Realita velí: zisk bodů v Sokolově je nutností

11.10.2019 / Vladimír Šťastný

Vrátit se zpět do hry – s takovým cílem odjede tým Dukly Jihlava na západ Čech k historicky prvnímu vzájemnému mistrovskému utkání s celkem HC Baník Sokolov. Po čtyřech prohrách v řadě by svěřencům trenérů Vlka a Zemana bodový příděl do tabulky slušel. Nováček letošního ročníku Chance ligy – Baník Sokolov je na tom výsledkově ještě hůře než Jihlava a po odehraných dvanácti kolech se krčí se ziskem šesti bodů na patnáctém, tedy předposledním místě prvoligové tabulky. Západočeši se postaví celku z Vysočiny na svém zimním stadionu v Sokolově k úvodnímu vhazování v sobotu 12. října od 17 hodin.
Textový přenos můžete sledovat na onlajnech, živě vysílat bude HokejkaTV.

Tým Sokolova před zahájením Chance ligy odehrál snovou předsezonní zápasovou přípravu. Svěřenci trenéra Karla Mlejnka odehráli celkem osm otkání převážně s prvoligovými soupeři, nechyběl zápas s partnerskými extraligovými Karlovými Vary a zpestřením byl dvojzápas s německým Bayreuthem. A světe div se, Sokolov sedmkrát vyhrál a pouze jednou utrpěl porážku v samostatných nájezdech proti soupeři z Německa. Jenže v soutěži o několik dní později bylo všechno jinak.

První tři kola přinesla tři prohry a první body do tabulky přišly až ve 4. kole po domácí výhře 4:2 proti Frýdku-Místku. Následovaly další čtyři prohry v řadě a strmý pád tabulkou ke dnu. Poté přibyla druhá domácí výhra v 9. kole s marnou Kadaní. Té Sokolov nasypal osm branek. Od té chvíle se odehrály další tři soutěžní kola a Sokolov v nich nezískal ani bod. Ty by nyní tým kolem kapitána Tomáše Rohana potřeboval jako sůl. I kvůli získání dalších zkušeností. Vždyť v týmu jsou pouze tři hráči starší třiceti let (spolu s Rohanem i útočník Jaromír Kverka a bek Petr Přindiš).

Soupiska Sokolova
Realizační tým Sokolova

Hráčské statistiky zatím ovládá útočník Matěj Zadražil, který se mihl v Dukle na konci sezony 2014/2015 a odehrál v ní deset zápasů. Aktuální bilance pětadvacetiletého útočníka je na pěti gólech a šesti asistencích. Výrazně známějším hráčem – co se minulosti v Jihlavě týče – je Martin Osmík, který v červenožlutém nastupoval uplynulou sezonu. Aktuálně má v Sokolově tři branky a dvě asistence. Nejčastěji do branky nastoupil Ondřej Kuchař, který odchytal zatím osm zápasů, ovšem je otázkou, zda přidá hned proti Jihlavě další. Po posledním utkání se totiž pustil na sociální síti do konfrontace s fanoušky, od klubu dostal velkou pokutu a byl podmínečně vyloučen. Nicméně nedlouho poté se omluvil a zdá se, že se situace uklidnila.

Kde Sokolov hraje?

Historie sokolovského hokeje sahá do roku 1945, kdy byl založen klub SK FHD Dolní Rychnov. Od roku 2002 hraje tým pod názvem HC Baník Sokolov. Baník hraje své domácí utkání na zimním stadionu na okraji zhruba třiadvacetitisícového Sokolova. Ledová plocha byla vybudována v roce 1961 a zastřešena v roce 1973, od té doby prošla dvěma rekonstrukcemi. Kapacita haly je 5.000 míst, z toho 500 je pro sedící diváky.

Foto: kultura.cz

POSLEDNÍ ZÁPAS SOKOLOVA

HC Slavia Praha – HC Baník Sokolov 4:0

Branky a nahrávky: 11. Ryzák (Vampola, Šmerha), 13. Barák (Vrdlovec, Brož), 37. Ryzák (Vampola, Kuťák), 56. Furch (Kohút, Brož). Rozhodčí: Barek, Pavlovič – Beneš, Štofa. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 39:29. Diváci: 892. Průběh utkání: 4:0.

Dukla čeká na vítězství již čtyři utkání. Případný úspěch v Sokolově by určitě pomohl nejen z hlediska bodového zisku, ale i z hlediska psychického rozpoložení.Foto: Markéta Křížová

13. KOLO CHANCE LIGY, SOBOTA 12. ŘÍJNA 2019

HC RT TORAX Poruba – HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC AZ Havířov 2010 – ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
HC Baník Sokolov – HC Dukla Jihlava (17:00) - vstupenky zde
LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha (17:00)
SK Trhači Kadaň – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
VHK ROBE Vsetín – Piráti Chomutov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov (18:00)

14. KOLO CHANCE LIGY, STŘEDA 16. ŘÍJNA 2019

Stadion Litoměřice – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Dukla Jihlava - LHK Jestřábi Prostějov (17:30) - vstupenky zde
ČEZ Motor České Budějovice - HC Baník Sokolov (17:30)
Piráti Chomutov - HC Frýdek-Místek (17:30)
HC Slavia Praha - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC ZUBR Přerov - HC AZ Havířov 2010 (18:00)

Tabulka Chance Ligy po 12. kole