Nevím, proč jste si na ohlasy vybrali mě. Měl být Nicky, ten čaroval, směje se Milan Davídek

14.08.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dva domácí zápasy, dvě branky a dvě asistence. To je přípravná bilance útočníka Milana Davídka, posily z Karlových Varů. Při demolici Prostějova 6:0 zaznamenal gól a dvě přesné nahrávky, navíc parádně proměnil samostatný nájezd. „Dostal jsem přihrávku od Matěje Pekra a jel jsem před branku. Pak už jsem ani neviděl, že to je gól, ale asi to tam nějak doklouzalo a slyšel jsem fanoušky, jak se radují, tak jsem se radoval taky,“ usmívá se urostlý forvard, který si pochvaloval perfektní spolupráci s parťáky v útoku.

Tradiční útočná lajna Pekr-Skořepa-Anděl totiž byla rozdělena, neboť Lukáš Anděl absolvuje v Jihlavě reprezentační kemp a ve čtvrtek od 16:30 se postaví právě proti Dukle v modelovém utkání. Místo něj tak zaskočil na křídle Milan Davídek. „Kluci o sobě vědí, kde jsou. Dneska nám to vyšlo, za což jsme rádi,“ říká k prvnímu útoku Dukly, který byl u čtyřech gólů ze šesti. Sám novic z Karlových Varů zaznamenal gól a dvě asistence. „Nevím, proč jste si na ohlasy vybrali zrovna mě. Podle mě tady měl stát Nicky, protože v bráně čaroval,“ usmívá se Milan Davídek. „A jestli jsem jeden z mužů zápasu? Dneska nám to prostě vyšlo a už se dostáváme do tempa, které bychom určitě chtěli hrát.“

Výsledek 6:0 možná trošku svádí k tomu, že Dukla přejela soupeře použitím klasického přirovnání „jak zamrzlý rybník“, nicméně 191 centimetrů vysoký útočník si to úplně nemyslí. „To je zapeklitá otázka. Jak říkám, Nicky nás hodně podržel. Kdyby dneska nezachytal, tak by zápas vypadal úplně jinak. Dělali jsme to, co jsme chtěli, a udělali jsme méně chyb než soupeř,“ domnívá se pražský rodák, který tentokrát ukázal šikovné ruce i při samostatných nájezdech, které Dukla vyhrála 2:1. „Abych se přiznal, tak to, co jsem předvedl v nájezdu při prvním utkání proti Kazachům, bylo strašné. Nyní jsem zkusil takovou mojí fintu a bohužel jsem jí teď prozradil, tak snad si nájezd nikdo neprohlídne,“ směje se a vzápětí doplňuje: „Věřil jsem si, chtěl jsem nájezd zakončit takhle a naštěstí to tam spadlo,“ říká s úsměvem bývalý mládežnický reprezentant.

Videoohlasy s Milanem Davídkem

Zápas proti Prostějovu si určitě bude pamatovat i Tomáš Chlubna, který zaznamenal svůj první gól za A-tým Dukly v kariéře, byť pouze v přípravném utkání. „Ujeli jsme s Davidem Čermákem dva na jednoho, Čermi mi to prohodil a já doklepával puk do poloprázdné branky,“ popisuje svojí gólovou situaci, při které se následně hodně radoval. Aby ne, první přípravný zápas v letošní sezoně po návratu z Hlinka-Gretzky Cupu, první branka, první vítězství Dukly… „Cítil jsem se dobře. Byl to první zápas a těšil jsem se. V lajně s Čermim a Milanem Dančišinem nám to docela sedlo, snažili jsme se lítat a utkání jsem si docela užil. Naše pětka v lajně i s obránci Matějem Válou a Lukášem Marešem Jsme takoví mladí, tak jsme se snažili hodně lítat, dohrávat a snad to bylo v pohodě,“ podotýká syn bývalého vynikajícího útočníka Tomáše Chlubny.

Videoohlasy s Tomášem Chlubnou

Trenér František Zeman po utkání Dukla – Prostějov 6:0

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 6:0

Autor videa: HZStv1