1:3
(1:1, 0:2, 0:0)

Čtvrtá porážka v řadě. Dukla tentokrát nestačila doma na Havířov

09.10.2019 / Tomáš Kalas

Do vyrovnaného utkání vstoupila lépe Dukla, která se ujmula v deváté minutě vedení po šťastné trefě Daniela Koláře, pro kterého se navíc jednalo o úvodní gól v sezoně. Jenže zbytek zápasu prakticky patřil Havířovu. Ten nejprve za půl minuty srovnal, ve druhé třetině přidal dva góly a své vedení již nepustil. Dukla tak prohrála počtvrté v řadě - 1:3.
09.10.2019 17:30, Chance Liga - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Půža, Pohl, Piegl, Holý, Kolář, Černohorský, Staněk – Anděl, Skořepa, Pekr – Fronk, Poletín, Čachotský – Harkabus, Zeman, Machala – Machač, Pochobradský, Matýs
1

AZ Heimstaden Havířov

Stezka – Chroboček, Matai, Rašner, Mrowiec, Malina, Rutar, Kachyňa – Maruna, Seman, Bambula – Bednář, Veselý, Kotala – Žiak, Cihlář, Danielčál – Fridrich, Baláž, Pořízek
3
Branky a nahrávky: 9. Kolář (Machala, Harkabus) – 11. R. Veselý (L. Rutar), 31. Fridrich (R. Veselý), 40. Kotala (Bednář). Rozhodčí: Jechoutek, Vrba – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 5:6, navíc Pekr (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1147. Střely na branku: 29:24. Zblokované střely: 19:3. Vhazování: 38:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

Do středečního utkání již vstoupilo kvarteto nových hráčů z Pardubic, ti zaujmuli místo v sestavě na úkor Petera Lichance, Tomáše Jiránka, Milana Davídka a Davida Čermáka. Zpočátku se hrálo velice opatrně z obou stran, na prořídlém stadionu nebyly k vidění po prvních osm minut žádné větší brankové příležitosti. Brankové mlčení bylo prolomeno až v čase 8:42. Daniel Kolář se po přihrávce od Ondřeje Machaly v útočném pásmu natlačil z pravého křídla na bližší tyč Stezkovy branky a naprosto překvapivě dostal kotouč za brankovou čáru. Jenže stav 1:0 vydržel na Horáckém zimním stadionu jenom 98 sekund. Radek Veselý z vlastního obranného pásma předvedl výlet přes několik obránců Dukly, nabruslil si za ně a v pádu dokázal blafákem do bekhendu překonat Brože. Jihlava si mohla vzít vedení zpět v přesilové hře, která prakticky následovala po obdrženém gólu, leč havířovská čtveřice se bez potíží bránila.

Ve druhé třetině se pokračovalo ve stejném tempu a rozvržení. Drobně navrch měla jihlavská Dukla, která střílela na Stezku ze všech možných i nemožných pozic. Svoji střeleckou převahu mohla korunovat gólem hned v úvodu, jenže Machala z brejku trefil pouze Stezkovo rameno. V 26. minutě otřásl stadionem tvrdý hit Pohla na Pořízka. Pro hostujícího útočníka zápas okamžitě skončil, během třetiny ho navíc musela odvézt z hostující kabiny záchranná služba. Nudnější část zápasu prolomila přesilová hra Havířova po zákroku Matěje Pekra, ke dvěma minutám pro domácího elitního útočníka přibylo i deset za protesty. Tři sekundy po vypršení trestu přišel brejk Havířova v poměru 2 ku jedné, který po přihrávce Veselého zakončil přesně přes přesunujícího se Brože Petr Fridrich. S domácími to začalo vypadat hodně zle, a když se ke konci třetiny v přesilové hře nedostali prakticky do útočného pásma, začínal se z tribun ozývat pokřik: „My chceme Duklu!“ Gólová ztráta Jihlavy se prohloubila 58 sekund před koncem periody, když po zachycené nahrávce Adama Zemana křížem před branku nejprve nastřelil Cihlář vnitřní stranu tyčku, dorážku před bezmocným Brožem obstaral Jakub Kotala a ze stadionu se začal ozývat pískot.

Poslední část hry otevřela dvě vyloučení na obou stranách v krátkém časovém sledu, na větší akci se čekalo až do 47. minuty, kdy šel do svého druhého úniku Ondřej Machala, z mezikruží proti brance ale netrefil prostor u levé tyče. Zaražené domácí se pokusil nakopnout záhy Matěj Pekr, který sice před prázdnou Stezkovou kasou neposlal kotouč do branky, nýbrž do brankařova betonu, po odpískání se však pustil do souboje s Bednářem a oba kohouti mířili na trestnou lavici k odpočinku. Jenže domácí to nenakoplo. Havířov dohrával zápas zcela soustředěně a v klidu. Před nespokojenými 1147 diváky, druhou nejnižší diváckou návštěvou sezony, tak Dukla prohrála už počtvrté v řadě, tentokrát 1:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Za výhru jsme rádi, protože v Jihlavě se hraje těžko. Tým dobře bruslí a hraje do těla. Pro nás jsou body zlaté, protože se v Jihlavě těžko vyhrává, byť se jí teď trošičku nedaří a mají problém. To nic nemění na tom, že Dukla je silný tým, který chce hrát. Za stavu 1:1 měli dvě šance a kdyby je proměnili, tak by výsledek byl možná opačný. Jsme rádi za tři body a díváme se dále.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Dnes bylo snesitelných prvních deset minut a po prvním inkasovaném gólu, kdy nás hostující hráč PROKRÁČEL, vyloženě prokráčel, se nám hra sesypala. Hráči, jako kdyby nebyli. Prohrát se může, ale musí se bojovat a ti hráči dnes nebojovali. Za to se musíme omluvit divákům, protože bez bojovnosti se vyhrát nedá.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie