4:5
(0:3, 1:1, 3:1)

Gólová přestřelka v Sokolově. Tři body míří do Jihlavy

12.10.2019 / Tomáš Lysý

Do 13. kola vyjela Dukla na led Sokolova za cílem přivézt nutně tři body. První třetina vyšla Dukle znamenitě. Po trefách Daniela Koláře, Davida Čermáka a Jana Holého šli Ježci do kabin za stavu 0:3. Ve druhé třetině zvýšil jihlavský náskok Jan Pohl, ale také domácí celek se dostal do hry po gólu Švece. Ve velmi napínavé třetí třetině se Sokolov dotáhl až na rozdíl jedné branky, ale Dukla znovu uskočila - rozhodující gól na 5:3 si připsal Jiří Fronk a zařídil pro Duklu tři velmi cenné body, na kterých nic nezměnilo ani snížení domácích v závěru v power-play na konečných 4:5.
12.10.2019 17:00, Chance Liga - 13. kolo

HC Baník Sokolov

Bednář – Přindiš, Kadeřávek, Tomeček, Vodička, Rulík, Michálek – Švec, Zadražil, Gorčík – Vracovský, Kverka, Stříbrný – Rohan, Vrána, Křemen – Křehlík, Bečvář, Osmík – Čejka
4

HC Dukla Jihlava

Lundström – Mareš, Pohl, Půža, Holý, Kolář, Černohorský, Staněk – Anděl, Skořepa, Pekr – Fronk, Poletín, Čachotský – Harkabus, Zeman, Jiránek – Lichanec, Davídek, Čermák
5
Branky a nahrávky: 33. Švec (Kadeřávek, Zadražil), 42. Osmík (Gorčík, Vrána), 46. Vrána (Rohan), 60. Gorčík (Vrána) – 4. Kolář (Harkabus), 8. Čermák (Davídek, Lichanec), 15. Holý (Čachotský), 28. Pohl (Lichanec), 52. Fronk (Kolář, Čachotský). Rozhodčí: Grech, Hucl – Belko, Flegl. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 833. Střely na branku: 22:21. Průběh utkání: 0:4, 3:4, 3:5, 4:5.

Průběh utkání

Po herním i výsledkovém útlumu si Dukla lepší první třetinu snad ani nemohla přát! V oslabení v polovině třetí minuty ujel Josef Skořepa, ale jeho šance ještě vyšla vniveč. Za minutu a půl už se ale hosté radovali. Daniel Kolář napřáhl z pravého kruhu ke střele a nedal gólmanovi šanci. Jihlava byla lepší, všude první, rychlejší a to jí vyneslo i druhý gól, když David Čermák ve skrumáži před brankou rychle doklepl kotouč do sítě. V čase 14:24 vedli hosté již o tři branky. Jihlava sice přesilovku nevyužila, ovšem po přihrávce Čachotského vypálil od modré Jan Holý a jeho střela proskákala až do sítě - 0:3. Prvních dvacet minut v Sokolově tak bylo dost možná nejlepším výkonem Dukly v celé sezoně.

Jihlavští pokračovali v koncertu i ve druhé části, ovšem pouze do její poloviny. Peter Lichanec dostal ve středním pásmu puk od Pohla, najel si po pravé straně do útočného pásma, udělal hezkou kličku, čímž zmátl hráče soupeře a naprosto přesně přihrál právě Janu Pohlovi. Ten udělal dobře, že nelenil, najel si před kasu a skóroval do volného prostoru. Jenže od stavu 0:4 hosté paradoxně přestali hrát a to i přes time-out, kteří si jejich trenéři vzali. V polovině třiatřicáté minuty vstřelili domácí první branku, když Kadeřávek nahrál Švecovi, ten si to namířil přes dva beky a bekhendovou kličkou překonal Lundströma - 1:4. Na konci třetiny navíc Baník orazítkoval tyč střelou Matěje Zadražila a do poslední části šel s téměř stosekundovou přesilovkou.

Ta také byla využita osm sekund před vypršením Fronkova trestu. Gorčík nahodil puk na branku a ex-jihlavský Martin Osmík puk úspěšně tečoval. Další trefa nalila hostům elixír do žil. Přesilovku ještě domácí nevyužili, když Zadražil opět trefil tyčku. Nicméně po ní se Rohanovo nahození obloučkem snášelo k brance a nadělalo Lundströmovi velké potíže. Dokonce takové, že švédský gólman neudržel puk, ten mu propadl před branku a Jakub Vrána jej pohotově dorazil.

Od této chvíle začala Dukla znovu hrát naplno a to se projevilo za šest minut. Kolář vyslal do jízdy Jiřího Fronka, který z kruhu vystřelil přes obránce a trefil prostor nad Bednářovou lapačkou. Jihlava tak měla zápas zpět ve své moci, tím spíše, že Lundström napravil své zaváhání a výborně lapil střelu Gorčíka, který se před ním zjevil úplně sám. Domácí sice 79 sekund před koncem zkusili hru bez gólmana, při které v čase 59:43 snížil nahozením pod víko Sebastián Gorčík, ale více už Baník nestihl, jelikož hosté v závěru zkušeně doslova zamáčkli puk v rohu svého obranného pásma - 4:5.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Sokolov): Do dnešního utkání jsme vstupovali s cílem hrát hodně s kotoučem tak, abychom byli nebezpeční směrem k soupeřovo bráně. Zhruba první tři minuty se nám to poměrně dařilo, poté nás dolů dostala přesilová hra. Myslím si, že soupeř v první třetině nastřílel velmi šťastné branky. Nemyslím si, že by to byly góly vypracované, nýbrž šťastné, tak to bohužel ale u nás bývá. Jsem ale samozřejmě velmi rád, že mužstvo to za stavu 4:0 nezabalilo, bojovalo až do konce utkání. Je škoda, že jsme neproměnili jeden ze samostatných nájezdů nebo, že jsme trefili třikrát tyč. Neměli jsme tolik štěstí jako měl soupeř v zakončení. Nemáme se tedy dnes za co stydět. Na druhou stranu jsme opět nevyhráli a jsme opět bez bodu, což dobré není. Jsem však rád, že jsme takové utkání před zápasem v Českých Budějovicích dneska odehráli. Proti jednomu z předsezonních kandidátů na postup do extraligy…

Petr Vlk (Jihlava): Vstoupili jsme do zápasu velice dobře. Vedení 4:0 bylo výborné, ale poté jsme soupeře svou nedůsledností dostali do hry a zbytečně jsme inkasovali. Samozřejmě spokojeni jsme s vítězstvím, ale bylo tam i spoustu chyb.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava