2:3
(1:0, 1:2, 0:1)

První přípravný zápas odstartoval předzávodní období. Spokojenější však odjíždí Irtyš

06.08.2019 / Milan Horák

Jihlavší hokejisté v úterý 6. 8. přivítali v prvním přípravném utkání na domácím ledě kazašský celek HK Irtyš Pavlodar. V první třetině byl na ledě vidět neskutečný tlak domácích, kteří ze svého tlaku a tahu na bránu ukořistili skóre 1:0. Ve druhé třetině se nám na ledě hra vyrovnala a začal kousat i celek Pavlodaru, který srovnal stav, Dukla znovu vedla, ale poslední slovo měl Pavlodar a po druhé třetině byl stav nerozhodný 2:2. Třetí třetina vyšla lépe hostům, když se v 52. minutě chopil puku na středovém kruhu Nikita Samojlov a proměnil trestné střílení a hosté se radovali po konečném skóre 2:3. Následně se jely samostatné nájezdy, ze kterých se taky radoval tým hostů a zvítězil v nich 1:3.
06.08.2019 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Pohl, Piegl, Holý, Půža, Kolář, Černohorský, Mareš, Vála – Pekr, Skořepa, Anděl – Lichanec, Čachotský, Harkabus – Jiránek, Zeman, Fronk – Čermák, Veselý, Davídek
2

HK Irtyš Pavlodar

Rumjantsev – Volgin, Išmametev, Kuršuk, Lipin, Namestnikov, Miljukov, Moškarev, Putilov – Ajdaš, Atachanov, Volkov, Ziljakov, Makutskij, Mitenkov, Sošnikov, Samojlov, Titov, Razvadouski, Štefan, Demidov, Gašnikov
3
Branky a nahrávky: 5. Holý, 37. Davídek (Veselý, Čermák) – 29. Namestnikov (Kurshuk), 39. Gašnikov (Makutskij), 52. Samojlov (TS). Rozhodčí: Mejzlík, Polák – Mareček, Jeletz. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 549. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 0:1.

Průběh utkání

Jihlavané vstoupili 6. 8. do prvního přípravného utkání proti kazašskému týmu HK Irtyš Pavlodar. První třetina začala určitě lépe pro Duklu. Domácí tlačili Pavlodar od úvodního vhazování a tlak si drželi celých 20 minut. Pavlodar se těžko dostával do hry. Hru mu komplikovaly, jak nepřesné přihrávky, tak dvě oslabení, která hrála ve prospěch Dukly. V páté minutě se za Duklu prosadil Jan Holý a dal hráčům Dukly větší klid na hole. Po zbytek první třetiny dominoval tlak domácích, který nedal hráčům Pavlodaru ani nejmenší příležitost se dostat do tempa. Po první třetině byl stav 1:0.

Druhá třetina nám ukázala i kvality Pavlodaru, který se po čas druhé třetiny dostal do slušného tempa a velice se nám tak vyrovnala hra na ledě. Oba celky si zkusili každý po jedné přesilové hře, ty nám však gól nepřinesly. V 9. minutě se prosadil kazašský Jegor Namestnikov a srovnal stav zápasu na 1:1. O osm minut později opět dodal větší klid na hole Dukly hráč Milan Davídek, pro kterého to byla zároveň první trefa za Duklu a na časomíře svítil stav 2:1 a domácí byli opět o něco málo spokojenější. Jevgenij Gašnikov se ale nechtěl smířit s takovýmto stavem a svojí trefou srovnal stav zápasu na 2:2. Pro brankáře Chaloupka to byl velice smolný gól, protože puk prošel přes tři jihlavské hráče a dorážka už byla pro Gašnikova velice jednoduchá. Stav zápasu po druhé třetině byl nerozhodný 2:2.

Třetí třetina, jak bylo v utkání zvykem, nám přinesla rovnou čtyři přesilové hry. Jednu ze strany Dukly, tři ze strany Pavlodaru. Ač už to vypadalo, že se ve třetí třetině gólu nedočkáme, tak v 52. minutě musel za záchrannou brzdu zatáhnout Lukáš Mareš a bylo nařízeno trestné střílení, které zlomilo zbytek zápasu. Autorem branky byl Nikita Samojlov a skóre 2:3 hrálo do karet více kazašskému celku.

Po třetí třetině, i když skóre bylo přívětivější pro hosty, se jely samostatné nájezdy, kde se za Jihlavu prosadil pouze obránce Jan Holý, kdežto hosté se prosadili hned třikrát a Jihlava prohrála i na nájezdy 1:3.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Soupeř byl kvalitní, dobře bruslil a byl šikovný na hokejce. V první části to od nás nebylo špatné, ale postupem času jsme se dostávali do nedůsledností. Je to první přípravné utkání, jsme na začátku cesty a čeká nás spousta práce. Na to, že se jednalo o první zápas, to mělo dobré tempo. Hráče jsme chystali na to, že zápas bude tvrdý. S týmy z těchto zemí je to vždy tvrdé. Jsou šikovní, bruslí a jsou vzteklí.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie