Musíme začít odspoda a vyhrabat se zase zpátky nahoru, burcuje Daniel Kolář

09.10.2019 / Tomáš Kalas, Tomáš Lysý

Ani napočtvrté Jihlava herní a výsledkové prokletí neprolomila. Tentokrát byl přemožitelem jihlavského týmu tým z Havířova a odvezl si na dalekou cestu všechny tři body. Jediným střelcem byl Daniel Kolář, který se tak stal jediným zpovídaným hráčem po zápase. „Musíme jet dál, bojovat a hrát do těla,“ snaží se hledat cestu ke zlepšení obránce, který přišel do Dukly před touto sezonou.

Přitom ale byl v prvních minutách k vidění vyrovnaný obraz hry. Dukla se dokonce ujmula vedení, když právě Kolář kuriózně dotlačil kotouč přes Stezkův beton za brankovou čáru. „Prvních osm minut jsme hráli docela dobře, rychle jsme přistupovali, soupeř neměl vyloženou šanci,“ poměrně si pochvaloval vstup do utkání „Kolda“. Havířov však za necelé dvě minuty srovnal a Jihlava zcela vypadla z hry, což potvrdil jak trenér Zeman na tiskové konferenci, tak i sám obránce, který přišel před sezonou z Prostějova. „Po inkasovaném gólu náš nápor opadl a začali nám tam jezdit sami. Nevím, co se stalo, byl špatný pohyb a výpadek nás stál body.“

Malou náplastí může pro Daniela Koláře být, že vsítil svůj první gól v sezoně, i když on sám to po zápase rozhodně tak nebral. „Je sice hezké, že jsem dal první gól v sezoně, ale to nic nemění na tom, že nemáme ani bod. Kdyby ten gól byl vítězný, tak se na to zase podívám jinak,“ je zklamán z bodového zisku sedmadvacetiletý obránce. Příští zápas hraje Jihlava na ledě Sokolova, který se sice motá ve spodní části tabulky, ale rozhodně bude na domácím ledě nepříjemná. „Dno to snad ještě není a doufám, že od příštího zápasu se nakopneme, odvezeme si domů tři body a posune nás to dál. Musíme začít odspoda a vyhrabat se zase zpátky nahoru,“ nevidí jinou cestu sympatický obránce.

Dnešní zápas viděla druhá nejnižší návštěva v sezoně, 1147 diváků. Ti nebyli s průběhem a výsledkem zápasu vůbec spokojeni a dávali to patřičně najevo, ať už pokřiky nebo pískotem. „Je to nepříjemné, když takto fanoušci pískají, ale je potřeba si vyčistit hlavy, nevšímat si okolí a jít stále dál,“ nabízí svůj „recept“ na tuto herní krizi Kolář.

Daniel Kolář po prohře s Havířovem

Tisková konference: František Zeman (HC Dukla Jihlava) – Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Vladimír Šťastný