návštěvníkům utkání Dukla – Pavlodar za akceptování a dodržování výše uvedených organizačních opatření.

Irtyš Pavlodar: Za deset let tři tituly

V letošním roce slaví HK Irtyš Pavlodar (resp. HK Ertys Pavlodar) desáté výročí své existence. Klub z Pavlodaru již při svém prvním roce existence dokázal získat bronzové medaile, o rok později se musel spokojit se čtvrtým místem. Období sezon 2011/2012 až 2014/2015 bylo pro tým hrající na Ledovém dvorci v Astaně (nyní Nur Sultanu) zatím nejúspěšnějším v historii. Nejprve byl sice ve finále poražen, poté ale vyhrál tři mistrovské tituly v řadě! Na další podobný úspěch Irtyš čeká, následně totiž dvakrát po sobě skončil v semifinále a konečně v předešlých dvou letech ukončil svojí pouť v play-off porážkou již ve čtvrtfinále. Právě loňská čtvrtfinálová porážka byla pro Irtyš hodně mrzutá, proti Kulageru vedl již 3:1 na zápasy, jenže ani jeden ze tří mečbolů (dva před domácím publikem) nedokázal využít a v sedmém utkání padl doma 1:2 na nájezdy.

Při uplynulé sezoně byl kádr Irtyše tvořen výhradně z kazachstánských a ruských hokejistů. Jednou z hlavních hvězd byl kapitán Vitalij Žiljakov, jenž odehrál několik sezon v ruské Vyšší hokejové lize. Nejproduktivnějším hráčem se stal další Rus Sergej Tverdochlebov, který také před příchodem do Pavlodaru působil ve VHL. Otázkou je, s jakým složením Pavlodar v Jihlavě nastoupí. Oficiálně je potvrzen odchod sedmi hráčů, v kolonce příchodů je dle serveru Eliteprospects.com zapsán pouze Jevgenij Gasnikov z Arlanu Kokšetau (mj. z dalšího kazašského týmu, se kterým Dukla začínala přípravu minulý rok).

Pavlodar nebyl v minulosti pro české hokejisty žádným cizím pojmem, jeho dres oblékali např. brankář Marek Pinc, obránce Lukáš Bolf nebo někdejší jihlavský útočník Tomáš Vak, který po návratu z Kazachstánu ještě loni nastupoval za českobudějovický David Servis.

Jednorázové vstupné přípravné utkání /dospělí/stání          80,-- Kč vč. DPH
Jednorázové vstupné přípravné utkání /dospělí/sezení 80,-- Kč vč. DPH
Jednorázové vstupné přípravné utkání /děti do 130cm/stání 20,-- Kč vč. DPH
Jednorázové vstupné přípravné utkání /děti do 130cm/sezení 20,-- Kč vč. DPH

V uplynulé sezoně zahájila Dukla přípravné zápasy také proti kazašskému týmu, tehdy byl jejím soupeřem Arlan Kokšetau. Utkání přineslo výhru červenožlutých barev 2:0. Povede si Jihlava stejně dobře i nyní? Foto: Markéta Křížová

Rozpis přípravných utkání HC Dukla Jihlava před sezonou 2019/2020

HC Dukla Jihlava – HK Irtyš Pavlodar, úterý 6.8.2019 od 18:00
HC Olomouc – HC Dukla Jihlava, čtvrtek 8.8.2019 od 17:00
HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov, úterý 13.8.2019 od 18:00
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava, úterý 20.8.2019 od 17:30
LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava, úterý 27.8.2019 od 17:30
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč, čtvrtek 29.8.2019 od 18:00

Generálka na Chance Ligu 2019/2020:

HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice, čtvrtek 5.9.2019 od 17:30.