Na dlouhou cestu do Sokolova jsme se připravovali už od pátku, říká Jan Pohl

13.10.2019 / Tomáš Lysý

Nejdelší trip v celé sezoně mají jihlavští hokejisté za sebou a určitě budou rádi, pokud již nebudou muset v tomto ročníku do Sokolova jezdit. Jestli tomu tak bude, to se dozvíme zhruba na konci základní části Chance Ligy. Nicméně dlouhou cestu červenožlutí zvládli a vyhráli 5:4, ačkoliv vítězství mohlo být klidnější – v polovině zápasu totiž Dukla vedla již 4:0. „Po čtvrtém gólu jsme zase vypadli ze hry a bylo to špatné. Ale tři body jsou určitě důležité,“ myslí si Jan Pohl, který má sokolovský stadion určitě v oblibě.

Důvod, proč právě na stadion Sokolova? Psala se sezona 2008/2009 a sobota, 1. listopad 2008. SC Kolín, za který tehdy „Pohlík“ hrál, mířil na led právě Baníku a do zápasu vstoupil výborně – vedl ve 14. minutě již 4:0. Sokolov tehdy snížil na 3:4, ovšem v čase 34:53 zvyšoval Jan Pohl vedení svého týmu na 6:3 a vstřelil tak svůj první seniorský gól. Nyní se v Sokolově trefil opět. „Pamatuji si, že tenkrát jsem střílel od modré,“ vybavuje si. Tentokrát od modré nestřílel. Po kombinaci mezi statickými zadáky domácích mu nahrál Peter Lichanec před branku a obránce přesně trefil volnou část branky.

Tímto gólem zvyšoval na 4:0 a Jihlava jistě kráčela za třemi body. Jenže ve 46. minutě dokázali domácí stáhnout už na 3:4 „Od druhé třetiny nemžeme být se zápasem spokojení. V první třetině jsme si řekli, s čím do zápasu půjdeme. To jsme udělali a plnili si všechny věci, co nám trenéři řekli. Z toho plynulo vedení 4:0. Pak jsme zase vypadli ze hry a bylo to špatné. Ale tři body jsou určitě důležité,“ hlásí Jan Pohl a nabízí se otázka, zda výkon v první třetině byl přesně takový, jaký chtějí červenožlutí produkovat: „Chceme v rychlosti napadat, držet se soupeřem a vlétnout na ně. Což nám nyní vycházelo.“

Na dalekou cestu vyjeli jihlavští hokejisté již od 9:30, s obědem ve Velkých Popovicích. „Není to nic příjemného, ale jsme profíci a musíme se na dlouhou cestu připravovat. Což jsme udělali, připravovali jsme se už od pátku, že nás čeká daleké cestování. A myslím si, že jsme se připravili dobře,“ hlásí hráč s číslem 23, který by nyní rád pozval fanoušky na další zápas proti Prostějovu. Jihlava nutně potřebuje další výhru a k tomu chce fanouškovskou pomoc, proto bude vstupné sníženo na polovinu. „Určitě bychom byli rádi, kdyby přišli v hojném počtu, když bude vstupné poloviční. Budeme rádi, když nás na tribuně podpoří, protože je to takový náš šestý hráč,“ uzavírá rozhovor jihlavský obránce.

Jan Pohl po výhře v Sokolově

Autor videa: Tomáš Lysý