Soupeř z Moravskoslezska tentokrát míří na Vysočinu. Dukla vyzve doma Havířov

08.10.2019 / Tomáš Lysý

Půlhodiny po půlnoci z pondělí na úterý 8. října se Dukla vrátila s jednobodovým ziskem z dalekého Frýdku-Místku. Nyní čeká stejná štreka tým, který vyhrál poslední tři zápasy ze čtyř na venkovních kluzištích - AZ RESIDOMO Havířov. Jenže proti AZetu se postaví HC Dukla Jihlava, odhodlána nejen narušit tuto příznivou bilanci soupeře, ale hlavně nasměrovat se k lepším zítřkům a obrátit sérii tří proher v řadě. Utkání se soupeřem, který má v týmu i „starého známého“ Filipa Semana, začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 9. října tradičně od 17:30.
Před zápasem navíc bude slavnostně přáno legendárnímu obránci Janu Suchému k jeho 75. narozeninám, které oslaví ve čtvrtek.

Informace k zápasu

Vstupenky na zápas Dukla – Havířov je možné koupit přes Ticketportal, k dispozici je i Automatická pokladna na Infocentru HZS. Pokladny v den utkání otevírají hodinu před úvodním buly.

Ticketportal nabízí vstupenky na domácí zápasy Dukly do konce základní části Chance Ligy
Organizační opatření domácích zápasů Dukly v sezoně 2019/2020
Divácké soutěže budou v nové sezoně určené malým i velkým divákům


Opakování trendu Chance Ligy z posledních let, kdy Dukla měla zpočátku sezony pomalejší rozjezd, aby následně soupeře nemilosrdně drtila, není pro fanoušky úplně příjemnou retrospektivou. Celá jihlavská organizace však věří, že se vše začne obracet již proti dalšímu soupeři, kterým je AZ RESIDOMO Havířov, aktuálně třetí tým tabulky a druhý nejlepší celek venkovních zápasů. Ačkoliv by se mohlo zdát, že mezi desátou Jihlavou a jejím následujícím soupeřem může být z hlediska tabulkového postavení velký bodový rozdíl, není to zcela pravda a červenožlutí se budou snažit o snížení aktuálního manka, čítajícího pět bodů.

Havířovští mohli být v tabulce ještě výše, kdyby v prvních třech zápasech zaznamenali lepší bilanci než dvou porážek a jednoho vítězství. Na druhou stranu, výhra byla hodně sladká, doma totiž porazil AZet silný Vsetín 2:0. V dalších šesti zápasech se ale svěřenci trenéra Jiřího Režnara, který má za sebou i bohatou kariéru v Jihlavě, pořádně rozjeli – vyhráli hned pětkrát a pouze jednou inkasovali více jak tři branky; při domácí porážce s Třebíčí. Jinak si vyšlápli na Litoměřice, Sokolov, Prostějov, Kadaň i Ústí nad Labem. Následně sice přišla nepříjemná porážka v Benátkách 1:4, ale udobření fanoušků nastalo v posledním kole, kdy Slavia nedokázala na havířovském ledě vstřelit ani jednu branku a naopak celé utkání spolu s výborně chytajícím gólmanem Stezkou rozhodl další bývalý Jihlavák Filip Seman v 56. minutě!

Soupiska Havířova
Realizační tým Havířova

Pro „Semiše“ se jednalo o druhou branku v sezoně, čímž stejně jako téměř všichni jeho spoluhráči výrazně nevyčnívá. Jenže slovo „téměř“ je v tomto případě hodně důležité – extrémně ustřelený je Radek Veselý, s osmi brankami druhý nejlepší kanonýr celé Chance Ligy; k nim navíc přidal ještě čtyři přesné nahrávky. Mezi obránci vládne Alex Rašner (1+7), brankoviště má zatím výrazně více v moci právě Aleš Stezka, jehož čísla jsou výborná – průměr obdržených branek na čísle 1,55 a 94,12% úspěšnost zákroků. Zkrátka a dobře, v Havířově mohou být s první třetinou základní části Chance Ligy výrazně spokojení.

Poslední zápas Havířova

AZ RESIDOMO Havířov – HC Slavia Praha 1:0

Branky a nahrávky: 56. Seman (Rutar, Bambula). Rozhodčí: Kašík, Cabák – Konvička, Kleprlík. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1107. Střely na branku: 26:29. Průběh zápasu: 1:0.

AZ RESIDOMO Havířov: Stezka – Chroboček, Matai, Rašner, Mrowiec, Malina, L. Rutar, Kachyňa – Maruna (C), F. Seman (A), Bambula – Kotala, R. Veselý, L. Bednář (A) – Fridrich, Baláž, Pořízek – Pawliczek, Cihlář, Dvořák

Poslední vzájemný zápas

51. kolo Chance Ligy 2018/2019: AZ RESIDOMO Havířov – HC Dukla Jihlava 5:1

Branky a nahrávky: 7. Procházka (Pawliczek, Veselý), 21. Kotala (Seman, Rehuš), 26. Kotala (Bednář, Bořuta), 40. Veselý (Procházka, Rašner), 43. Pawliczek (Dudek, Veselý) – 44. Pohl (Čachotský, Werbik). Rozhodčí: Přikryl, Dědek – Lukš, Zedník. Vyloučení: 3:1, navíc Seman (HAV) 10 minut OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1389. Střely na branku: 26:22. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

AZ RESIDOMO Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Staněk, Bořuta, Dudek, Rašner – Rehuš, Seman, Kotala – Bednář, Haas, Maruna – Bambula, Pořízek, Gřeš – Pawliczek, Veselý, Procházka

HC Dukla Jihlava: Honzík – Pohl, Holý, Kajínek, Matějíček, Štindl, Štebih, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Werbik, Čachotský – Klíma, Osmík, Hrníčko

Poslední vzájemný zápas dopadl lépe pro Duklu, která v posledních sedmi minutách otočila z nepříznivých 0:1 na 2:1. Foto: Markéta Křížová

12. kolo Chance Ligy, středa 9. října 2019

HC Stadion Litoměřice – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Dukla Jihlava – AZ RESIDOMO Havířov (17:30) - vstupenky zde
ČEZ Motor České Budějovice – HC Frýdek-Místek (17:30)
Piráti Chomutov – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
HC Slavia Praha – HC Baník Sokolov (18:00)
HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Tabulka Chance Ligy 2019/20 po 11. kole