Duklu čeká třetí přípravný zápas. Vybojuje proti Prostějovu první výhru

13.08.2019 / Tomáš Lysý

Těsná porážka proti Pavlodaru, kdy Dukla dvakrát vedla. Další porážka v konfrontaci s extraligovou Olomoucí. Toť bilance dosavadních dvou odehraných přípravných zápasů. Netřeba ale dělat velké závěry, právě příprava je od toho, aby se vše vyzkoušelo, sehrálo… A třeba třetí sehraný zápas již bude vítězný. Dukla Jihlava se totiž i s novými posilami, útočníky Michalem Poletínem a Milanem Davídkem, a s navrátilcem z Hlinka Gretzky Cupu Tomášem Chlubnou, představí proti Prostějovu, který by chtěl v nové sezoně patřit mezi nejužší špičku Chance Ligy.
Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu od 18 hodin a otevřen bude vchod G, kde se budou také prodávat vstupenky. Od 15 hodin bude na Infocentru zahájen prodej permanentek.

Organizační pokyny pro přípravné zápasy

Otevřen bude pouze vchod G. Ostatní vchody Horáckého zimního stadionu zůstanou zavřeny z důvodu minimalizace vzniku teplého vzduchu do ochozů stadionu kvůli probíhající tvorbě ledu.
Vstupenky je možné koupit na pokladně u vstupu G. Tato pokladna bude otevřena od 17 hodin.
Permanentní vstupenky na celou sezonu budou prodávány na Infocentru Horáckého zimního stadionu v době od 15:00 do 19:00.
Vchod G je určen také pro partnery a média. Tímto vchodem bude možné vstoupit také do prostor VIP D, které budou otevřeny. VIP G bude pro srpnové přípravné zápasy zavřen.
Toalety budou v provozu u sekretariátu (B), u strojovny, resp. u ledařů (ABC) a za střídačkami (pod vchody DEF).

Vedení HC Dukla Jihlava, s.r.o. děkuje návštěvníkům přátelských utkání Dukly za akceptování a dodržování výše uvedených organizačních opatření.

Do utkání i s novými jmény

Kádr jihlavských hokejistů se oproti minulému týdnu opět trošku změnil. Z bohužel neúspěšného Hlinka Gretzky Cup se vrátil talentovaný forvard Tomáš Chlubna, klub hlásí příchod útočníka Michala Poletína, na try-out bude trenérům k dispozici Milan Dančišin. Naopak pro dnešní zápas nebude moct Dukla počítat s Lukášem Andělem, který polyká tréninkové dávky na srazu české hokejové reprezentace, jenž je také v Jihlavě.

Prostějovští jdou do přípravného utkání s Jihlavou s jedním odehraným zápasem, který se jim příliš nepovedl. Proti polskému Tychy totiž prohráli 1:6, když jedinou branku do sítě mistra Polska dal Kryštof Ouřada, mladá posila z Chomutova. Za Jestřáby nastoupil i důrazný útočník Dominik Hrníčko, který v uplynulé sezoně hrál za Jihlavu.

Kádr Prostějova hlásí doposud výrazně více posil než odchodů. Klub již nemůže počítat s obránci Danielem Kolářem, který přešel do Jihlavy, dále s bývalým jihlavským zadákem Zdeňkem Čápem a Ondřejem Miklišem. Jestřábí útočnou vozbu opustil Radek Prokeš, David Dvořáček, Lukáš Volf, Matouš Venkrbec a Jan Starý. V kolonce příchodů je několik zajímavých jmen. Prostějov posiloval na všech postech. Ke dvojici Neužil – Rochla přišel gólman Daniel Dvořák. Obranu vyztužil Martin Novotný, Jakub Husa, Jakub Muška, Jakub Březák a zejména ostřílený Jaroslav Mrázek. Do útoku přibylo vedle „Hrnce“ hned šest jmen, přičemž největším posílením je zřejmě Roman Chlouba. Z kádru Pirátů získali Prostějovští vedle Mrázka a Chlouby i Petra Chlána a Kryštofa Ouřadu, z Prahy zavítal na Hanou Lukáš Krejčík (Slavia) a Tomáš Jandus (Sparta).

V prvním domácím zápasu loňské sezony proti Prostějovu nadělila Dukla svému soupeři hned osm branek. Na konečných 8:2 upravoval útočník Dominik Hrníčko (radující se), jenž už nyní působí v kádru dnešního jihlavského soupeře. Foto: Markéta Křížová

Rozpis přípravných utkání HC Dukla Jihlava před sezonou 2019/2020

HC Dukla Jihlava – HK Irtyš Pavlodar 2:3
HC Olomouc – HC Dukla Jihlava 5:2
HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov, úterý 13.8.2019 od 18:00
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava, úterý 20.8.2019 od 17:30
LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava, úterý 27.8.2019 od 17:30
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč, čtvrtek 29.8.2019 od 18:00

Generálka na Chance Ligu 2019/2020:

HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice, čtvrtek 5.9.2019 od 17:30.